Hjemmeenergikilde – Fossilt brensel og elektrisitet

Apr 25, 2023 | Diverse


Som elektriker i boligtjenester får jeg mange spørsmål om hvordan folk kan forbedre hjemmets elektriske system. Et spørsmål som begynner å dukke opp oftere er hvordan man forbereder hjemmets elektriske system for å eliminere behovet for fossilt brensel. Dette spørsmålet virker som en naturlig fremgang i denne tiden med internasjonal uro, høy inflasjon og økt bekymring for klimaendringer. Jeg kan ikke svare riktig på dette spørsmålet som økolog eller som politiker, siden jeg ikke er det, men jeg kan bidra med min ydmyke erfaring som elektriker.

Det typiske forstadshjemmet er avhengig av både elektrisitet og fossilt brensel for å drive sine ulike funksjoner. Hjem som brenner fossilt brensel som naturgass, propan eller fyringsolje, bruker dem til oppvarming og matlaging. Dette er fordi når det gjelder å generere varme, er fossilt brensel rimeligere og mer effektivt. (I hvert fall for øyeblikket.) Mindre belastninger, som belysning, små apparater og klimaanlegg, bruker elektrisitet siden for disse bruksområdene er elektrisitet mer effektivt, mindre komplisert og, unødvendig å si, sikrere. Når det er sagt, når en potensiell kunde spør om å konvertere hjemmet sitt til “helt elektrisk”, mener de at de eliminerer behovet for å konsumere fossilt brensel for å generere varme.

De delene av hjemmet som oftest erstattes når du flytter hjemmet bort fra gass, er de som er ansvarlige for å generere varme, som inkluderer ovnen, varmtvannsberederen og kjøkkenovnen, koketoppen eller komfyren. Dette betyr å installere enten en konvensjonell eller geotermisk varmepumpe, som bruker både motstandsvarme og fordampningssyklusen til å varme opp boligen; en tradisjonell tank-stil eller tankløs varmtvannsbereder, og kokeapparater som genererer varme med motstandsvarmeelementer. Når du konverterer disse gassapparatene til elektriske, er det en betydelig belastning som overføres til det elektriske systemet, et elektrisk system som ble designet for å drive huset ved hjelp av fossilt brensel. I de fleste tilfeller, når du konverterer et hjem til alle elektriske apparater, vil ikke den elektriske tjenesten ha nok tilgjengelig kapasitet til å bære den ekstra elektriske belastningen.

Når vi diskuterer hjemmets elektriske service, snakker vi om komponentene som utgjør «fundamentet» i det elektriske systemet. Utstyret som utgjør tjenesten inkluderer den elektriske måleren, det elektriske panelet med alle strømbrytere, jordstenger og bindingsledninger. Den elektriske måleren teller kilowattimene som forbrukes av huset ditt og overfører nødvendig elektrisitet til det elektriske hovedpanelet gjennom serviceinngangskabelen. Inne i det elektriske hovedpanelet blir strømmen omdirigert til hvor som helst mellom åtte og seksti kretser gjennom bussskinnene. Mindre komponenter som kalles effektbrytere sørger for at ledningene er sikre fra å ta fyr ved å kutte strømmen til kretser der det trekkes for mye strøm, eller hvor den strømførende lederen har kommet i kontakt med en jordet del av det elektriske systemet.

Flere artikler om elektrisk kjøretøyforsyningsutstyr (EVSE)

faq-elektriske-kjøretøyer

Vanlige spørsmål om elektriske kjøretøy

Kilde