Flair Smart Vents: En komplett gjennomgang

Nov 8, 2022 | Smarthus


Flair Smart Vents har, ganske merkbart, hevet seg over konkurrentene de siste par årene. De gir toppmoderne smarte registre for HVAC som revolusjonerer måten du varmer opp og avkjøler hjemmet på.

Flairs økte popularitet kan ha å gjøre med en rekke faktorer, inkludert deres pris, kompatibilitet og et bredt spekter av funksjoner.

I denne anmeldelsen vil vi diskutere de ulike aspektene ved Flair-systemet, og hvordan de er sammenlignet med andre smarte vent-konkurrenter.

Denne videoen er en flott introduksjon til å forstå Flairs evner og fordeler.

https://www.youtube.com/watch?v=7mTCMUyrVZM

Oppdatering siden publisering av video: Flair integreres ikke lenger direkte med Nest Thermostats. Flair kan fortsatt brukes med Nest-termostater, akkurat som den kan brukes med ikke-smarte termostater, men den vil ikke kunne få tilgang til sine smarte funksjoner på egen hånd. Så det er fortsatt fordeler, bare ikke så mange.

Oversikt

Du legger sannsynligvis merke til at enkelte rom i huset ditt har en tendens til å være kjøligere eller varmere enn andre. Eller familiemedlemmer kan like temperaturen satt til 68 grader, mens andre foretrekker 72 grader. Flair jobber for å kontrollere luftstrømmen i hjemmet ditt slik at du kan omdirigere oppvarming og kjøling dit det er nødvendig. Den kan også oppdage hvem som er i rommet og justere temperaturen deretter. Alt dette er automatisert basert på dine ønskede innstillinger.

Dette oppsettet vil fungere med omtrent alle typer varme- og kjølesystemer (Hvis du allerede har en kompatibel smart termostat, vil du kunne låse opp dets fulle potensial). Det hele starter med Flair Puck.

Flair-pucken

Puck tjener mange roller, men det er en trådløs smart termostat før noe annet. Den vil bli brukt til å kontrollere den tilkoblede enheten (dvs. smart ventil) i husets rom. Denne enheten måler en rekke romforhold som:

 1. Temperatur
 2. Press
 3. Luftfuktighet
 4. Omgivelseslys
 5. Hvilken person er i rommet (for personlig ønskede temperaturinnstillinger)

Du kan starte med en gang Puck sammenkoblet med en smart ventil i et spesielt problemområde i huset, eller du kan ha pucker i hvert rom for å jevne ut luftstrømmen gjennom hele hjemmet.

I tillegg har Puck sin egen mikroapp sammen med IR-blastere som kan kontrollere nærliggende varme- og kjølesystemer (fjernkontroll AC-er, mini splitter, etc). Den er også kompatibel med smarthjemenheter som Philips Hue-pærene og Alexa.

Når det brukes med et sentralt luftsystem, vil det kommunisere med medfølgende smarte ventiler for å begrense eller tillate luftstrøm. Siden denne artikkelen handler om Flair Smart Vents, er dette typen system vi vil konsentrere oss om.

Hvis du har en kompatibel smart termostat, vil den ta ting flere skritt videre. Flair Smart Vents kan integreres med visse termostater (nemlig økobee og Honeywell).

Mens Flair ble designet for å ha en Puck for hvert rom i huset, kan du begynne med å plassere en i et problemområde i huset. For et HVAC-system må det følges av en Smart Vent. Igjen, uansett hvilket oppsett du har, må det være én puck på plass for å kommunisere med resten av systemet.

Merk: Hvis du har en ecobee-sensor på plass, vil den ikke kreve en puck for det aktuelle rommet.

Flair Smart Vent

Flair Smart Vent, Smart Vent for oppvarming og kjøling av hjemmet. Kompatibel med Alexa, Fungerer med ecobee, Honeywell Smart-termostater og Google Assistant. Krever Flair Puck. (4

Flairs smarte ventil (finnes her på Amazon) fungerer sammen med pucken for å kontrollere luftstrømmen i et gitt rom. Flair-ventilen vil også kommunisere med en ecobee-sensor eller en kompatibel smart termostat (som nevnt ovenfor) via pucken.

Ventilasjonsbatteriets levetid er et annet flott aspekt – omtrent 2 ganger lengre i gjennomsnitt sammenlignet med andre lignende produkter tilgjengelig på markedet, inkludert Keens ventiler. Dette er fordi hver Smart Vent inkluderer et AC-batteri som kan vare i opptil fire år. De kan også kobles til, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å bytte batterier igjen.

Flair Smart Vents tilbys i fire forskjellige størrelser:

 • 4″ x 10″
 • 4″ x 12″
 • 6″ x 10″
 • 6″ x 12″.

Dette vil dekke de fleste bolighus og kontorer med mindre du har veldig spesifikke behov.

Frontpanelene er laget av metall (noe som er flott med tanke på prisen), så de er veldig holdbare med bedre samlet langtidsverdi. De fleste av de smarte ventilene som tilbys på markedet i dag er laget av plast.

Å installere Smart Vent er en lek, og etter å ha koblet til appen er du i gang ganske raskt.

Hovedfunksjoner til Flair Smart Vent:

 • Innebygd integrasjon med Flair Puck skaper et trådløst distribuert smart HVAC-system
 • Bedre batterikapasitet enn de fleste av konkurrentene
 • Kan kobles (valgfritt), slik at du ikke trenger å bekymre deg for batterilevetiden i det hele tatt
 • Utmerket tredjepartsintegrasjon med ulike smarthussystemer og smarthusenheter
 • Robust stålkonstruksjon
 • Enkel installasjon
 • De fleste ventilstørrelser er lett tilgjengelige

Flair-appen

Flair Smart Vent, Smart Vent for oppvarming og kjøling av hjemmet. Kompatibel med Alexa, Fungerer med ecobee, Honeywell Smart-termostater og Google Assistant. Krever Flair Puck. (4

For å kontrollere Flair Smart Vent og Puck, bruker du Flair-appen (tilgjengelig for iOS og Android). Denne appen gir deg en enorm mengde tilpassbare funksjoner for din automatiserte livsstil.

Først av alt kan du kontrollere temperaturinnstillingene til ethvert rom i huset ditt umiddelbart fra telefonen fra praktisk talt hvor som helst.

Du kan også sette opp en 7-dagers tidsplan slik at hvert rom får den nøyaktige temperaturen du ønsker til bestemte tider på hver dag. På denne måten varmer du ikke opp og kjøler ned områder mens du for eksempel er på jobb.

Som nevnt ovenfor kan hver Flair-bruker ha sine egne personlige innstillinger (mer nedenfor). En flott funksjon med appen er Geofencing via Bluetooth.

Med dette oppsettet kan Flair Puck oppdage når registrerte smarttelefoner kommer innenfor Bluetooth-rekkevidden og kan deretter automatisk justere temperaturen i rommet i henhold til brukerens tidligere innstillinger. Hvert medlem i din husstand kan ha sin egen klimaprofil.

Med innstillinger for Hjemme og Borte vil appen bruke GPS-posisjonen din til å slå på «Hjem»-innstillingen når du nærmer deg adressen din. Den vil aktivere “Borte”-innstillingene dine når du drar.

Det er mer vi kan dekke, men dette er mine avgjørende faktorer som gjør det virkelig gunstig.

Rom-for-rom-automatisering

Flair Puck vil bruke geofencing med smarttelefonen din, så vel som dens forskjellige sensorer for å stille inn temperaturen i hvert rom deretter. Du kan enkelt sette opp spesifikke programmer med Flair-appen for å justere temperaturen avhengig av hvem som er i hvilket rom i huset ditt – noe som er muliggjort av Bluetooth-geofencing-funksjonen –.

Så i teorien kan du tilpasse rom-for-rom, bruker-for-bruker. Flair-systemet kan skille mellom ulike brukere og deres spesifikke preferanser.

Men husk at Flair Puck i seg selv ikke direkte kontrollerer rommets temperatur, men bare kommuniserer med enhetene som direkte styrer temperaturen. Med flere brukere i huset om gangen, vil systemet gjøre det beste for å gjøre alle fornøyde.

Alt i alt, ganske anstendig rom-for-rom-funksjon.

Rimelig pris

Det er mange faktorer å vurdere når det gjelder prissetting av Smart Vents. Hvis jeg redesignet et HVAC-system fullstendig, ville jeg brukt mest økobee-sensorer i stedet for pucker i mange av rommene.

De er billigere enn pucker, men de har bare ikke så mange funksjoner. De registrerer kun temperaturen i et gitt rom og kommuniserer med ecobee-termostaten, som deretter kommuniserer med pucken(e) og de smarte ventilene.

