Flukes nye alt-i-ett-testløsning forenkler verifisering, ytelse og sikkerhetstesting av PV-systemer

Apr 7, 2023 | Diverse


Flukes nye alt-i-ett-testløsning forenkler verifisering, ytelse og sikkerhetstesting av PV-systemer

Den brukervennlige Fluke SMFT-1000 multifunksjons PV-tester og ytelsesanalysator for fotovoltaiske systemer oppfyller sikkerhetstesting i henhold til IEC/EN 62446-1 og tilbyr ytelsesanalyse samt en IV-kurvesporing for å strømlinjeforme arbeidsflyter.

Fluke, en global teknologileder innen produksjon av kompakte, profesjonelle elektroniske test- og måleverktøy og programvare, har i dag lansert den nye SMFT-1000 multifunksjonsfotovoltaiske (PV) testeren, ytelsesanalysatoren og IV Curve Tracer. Alt-i-ett SMFT-1000 er en ideell løsning for solenergifagfolk som ønsker å øke effektiviteten når de fullfører sikkerhets- og ytelsestesting av PV-systemer som opererer opp til 1000 V DC.

Solteknikere kan nå utføre hele spekteret av målefunksjoner på DC-delen av PV-installasjoner på tvers av bolig-, kommersielle, industrielle og bruksbaserte gårder med en enkelt enhet som kombinerer nøyaktighet med sikkerhet og pålitelighet. Ettersom enheten effektiviserer og forenkler arbeidsflyter for solenergi, kan den nye håndholdte testeren redusere felttiden med 20 % og dokumentasjonstiden med rundt 50 %.

IV-kurven er en av de vanligste metodene for å bestemme hvordan solcellemoduler eller solcellestrenger fungerer i forskjellige arbeidsområder. Den allsidige SMFT-1000 gjør det mulig å sammenligne IV-kurvedata umiddelbart med målte data mens du er i felten, og viser bilder med bestått/ikke bestått i sanntid på enhetens høyoppløselige fargeskjerm for enkel gjenkjenning uten behov for en bærbar PC eller nettbrett. Testeren kan også brukes til målinger av åpen spenning, kortslutning eller driftsstrøm, isolasjonstester, polaritetskontroller, diode- og jordbindingstesting. I tillegg kan AC/DC effektmålinger for å forbedre effektiviteten utføres på omformeren.

En virkelig multifunksjonstester for PV-systemer

Hans-Dieter Schuessele, applikasjons- og teknologiekspert hos Fluke sier: «Solindustrien blomstrer, og nye PV-installasjoner installeres over hele verden for å holde tritt med samfunnets umettelige etterspørsel etter fornybare former for elektrisitet. Solcellefagfolk som har til oppgave å installere, sette i drift og vedlikeholde denne nye infrastrukturen, krever raske, nøyaktige og sikre verktøy for å sikre at solcellesystemer fungerer med høy effektivitet med minimal eller ingen nedetid.

“Markedet har ropt etter en allsidig og nøyaktig multifunksjonstester. SMFT-1000 multifunksjons PV-tester, ytelsesanalysator og IV Curve Tracer fra Fluke er et strengt testet og svært dyktig alt-i-ett-verktøy med avanserte sikkerhets- og funksjonalitetsfunksjoner. Bevæpnet med en rekke unike autodiagnostiske funksjoner, kan solenergiteknikere nå trygt og nøyaktig teste kvaliteten på PV-systemer mens de strømlinjeformer arbeidsflyten raskere enn noen gang før.»

IEC/EN 62446-1-kompatibel testing

Bruker Flukes patenterte Hold lederne system, trenger solenergi-profesjonelle bare koble til en PV-installasjon én gang for å utføre alle tester, noe som sparer tid med brukervennlige Auto-Test-sekvenser som vises i sanntid. Funksjoner inkluderer IEC/EN 62446-1-testing for kategori 1 og 2 samt isolasjonstesting for metode A og B. Tydelig markerte kontroller viser jordforbindelsesmotstand, polaritet, spenning og strøm, strøm AC/DC og funksjon, isolasjonsmotstand, IV kurve og diode tester. Når alle målinger er lagret i felten, kan data lagres og lastes ned til en datamaskin ved hjelp av Flukes TruTest Data Management and Reporting Software, noe som forenkler prosessen med databehandling, rapportering og analyse.

Enkel integrasjon for avansert test

For å levere optimale resultater kan SMFT-1000 multifunksjons PV-tester forbedres med Flukes i100 AC/DC strømklemme og IRR2-BT bestrålingsmåler med høykontrast LCD-skjerm. Strømklemmen gjør det mulig for teknikere å utføre invertereffektanalyse mens bestrålingsmåleren tar innstrålings- og temperaturmålinger. Bestrålingsmåleren kommuniserer med SMFT-1000 trådløst via Bluetooth for å oppnå en nøyaktig IV-vurdering. Hvis den trådløse tilkoblingen av en eller annen grunn blir avbrutt, vil IRR2-BT fortsette å registrere data i opptil 17 timer som kan matches mot tester tatt med SMFT-1000.

Den nye SMFT-1000 multifunksjons PV-testeren, ytelsesanalysatoren og IV Curve Tracer er nå tilgjengelig fra Flukes nettverk av globale og regionale distributører. For mer informasjon, klikk herKilde