Forsøk viser at lading av elbiler vil hjelpe, ikke hemme nettet | myenergi

Mar 25, 2023 | Diverse


Forsøk viser at lading av elbiler vil hjelpe, ikke hemme nettet |  myenergi

Elektriske kjøretøy kan være den største bidragsyteren til fleksibel kapasitet i strømnettet vårt, ifølge nyere data innhentet av myenergi, Storbritannias største leverandør av øko-smart hjemmeteknologi.

De siste månedene har myenergi, som produserer en rekke energiprodukter for smarte hjem – inkludert zappi solar EV-laderen – støttet nettbegivenheter i Storbritannia med tusenvis av kunder som har registrert seg for å tilby fleksibel kapasitet.

Med mer enn 13 MW samlet fleksibel kapasitet totalt – tilsvarende det gjennomsnittlige strømforbruket til ca. 40 000 hjem – har myenergi sendt kommandoer til zappi-ladere som har reagert på netthendelser ved å redusere forbruket med gjennomsnittlig 2,4 kW per husholdning. Dette gir langt mer fleksibel kapasitet enn andre DSR-plattformer (Demand Side Response), som stort sett bare har sett forbrukere redusere energiforbruket i hjemmet ved å slå av lys og andre apparater.

Lee Sutton, medgründer og administrerende direktør i myenergi, sa: “Data vi har samlet inn fra nylige netthendelser beviser at, langt fra å være en hindring for elektrisitetssystemet, er elektriske kjøretøy klare til å levere enorme fordeler når det gjelder fleksibel kapasitet når de skifter ladebehov for å unngå nettbegrensninger. Selv om vi erkjenner at forbrukerinsentiver vil være en del av markedet, er det som er spesielt imponerende at vi har vært i stand til å levere dette ganske enkelt ved å be kundene om å registrere seg for vår DSR-tjeneste.

“Riktig gjort, nettfleksibilitet bør ikke være til ulempe for forbrukerne. Det er faktisk tydelig at kundene våre knapt har lagt merke til disse korte avbruddene i EL-ladingen, ettersom kjøretøyene deres alltid har vært i stand til å fullføre ladingen.

“Respons på etterspørselssiden handler derfor om intelligente enheter som reagerer autonomt på eksterne kommandoer. Hvis det skal bli vellykket og bredt – i stedet for motvillig – adoptert av forbrukere i stor skala, må det virkelig skje uten at brukeren engang legger merke til det. Bransjen bør ikke sende budskapet om at fremtiden til energisystemet vårt er betinget av at alle skynder seg rundt like før klokken 17.30 for å slå av alle apparater og tenne noen lys.»

Smarte zappi EV-ladere kan bli instruert om å sette på pause eller redusere forbruket – og i fremtiden er det mye mer sannsynlig at “skru opp”-hendelser er mye mer sannsynlig, der nettet vil ha et overskudd av ren, fornybar elektrisitet og vil be om at ladere slås på eller øker forbruket til suge opp denne overskuddsforsyningen, i stedet for at energileverandører blir tvunget til å slå av denne generasjonen. Mens smart lading ved bruk av myenergi zappi vanligvis vil bety at elbilsjåfører lader utenom rushtiden som standard, har myenergi vist hvilken innvirkning miljøsmarte enheter kan ha på å levere betydelig fleksibilitet i energikapasitet.

Mer informasjon om zappi solar EV-lader og et installasjonstilbudsverktøy finner du herKilde