Fluke lanserer ny e-bok: “Fluke lekkasjedeteksjonsverktøy – Veiledning til akustisk lekkasjedeteksjonsteknologi”

Oct 1, 2022 | Diverse


Fluke lanserer ny e-bok:

Den nye e-boken, ‘Fluke lekkasjedeteksjonsverktøy – Veiledning til akustisk lekkasjedeteksjonsteknologi‘, inneholder attester fra brukere av digitaliserte lekkasjedeteksjonsverktøy samt dyptgående tekniske artikler, casestudier, produktdata og en online kostnadsbesparelseskalkulator for å demonstrere ROI.

Fluke, en global teknologileder innen produksjon av kompakte, profesjonelle elektroniske test- og måleverktøy og programvare, har i dag lansert en ny e-bok som beskriver de mange fordelene ved å bruke digitalisert akustisk lekkasjedeteksjonsteknologi for anleggs- og vedlikeholdsledere.

Har krav på Fluke lekkasjedeteksjonsverktøy – Veiledning til akustisk lekkasjedeteksjonsteknologiviser e-boken hvordan kunder kan øke energieffektiviteten og produktiviteten i prosess- og produksjonsanlegg ved å bruke kraftige håndholdte og nettbaserte verktøy.

Et stort globalt produksjonsanlegg for mat og drikke i Tyskland bekreftet at Flukes innovative teknologi for å oppdage lekkasjer i luft-, gass- og vakuumsystemer har “allerede gitt enorme besparelser”. Anleggets energisjef estimerte en energikostnadsbesparelse på mellom € 120 000 og € 150 000 per år.

Eliminer bortkastet energi og reduser kostnadene

Tilgjengelig for nedlasting på engelsk og tysk, inkluderer den eksklusive e-boken dyptgående teknisk informasjon og kundecasestudier som illustrerer hvordan akustisk bildebehandling kan transformere anleggets effektivitet gjennom rask identifisering av lekkasjer i komprimerte gasssystemer, som lenge har vært årsaken til bortkastet energi og økte kostnader.

E-boken forklarer hvordan teknologien kan være en game changer for fabrikksjefer som ønsker å oppfylle en organisasjons energieffektivitet og produktivitetsmål. Vedlikeholdsteam pleide å stole på de arkaiske og tidkrevende metodene for å lytte etter lekkasjer eller bruke såpe- og vannteknikken for å identifisere feil i komprimerte gasssystemer. I dag kan avanserte lekkasjedeteksjonsverktøy fra Fluke oppnå resultater i sanntid i løpet av minutter, noe som eliminerer behovet for uplanlagt nedetid.

Mark Bakker, feltapplikasjonsingeniør hos Fluke sa: “Lekkasjer er sløsing og kan føre til at fabrikkeiere overkompenserer ved å bruke kompressorer som er større enn de trenger å være, noe som øker kapitalutgiftene så vel som mengden energi som brukes i et anlegg. Lekkasjer kan også føre til produksjonsforsinkelser, unngåelige nedetid og kvalitetsproblemer samt økt vedlikehold av fabrikkutstyr.»

“Ikke bare kan det å finne og fikse lekkasjer spare penger, men det kan fjerne behovet for å bygge ytterligere kapasitet inn i eksisterende systemer. Alle anleggs- eller vedlikeholdsingeniører vil dra nytte av innsikten som deles i vår nye e-bok og utvikle en større forståelse av de mest avanserte lekkasjedeteksjonsverktøyene som er tilgjengelige fra Fluke.»

Rask og effektiv lekkasjedeteksjon

Noen av de vanligste områdene som problematiske og kostbare lekkasjer kan oppstå inkluderer koblinger, slanger, rør, fittings, gjengede rørskjøter, hurtigkoblinger, FLT (filter, regulator og smøreapparat) kombinasjoner, kondensatfeller, ventiler, flenser, pakninger, luftledninger og pneumatiske holdetanker. En vedlikeholdsleder sitert i e-boken uttalte at lekkasjerelatert nedetid på fabrikken deres koster mer enn €98 000 i timen i tapt produktivitet.

En serie med dyptgående tekniske artikler er omtalt i e-boken som dekker hvordan digitaliseringen av lekkasjedeteksjon endelig har innhentet høyteknologisk prosessering og produksjon, og hvordan brukervennlige vedlikeholdsverktøy kan gi enorme energibesparelser for fabrikker samtidig som de reduserer deres karbonfotavtrykk.

E-boken viser også frem Flukes online-avkastningskalkulator (ROI) som gjør det mulig for brukere å demonstrere nivået av besparelser som kan gjøres ved å kvantifisere lekkasjer ved å bruke Fluke ii900 Industrial Acoustic Imager og Fluke ii910 Precision Acoustic Imager.

Disse sofistikerte enhetene bruker en rekke ultrasensitive mikrofoner med en rekkevidde på 2kHz til 52kHz for å finne kilden til problemet. I stand til å finne lekkasjer i selv de mest støyende fabrikkmiljøer, gir de akustiske bildekameraene brukere et visuelt SoundMap av lekkasjer som vises som en video eller stillbilde på en stor 7″ LCD-berøringsskjerm. Rapporter kan enkelt genereres sammen med raske rutinemessige inspeksjoner av vedlikeholdsteam når lekkasjer er reparert.

Den nye Fluke lekkasjedeteksjonsverktøy – Veiledning til akustisk lekkasjedeteksjonsteknologi eBok er tilgjengelig for gratis nedlasting på engelsk og tysk.Kilde