Gooloo GTX 280 Compact Power Station – CleanTechnica anmeldelse

Aug 31, 2022 | Elbil og elbil ladere


De fleste kraftstasjoner og solcellegeneratorer vi vurderer er ganske store. De største er noe du egentlig ikke kan bære mer enn noen få meter, men som gir enorme mengder kraft. I ett tilfelle klarte jeg å kjøre en liten elektrisk brødrister for å bake poteter i over en time. På de minste kan kraftstasjonene jeg har testet før nå kjøre en CPAP- eller forstøvermaskin og lade noen mobile enheter. Men selv de har en tendens til å være ganske store og passer dårlig i en ryggsekk sammen med andre ting.

Nylig sendte Gooloo meg deres GTX 280 bærbare kraftstasjon (det er en $120 rabattkode på den lenken for de neste dagene). I motsetning til andre jeg har testet, fokuserer denne på å være kompakt over omtrent alt annet, samtidig som den gir en nyttig mengde batterilagring. Til tross for at den er den minste kraftstasjonen jeg har testet, har den fortsatt 280 watt-timers lagring, som er nok å gjøre en del med.

Gooloo GTX 280 Compact Power Station

Stasjonen leveres med flere tilbehør og kabler. Det viktigste er at den kommer med en separat omformer for 110-volts husstrøm i amerikansk stil. Denne separate enheten bidrar til å holde enheten kompakt. Den kommer også med to USB-kabler og et sett med startkabler som enheten kan bruke til å starte en bil.

Gooloo GTX 280 Compact Power Station

Festingen av omformeren er ganske enkel. Du bare plugger den inn i sigarettenneren stil 12-volts plugg på siden av enheten, og deretter koble noe inn i den. Den separate omformeren har også to USB-porter, inkludert en 30-watts USB-C-tilkobling. I en bil kan du bruke omformeren til å lade batteripakken på enheten.

Gooloo GTX 280 Compact Power Station

Når du ikke trenger å koble noe til omformeren, er det fortsatt mange alternativer for strøm. Hovedbatterienheten har en 100-watts USB-C PD-plugg som er toveis. Dette lar deg lade enheten med en vanlig bærbar lader, eller bruke den til å lade den samme bærbare datamaskinen. Den har også en 12-volts plugg, og en kontakt for startkablene. Til slutt er det sigarettennerpluggen som omformeren kobles til, men du kan bare bruke den direkte også.

Gooloo GTX 280 Compact Power Station

Jeg testet USB-C-porten, og den fungerer bra. Den drev ikke bare den bærbare datamaskinen min, men hadde fortsatt mye utgangskraft igjen til andre ting.

For denne anmeldelsen gjorde jeg min vanlige amatørradiotest for å se om den hadde falske utslipp eller andre problemer, og dette gir meg også en mulighet til å teste flere strømutganger samtidig.

Som med andre lovede funksjoner, fungerer dette bra også. Den holdt den bærbare datamaskinen oppe på 100 %, samtidig som den ga mye strøm til QRP-amatørradioen min. Jeg spilte litt rundt på HF-båndene (koblet til en stor, lang antenne i hagen min) og jeg klarte å få et signal ut så langt som til Hawaii og hele Nord-Amerika. Selv om jeg har gjort det bedre tidligere (jeg kom ikke inn i Europa eller Asia denne gangen), er det mer en funksjon av romvær enn kraft.

Kraftstasjonen gjorde det med andre ord kjempebra. Det ga rikelig med strøm til datamaskinen, det digitale grensesnittet mitt, radioen min (både motta og sende), og laderen til radioens interne batteripakke. Det var ingen merkelig støy i luften eller andre problemer med denne kraftenheten.

En ting jeg la merke til var at enheten ga 15 volt i stedet for 12 eller 13. Det er greit for omtrent alt som er designet for å kjøre på 12 volt, og i noen tilfeller litt bedre. Men hvis du har noen av de sjeldne enhetene som ikke kan håndtere 15 volt, pass på at du ikke kobler den til denne enheten. Nok en gang er dette ganske sjeldent, men hvis du er bekymret, sjekk med produsenten av en hvilken som helst 12-volts enhet du er bekymret for at dette kan være for mye for.

Hvis du skal bruke denne enheten i nødstilfeller, har den en annen kul funksjon: en innebygd lanterne. Lyset kommer fra et lite spredt område på motsatt side av enheten fra pluggene. For å slå den på, trykk lenge på strømknappen. Etterfølgende trykk setter den i blinker- og SOS-modus om nødvendig.

Lyset var mye sterkere enn jeg forventet, og så ikke ut til å bruke mye strøm fra batteripakken. Du vil sannsynligvis ha et annet lys av noe slag for nødsituasjoner (som biolite-lysene jeg nylig vurderte), men hvis dette var alt du hadde, ville det fungere bra.

Ett problem jeg løp inn i

Når det gjelder utgangseffekt på 110-volts omformeren, har den en streng grense på 120 watt. Det setter den bak mer voluminøse kraftstasjoner som Jackery 300 jeg har testet, så hvis du trenger mer kraft, bør du definitivt velge en større kraftstasjon med en større innebygd omformer. Men selv for ting som ikke trekker mye strøm, vil det noen ganger ikke fungere.

Da jeg testet enheten med en større vifte jeg har i huset mitt, ville den ikke starte viften. Ved å plugge den inn i de større Jackery-enhetene jeg har, startet den opp uten problem, og viften trekker bare rundt 60 watt. Problemet med å prøve å kjøre dette på GTX 280 er at det innledende energistøtet som kreves for å få viften til å snu, overskrider grensen på 120 watt en kort stund, og legger seg deretter ned til 60 watt. Så enheter med en elektrisk motor vil noen ganger gi denne enheten problemer.

Jeg testet den også med en forstøver, som trekker ca 80 watt. Den enheten hadde ingen problemer med å starte i det hele tatt, så den kunne drive de fleste forstøvere, CPAP-maskiner og annet medisinsk utstyr som er under 120-watts grensen. Bare ikke forvent å kjøre større elektriske motorer, som i en vifte.

Bunnlinjen

Denne kraftstasjonen kommer til å ende opp med å sitte i nødvesken min, eller “bug out bag.” Den er liten og lett nok til at den kan gi meg bærbare strømalternativer uten å måtte legge en haug med bulk og vekt til vesken. Dette gir plass til viktige ting som et solcellepanel, mat, vann og kommunikasjonsutstyr som jeg har i sekken.

Det eneste jeg vil se er kompatibilitet med flere solcellepaneler, slik Jackery-enheter kommer. Den eneste måten å lade denne enheten på er via USB-C PD, så hvis du vil gjøre denne kraftstasjonen om til en liten solcellegenerator, må du finne et solcellepanelsett som kan sendes til USB-C PD for å lade denne opp. Dette er sannsynligvis ikke inkludert fordi en solcelleladekontroller ville ta mer plass, og denne enheten måtte være liten, så det er sannsynligvis ikke en dårlig ting hvis du planlegger fremover.

Alle bilder av Jennifer Sensiba.


 

Setter pris på CleanTechnicas originalitet og cleantech-nyhetsdekning? Vurder å bli CleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør – eller beskytter på Patreon.


Vil du ikke gå glipp av en cleantech-historie? Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Talk-podcast? Kontakt oss her.


Annonse
Se Kilden