Helimed House flyr høyt når EAAA-hovedkvarteret vinner CIBSE East Anglia Awards Project of the Year

Nov 1, 2022 | Diverse


Helimed House flyr høyt når EAAA-hovedkvarteret vinner CIBSE East Anglia Awards Project of the Year

Breathing Buildings er glad for at East Anglian Air Ambulance (EAAA) veldedighetshovedkvarter, Helimed House, har vunnet Årets prosjekt ved årets CIBSE East Anglia Awards.

Dette følger i hælene på Breathing Buildings som feiret å vinne kategorien Årets samarbeid ved HVR Awards for det samme prosjektet en uke tidligere. På HVR Awards høstet selskapet prisen for samarbeidet med EAAA og prosjektteamet for å forbedre inneluftkvaliteten (IAQ) og arbeidsmiljøet ved EAAAs nye hovedkvarter. Ved CIBSE East Anglia Awards ble Helimed House nok en gang anerkjent for sin fortjeneste med prosjektteamet som overrakte prisen på regionens årlige middag på University Arms, Cambridge 7. oktober.

Prisen ble delt ut av Laura Mansel-Thomas fra Ingleton Wood, prisene sponsorer til Paul Bird fra Johns Slater og Haward, senior maskiningeniør for prosjektet. EAAA-hovedkvarteret ble deltatt i CIBSE East Anglia Awards av M&E-konsulentene Johns Slater og Haward, et sentralt medlem av prosjektteamet.

CIBSE East Anglia Awards: Project of the Year kategorien anerkjenner en bemerkelsesverdig forbedring av mekaniske og elektriske tjenester på en bygnings generelle ytelse, enten når det gjelder energibruk eller sluttbrukertilfredshet. Dommerne ser etter løsninger som flytter grensene, enten gjennom utvikling av konvensjonelle tilnærminger eller bruk av nye metoder eller teknologi med meritter gitt til prosjekter som søker en integrert designtilnærming. Samarbeid på alle nivåer skal også demonstreres gjennom hele prosjektet.

Louise McHugh, operasjonsleder ved Breathing Buildings kommenterte:Vi er glade for at EAAAs nye hovedkvarter Helimed House har vunnet CIBSE East Anglia Awards Project of the Year. Vi er henrykte over at prosjektet har blitt anerkjent igjen etter å ha vunnet prisen Årets samarbeid i HVR Awards så nylig! Hele prosjektteamet jobbet tett sammen for å få til et bærekraftig bygg som også ga et godt arbeidsmiljø. Vår ventilasjonsløsning for EAAA gir god inneluftkvalitet og god termisk komfort og krysser av for et komfortabelt arbeidsmiljø for ansatte.”

Eric Benton, prosjektdirektør for Johns Slater og Haward sa: “Vi er veldig glade for at Helimed House har vunnet Årets prosjekt ved CIBSE East Anglia Awards. Vi valgte hybridventilasjon til dette prosjektet da det gir god inneluftkvalitet og behagelige innvendige temperaturer uten behov for mekanisk kjøling, og dermed reduserer energibruken til bygget. Vi måtte termisk analysere bygningen og de resulterende belastningene ved hjelp av dynamisk termisk modellering og jobbet tett med byggherren, designteamet og Breathing Buildings for å integrere løsningen i bygningen. Jeg tror det vi har oppnådd vil fungere godt ved å bruke den friske naturlige Norfolk-luften for å gi en god ventilasjonsløsning og opprettholde behagelige temperaturer gjennom hele året.»

East Anglian Air Ambulance CEO Matthew Jones kommenterte:Det er gode nyheter at EAAAs nye hovedkvarter Helimed House har blitt anerkjent igjen. Samlet sett er vi fornøyd med ytelsen til Breathing Buildings hybridventilasjonssystem og de mange fordelene det har gitt Helimed House. Det var et utmerket samarbeid av prosjektteamet som betyr at vi nå kan tilby nåværende og fremtidige ansatte et sunt, komfortabelt arbeidsmiljø – avgjørende for å tiltrekke og beholde utmerkede mennesker som kan hjelpe oss å samle inn de nødvendige £17 millioner hvert år for å fortsette å levere dette essensielle akuttmedisinsk tjeneste og gjøre det aller beste for hver pasient og deres kjære.»

En talsperson fra arkitektene Feilden+Mawson sa: “Det er fantastisk å høre at EAAA HQ har vunnet CIBSE East Anglia Awards Project of the Year! Fra begynnelse til ferdigstillelse og innredning var hovedmålet alltid å sikre at vi skapte et hyggelig, avslappende knutepunkt som kunne støtte behovene til hele EAAA-teamet som helhet, å se hovedkvarteret som gir dette er helt fantastisk. Alle medlemmer av F+M-teamet som har vært en del av dette prosjektet har likt å jobbe med alle involverte, og å se det vinne enda en pris er en fantastisk belønning for alles harde arbeid. Gratulerer alle sammen!”

Helimed House krysset av i alle de riktige boksene for prisen for Årets prosjekt. Med bærekraft i hjertet utvidet og gjenoppbygde EAAA HQ-prosjektet EAAAs opprinnelige anlegg på Norwich Airport som en base for deres operasjoner, inkludert Helicopter Emergency Medicine Service (HEMS), som kunne utvides til 24 timer i døgnet, bakkestøtte, innsamling og opplæring.

Ventilasjon var en integrert del av prosjektet med Breathing Buildings som samarbeidet med teamet om ventilasjonen for den splitter nye delen av bygningen, som inneholder Breathing Buildings’ NVHR 1100 naturlig ventilasjon med varmegjenvinningsenheter sammen med S1500L e-stack ventilasjonsenheter.

Designet av arkitektene Feilden+Mawson, var oppdraget å lage en praktisk bygning som var et flott sted å jobbe samtidig som den var bærekraftig, og den måtte gi tilbakebetaling i form av driftskostnader.

Etter å ha jobbet med noen innledende design, fikk de selskap av Johns Slater og Haward (M&E) og Canham Consulting (Structures and Civils) hvor de var i stand til å bore i detaljene. Etter å ha brukt Breathing Buildings hybridventilasjon over en årrekke i nybyggede skoler, var det M&E-konsulenten Johns Slater og Haward som anbefalte Breathing Buildings hybridventilasjonssystem som den ideelle løsningen for å gi god IAQ og komfortable innendørstemperaturer ved bruk av lav energi løsninger.

Denne ventilasjonsløsningen ble presentert for EAAA som var opptatt av å lære mer. For å gjøre dette besøkte de Breathing Buildings-fabrikken i Soham sammen med FM-teamet, arkitekten og prosjektlederen. Etter å ha sett bevisene for ytelsen og fordelene, ga EAAA klarsignal for å fortsette.

Breathing Buildings’ NVHR® tilbyr energieffektiv hybridventilasjon med nesten 50 % reduksjon i energi og dermed driftskostnader. NVHR® omfatter både naturlig og mekanisk ventilasjon. Ved å tillate lavenergihybrid naturlig ventilasjon, selv i bygninger med begrenset fasade- og takplass, reduserer høyeffektive blandevifter kaldt trekk om vinteren og gir et ventilasjonsløft om sommeren.

Utstyrt med eksterne og interne temperatursensorer og en intelligent kontroller, overvåker systemet forholdene for å skape et ideelt innendørsmiljø, noe som øker både produktivitet og velvære. NVHR® optimerer innendørs luftkvalitet, komfort og effektivitet ved automatisk å bytte mellom naturlig, hybrid og mekanisk ventilasjon, og maksimerer fordelene.

NVHR®-hybridventilasjonssystemets ultraeffektive fasadebaserte blandeventilasjon tillater forbedret naturlig ventilasjon i dype planrom, samtidig som den utnytter interne varmegevinster for å levere suveren termisk komfort og inneluftkvalitet. Hybridventilasjon fokuserer på den vitale balansen mellom innendørs luftkvalitet, termisk komfort og effektivitet. NVHR® takler energieffektivitet og miljøproblemer og gir utmerket innendørs luftkvalitet. Dette gjør NVHR® ideell for et bredt spekter av bruksområder, inkludert skoler og kontorer.

For ytterligere informasjon om nye NVHR®, samt andre produkter og tjenester som tilbys av Breathing Buildings, klikk herKilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...