Ford investerer ytterligere 180 millioner dollar i europeisk drivverk

Dec 1, 2022 | Elbil og elbil ladere


Ford Motor Company kunngjorde planer om å investere ytterligere 180 millioner dollar i Halewood EV-drivlinjeanlegget i Nord-England. Ettersom den amerikanske bilprodusenten ser ut til å bli helelektrisk utenlands innen 2030, vil det nye fondet bidra til å styrke fabrikkens produksjon med 70 %, som igjen skal levere drivlinjer til et stort flertall av europeiske Ford-modeller innen 2026.

Som en globalt anerkjent bilprodusent har Ford vært ganske proaktiv i overgangen til å bli et helelektrisk bilmerke. Mustang Mach-E har funnet stor suksess i flere markeder, mens F-150 Lightning pickup fortsetter å rulle ut i USA midt i år med etterslep i bestillinger.

Selv om den amerikanske bilprodusenten bare har noen få EV-modeller på det nåværende markedet, har intensjonene om å levere mange flere vært ganske offentlige. Selv om vi kanskje ikke vet hva vi vil se fra Ford neste gang eller når, har vi sett mange bevis på at selskapet ruster opp produksjonen av EV-komponenter bak kulissene.

I oktober annonserte Ford en investering på 280 millioner dollar for å transformere Halewood-transmisjonsanlegget til i stedet å bygge elektriske kraftenheter for fremtidige europeiske Ford-passasjer- og kommersielle elbiler. Produksjonen av disse komponentene er planlagt å starte i 2024. Imidlertid har Ford nettopp annonsert en ekstra investering i Halewood for ytterligere å støtte europeiske elbiler.

Europeisk Ford
Fords Halewood-anlegg i Storbritannia

Ford forsterker drivverkets ytelse for å støtte europeiske elbiler

Ford delte nyheter om sin ekstra investering i Halewood via en pressemelding i morges, som vil inkludere ytterligere 180 millioner dollar for å gi elbil-drivlinjer til 70 % av europeiske Ford-modeller innen 2026. Ford opplyser at tilleggsfinansieringen vil øke den årlige produksjonen ved fabrikken til 420 000 enheter per år, opp fra 250 000 tidligere (omtrent 70 %).

Investeringen bidrar også til å sikre jobbene til over 500 ansatte i Halewood som snart vil hjelpe til med montering av elbiler for det europeiske markedet. Fords visepresident for europeiske industrielle operasjoner, Kieran Cahill, talte:

Ford er et globalt amerikansk merke, vevd inn i Europas stoff i mer enn 100 år og en stor arbeidsgiver her hos Halewood i nesten 60 år. Vår visjon i Europa er å bygge en blomstrende virksomhet, ved å utvide lederskapet innen nyttekjøretøy og gjennom elektrifisering av bilutvalget vårt. Halewood spiller en kritisk rolle som vår første interne investering i produksjon av elbilkomponenter i Europa.

Fords investering i Halewood er også den første interne finansieringen mot europeisk produksjon av elektriske kjøretøykomponenter og vil støtte selskapets mål om å levere 2 millioner elbiler rundt om i verden innen 2026.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden