Gripple oppnår B Corporation-sertifisering

Feb 18, 2023 | Diverse


Gripple oppnår B Corporation-sertifisering

Sheffield’s Gripple er stolte av å kunngjøre selskapets sertifisering som B Corporation (eller B Corp).

Produsenten av trådskjøter og strekk for landbruk og innovative opphengsløsninger for konstruksjon, infrastruktur og solenergimarkedene har blitt sertifisert av B Lab, den ideelle organisasjonen bak B Corporation-bevegelsen, som å ha møtt strenge sosiale og miljømessige standarder som representerer sin forpliktelse til mål utenfor aksjonærfortjeneste.

Ved å oppnå dette, slutter Gripple seg til en voksende gruppe selskaper som gjenoppfinner virksomheten ved å forfølge formål så vel som profitt.

B Corp-sertifiseringen tar for seg hele virksomhetens virksomhet og dekker fem viktige innvirkningsområder: styring, arbeidere, fellesskap, miljø og kunder. Sertifiseringsprosessen er streng, med søkere som kreves for å nå en referansepoengsum på over 80, samtidig som de gir bevis på sosialt og miljømessig ansvarlig praksis knyttet til energiforsyning, avfalls- og vannbruk, arbeiderkompensasjon, mangfold og bedriftens åpenhet. For å fullføre sertifiseringen vil selskapet lovlig legge inn sin forpliktelse til formål utover profitt i selskapets artikler.

Gripple er nå en del av et fellesskap av 6 279 virksomheter globalt som har sertifisert som B Corps. B Corp-samfunnet i Storbritannia, som representerer et bredt tverrsnitt av bransjer og størrelser, omfatter over 1100 selskaper og inkluderer kjente merkevarer som The Guardian, innocent, Patagonia, The Body Shop og pionerene i økologisk mat Abel & Cole.

Nylig oppmerksomhet på produksjonsindustrien gjør Gripple B Corp-sertifisering til et bemerkelsesverdig skritt og signaliserer et skifte mot større ansvarlighet og åpenhet i sektoren.

Ed Stubbs, administrerende direktør i Gripple, sa: “Vi er ekstremt stolte over å oppnå B Corp-sertifisering. Å drive en vellykket bedrift er mye mer enn bare å tjene penger. B Corp-sertifisering viser at vi virkelig oppnår de høyeste standardene for ytelse, ansvarlighet og åpenhet på nøkkelområder som ansattes fordeler, veldedige gaver, forsyningskjedepraksis og bærekraft.»

Chris Turner, administrerende direktør for B Lab UK, sier “Vi er glade for å ønske Gripple velkommen til B Corp-fellesskapet. Dette er en bevegelse av selskaper som er forpliktet til å endre hvordan virksomheten opererer og tror at virksomheten virkelig kan være en kraft for det gode.

«Å ønske Gripple velkommen er et spennende øyeblikk fordi de har en mulighet til å lede an innen produksjonsindustrien. Vi og resten av B Corp-samfunnet er veldig glade for å støtte Gripple i å bane vei for en ny tilnærming til å gjøre ting.”

“Gripples forpliktelse til å gjøre forretninger annerledes vil være en inspirasjon for andre og vil bidra til å spre ideen om at vi kan redefinere suksess i virksomheten til å handle like mye om mennesker og planeten som om profitt.”

Det er for tiden over 1100 B Corps i Storbritannia og 6279 over hele verden.

For mer informasjon om Gripple, klikk herKilde