Fresh Hell: Amazon Echo og Asus AiMesh slår seg sammen for å ødelegge dagen min

Aug 12, 2022 | Smarthus


For noen år siden skrev jeg om en budsjett-lydløsning for bakgård jeg hadde funnet på etter å ha oppdaget billige 4-kanals forsterkere og den nå utgåtte Echo Input. Siden artikkelen ble skrevet har noen ting endret seg. Av de fire rockehøyttalerne jeg kjøpte, mistet to evnen til å produsere lows. Enten døde basshøyttalerne eller ledningene ble koblet fra. Jeg har siden erstattet dem med Monoprice rundstrålende utendørs høyttalere (som ikke ser ut til å være tilgjengelig akkurat nå, så jeg kan ikke koble til dem. Det viste seg også at høyttalerkabelen jeg hadde brukt ikke var utendørs klassifisert, og hadde Jeg fulgte bare mer med for nesten samme pris som jeg ikke ville ha hatt kabler som oksiderte fra ende til annen etter ett år. Jeg endte opp med å måtte bytte ut alle kablene uansett etter at jeg pusset opp bakgården min og de ble revet opp av en traktorgraver.

Fokuset i denne artikkelen er imidlertid den enkleste delen av denne løsningen. Ekkoet. Når oppussingen min var fullført, la vi merke til at bassenghuset vi byttet ut vårt gamle skur med hadde tykkere vegger og derfor ikke fikk god wifi-mottakelse fra ruteren i huset vårt. Jeg bestemte meg for å sette en ny node på AiMesh-nettverket vårt, som kom med sine egne problemer. Noden sitter høyt oppe i 10’x14′-bygningen og mottar godt signal fra den andre ruteren. Jeg har en rekke tilkoblede enheter der allerede, inkludert en Govee LED Light Strip (jeg skulle ønske jeg hadde oppdaget RGBIC før jeg kuttet og installerte denne), og en 4k Amazon Fire Stick. Disse enhetene, og telefonene våre når vi er der ute, bytter enkelt mellom noder som man forventer ville skje i et mesh-nettverk. Det var ingen konfigurasjon involvert for å få disse enhetene til å fungere, og alle er fornøyde.

Sist helg, mens alle nøt det iskalde bassenget, klaget min kone hele tiden over at musikken ble stoppet. Ekkoinngangen mistet tydelig internettforbindelsen og kunne bare av og til gjenvinne den. Frustrert og forvirret trodde jeg først at enheten ble overopphetet. Det var nesten 90 grader og ganske varmt i bassenghuset, så jeg åpnet dørene, skrudde på viften og et par minutter senere koblet den til igjen. Bare resten av dagen fortsatte den å miste forbindelsen. Jeg byttet til en ekstra Echo Dot jeg hadde liggende og fikk de samme resultatene nesten umiddelbart. Dette måtte være et nettverksproblem.

Jeg lastet opp nettverksadministrasjonssiden min på telefonen min og gikk til AiMesh-menyen. Der valgte jeg min nye node og sjekket for å se hvilke enheter som var tilkoblet. Jeg så to telefoner, et nettbrett, Govee-lysene, Fire Stick og to andre Amazon-enheter som tydelig var prikken og inngangen. Jeg kunne se trafikk til og fra alle enhetene bortsett fra ekko. Dette ga ingen mening.

Etter å ha flyttet enhetene til fronten av bygningen, plukket de opp noden i huset, i stedet for noden bare noen få meter unna dem, og begynte umiddelbart å jobbe. Bare nå var de for langt fra forsterkeren til å koble til bluetooth. Så jeg flyttet dem tilbake til baksiden av bygningen, hvor de raskt byttet til den lokale noden og mistet forbindelsen. Jeg prøvde å binde dem til den lokale noden, noe som sørget for at de aldri ville fungere uansett hvor jeg plasserte dem, og bandt dem deretter til noden i huset, som returnerte dem til en tilstand med flekkete forbindelse.

På dette tidspunktet har jeg bevist at enten Echo-enheter ikke er kompatible med en Asus RT-66u b1 på verken 2,4ghz eller 5ghz wifi (noe som ville være utrolig rart), eller at jeg av en eller annen grunn ikke kan begynne å forstå, på en AiMesh nettverk disse enhetene er på en eller annen måte bundet til hovednoden.

Dette er fortsatt et pågående problem for meg, og til nå har jeg funnet en annen person på reddit som hadde et lignende uløst problem. Skulle jeg finne ut noe vil jeg oppdatere denne artikkelen. Inntil da bruker jeg en gammel Fire 7 for å drive utendørslyden min.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...