Det vil se omtrent slik ut:

 • 1 ecobee smart termostat koblet til HVAC-systemet
 • 1 Flair Puck i et andre populært område av huset
 • 1 ecobee smart sensor i hvert av de andre rommene
 • Alle ventiler erstattet med Flair Smart Vents

Merk: Gjeldende priser for disse varene finner du nær toppen av denne siden.

Dette ville være den mest kostnadseffektive måten å utstyre et helt system på. Hvis penger ikke var en faktor, ville det eneste jeg ville gjort annerledes å erstatte ecobee-sensorer slik at hvert rom hadde en Puck.

Ellers, for et rimeligere alternativ, ville jeg satt smarte ventiler i et område som var kjøligere enn resten av huset om sommeren (for å begrense AC til det området av huset). Jeg ville da satt smarte ventiler i området som er varmest om vinteren (for å begrense varmen til det området). Plasser så en Flair Puck i ett rom som har en smart ventil (helst i et annet gulv enn termostaten). Til slutt ville jeg plassert ecobee-sensorer i alle andre områder av huset der vi satte smarte ventiler.

Sjekk ut Flairs tilpassede “komfortkalkulator” for å se hvordan du kan sette opp hjemmet ditt.

Merk: hvis ett rom har flere ventiler, trenger du bare 1 puck eller 1 ecobee-sensor i det rommet.

Så langt som å sammenligne andre smarte ventilasjonssystemer rimelig med Flair, er det å sammenligne epler med appelsiner. Hovedkonkurrenten er Keen og ventilene deres er fulle av problemer, så jeg er ikke sikker på at jeg ville plassert dem i samme kategori.

Min begrunnelse for dette er at de har problemer med å koble til og holde kontakten, de er upålitelige og ser ut til å fungere med jevne mellomrom. Alt som er sagt, The Flair-ventiler er priset mye lavere, men når du ved pucken betaler du litt mer. Hvis du bruker ecobee-sensorer i hvert rom i stedet for disse, betaler du omtrent samme pris.

Uansett hvilke smarte ventiler du ender opp med, bør du regne med at det vanligvis vil spare deg for rundt 30 % på kjøle- og oppvarmingsregningen.

Tredjepartsintegrasjoner

Flair har et åpent API, så teknisk sett kan du integrere Flair Smart Vent og Flair Puck til alle smarthusenheter hvis du har de nødvendige programmeringskunnskapene. Flair tilbyr imidlertid også flott integrering for den gjennomsnittlige brukeren:

 • Samsung SmartThings
 • Philips Hue-system
 • Ulike Honeywell-produkter
 • Ecobee termostater
 • Blunke
 • Kontroll 4
 • Amazon Alexa
 • Google Assistant

Og mer. Du kan sjekke støtteseksjonen deres for mer informasjon.

Flair Smart Vent fordeler og ulemper

Basert på våre vurderinger av ulike aspekter ved Flair System, her er fordelene og ulempene:

Fordeler:

 • Veldig rimelig og lar deg smarte små
 • Allsidig konfigurasjon (du kan enten få bare én puck eller installere en puck for hvert rom, legge til sensorer osv.)
 • Sparer opptil 30 % i oppvarming og kjøling
 • Flott design, elegant og moderne
 • De fleste ventilstørrelser er lett tilgjengelige
 • Pålitelig med flott smart automatisering
 • Kan enkelt integreres med eksisterende AC/vindusenhet, varmeapparat og andre HVAC-systemer siden pucken har IR-blaster.
 • Flott app med enkelt og intuitivt sonegrensesnitt

Ulemper:

 • Må kjøpe minst én Puck trådløs termostat
 • Fungerer ikke lenger med Nest-termostater
 • Batterirom i plast er ikke særlig holdbare
 • Frontplater kun tilgjengelig i hvitt

Konklusjon

Selv om Flair Smart Vent-systemet ikke er perfekt, er det effektivt og ganske rimelig. Dens allsidighet lar deg tilpasse hele varme- og kjølesystemet. Den er kompatibel med flere typer bærbare varmeovner og AC-er, samtidig som den integreres med de beste smarte termostatene på markedet.

Enten du har en smart termostat, en dum termostat eller vindus-AC-enhet, vil Flair utvilsomt gjøre hjemmet ditt mer komfortabelt og holde luftstrømmen jevnt fordelt.

Jeg vil anbefale dette produktet fremfor alle andre i Smart Vent Market.Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...