Fra lærling til leder – reisen til en elektrikers karriere | Scolmore

Oct 16, 2022 | Diverse


Fra lærling til leder – reisen til en elektrikers karriere |  Scolmore

Jake Green, Technical Engagement Manager hos Click Scolmore, forteller om de forskjellige veiene hans karriere har tatt siden han først fullførte læretiden for over et tiår siden.

Som mange andre i bransjen, var en karriere som elektriker hovedfokuset mitt i løpet av de tre årene jeg tok læretiden min ved Bedford College under NICEIC-opplæringsprogrammet.

Jeg startet læretiden min hos et lite firma som heter Anvil Energy Saving Installations. Arbeidet jeg håndterte var variert og inkluderte omkobling og solcelleinstallasjoner, samt arbeid på matforedlingsanlegg og LED-oppgraderinger.

Fordeler med jobben

Å jobbe for et lite firma som dette har sine fordeler. Selv om du kanskje ikke alltid tjener mest i klassen din, har du fordelen av å jobbe tett med elektrikeren på jobben og virkelig få den oppmerksomheten du trenger for å finpusse ferdighetene dine og også for å komme videre med studiene.

Etter å ha fullført læretiden, bestemte jeg meg for å gå på det alene og startet min egen elektriske virksomhet og jobbet for en stor restaurantkjede som utførte planlagt vedlikehold på alle aspekter av det elektriske systemet samt oppgradering av lyssystemer til den mer anerkjente LED-belysningen.

Det er vanskelig å etablere og drive din egen virksomhet. Du må være forberedt på å ofre og sette livet på vent mens du etablerer virksomheten din og omdømmet ditt. Du må også vurdere hvilke andre ferdigheter du trenger for å drive en bedrift i tillegg til elektrikerens kvalifikasjoner, som å ta seg av admin, markedsføring og økonomi for å nevne noen.

Etter et år bestemte jeg meg for at dette ikke var noe for meg, og jeg begynte i et anleggsvedlikeholdsselskap som utførte arbeid for blue chip-selskaper, og utførte en rekke jobber på tvers av forskjellige bransjer og ikke bare elektro.

Muligheten banker på

Jeg fortsatte med denne rollen i to år, da jeg ble kontaktet med en ny mulighet til å bli med i Certsure – mer kjent som NICEIC – som en del av det tekniske markedsføringsteamet. Jeg var en av to foredragsholdere som turnerte landet rundt og holdt tekniske foredrag til entreprenører, fikk erfaring med regelverkets publikasjoner og utviklet viktige presentasjonsferdigheter.

Det var i løpet av denne tiden jeg fikk muligheten til å bli med i Scolmore Group som Technical Engagement Engineer. Å jobbe for en produsent er ikke noe jeg noen gang hadde vurdert, men det var et naturlig trekk fra rollen min i Certsure – å bruke min inngående kunnskap om den elektriske industrien og standarder, og også mine nyervervede presentasjonsferdigheter. Jeg leder nå Scolmores tekniske engasjement-team.

Min rolle inkluderer å samarbeide med profesjonelle entreprenører og elektrikere for å gi råd og utdanne dem om de riktige løsningene og produktene for å møte de stadig skiftende forskriftene og tekniske kravene i bransjen. Jeg hjelper også med å utvikle og presentere opplæringsinnhold på tvers av Scolmores sosiale mediekanaler, inkludert SGTV YouTube-kanalen.

Himmelen er grensen

Når du legger ut med læretiden under beltet, vet du bare aldri hvor det tar deg.

For mange er det å jobbe med verktøyene noe de alltid har ønsket å gjøre, og de nyter de nye utfordringene det gir etter hvert som teknologiene utvikler seg. For andre gir det en plattform for å utforske og oppleve en rekke forskjellige roller.

En rekke av direktørene i Scolmore startet med verktøyene og har jobbet seg opp og videre til styret, hvor de nå bruker sin ekspertise på bedriftsnivå. Himmelen er virkelig grensen!

Finn ut mer om Scolmore Group herKilde