Home Assistant OS versjon 8

Sep 3, 2022 | Smarthus


Logo for Home Assistant OS Release 8

Home Assistant OS 8.0 stabil er tilgjengelig nå!

Høydepunkter:

  • Bruk av GRUB2 for UEFI-baserte systemer
  • Støtte for ekstra Wi-Fi og Bluetooth-enheter
  • Nytt bilde: Generisk AArch64 for UEFI-baserte AArch64 VM-er og -kort
  • Nytt bilde: Hjemmeassistent Gul

For eksisterende installasjoner er ingen manuell inngripen nødvendig! Du kan trygt oppdatere uten å lese disse ganske tekniske versjonsnotatene.

Innholdsfortegnelse

Operativsystemendringer

GRUB2 for UEFI-baserte systemer

For Generic x86-64, OVA og den nye Generic AArch64 Home Assistant bruker GRUB2 som oppstartslaster nå. GRUB2 (GRand Unified Bootloader) er de-facto standard oppstartslasteren som brukes av de fleste Linux-distribusjoner. Hovedårsaken til å bytte fra Barebox til GRUB2 var den manglende oppstartsstøtten for AArch64 UEFI i Barebox. Vi forventer også at GRUB2 vil være mer stabil, spesielt på x86-64-systemer i skrivebordstil ettersom den blir brukt av mye flere brukere siden generiske Linux-distribusjoner bruker GRUB2. Selv om vi faktisk traff en feil i GRUB2 under RC-fasen, la oss håpe at dette var en engang. 🤞

Skjermbilde som viser GRUB2-menyen til Home Assistant OS

Oppstartsmenyen viser de to oppstartssporene. Vanligvis trenger du ikke å endre valg her, med mindre du med vilje vil starte opp den tidligere installerte Home Assistant OS-versjonen.

Merk: Det er trygt å oppgradere fra hvilken som helst versjon 7.x, men vi anbefaler å oppgradere fra den siste versjonen av den forrige hovedversjonen. Dette er også den best testede oppgraderingsveien. Fra enhver utgivelse med GRUB2 er det bare trygt å nedgradere til 7.6! Nedgradering til utgivelser før 7.6 kan gjøres ved å nedgradere til 7.6 først.

Under panseret

Under panseret ble operativsystemet oppdatert til den nyeste oppstrøms Linux 5.15-kjernen samt Buildroot 2022.02.1. Den siste Buildroot-utgivelsen gir nye versjoner av ulike kjernekomponenter som systemd 250, NetworkManager 1.34.0 og Docker 20.10.14.

Ytterligere nettverksdrivere og -innstillinger forbereder Home Assistant OS til å være vert for OpenThread Border Router-tillegget.

Andre endringer

  • IP-settstøtte for avansert brannmur (også brukt av OTBR-tillegget).
  • Støtte for NTP-konfigurasjon via DHCP.
  • Google Coral-støtte bruker nå Googles nyeste driver. Dette muliggjør ytterligere støtte for Coral-enheter som PCI Dual Edge TPU.
  • Legacy wext-backend for wpa_suppilcant er nå aktivert for å støtte flere Wi-Fi-enheter.

Enhetsstøtte

Raspberry Pi

Alle Raspberry Pi-versjoner bruker den nyeste LTS Linux Kernel 5.15 og firmware (tag 1.20220331) fra Raspberry Pi-teamet. Dette er de samme versjonene som Raspberry Pi OS bruker for øyeblikket.

Hjemmeassistent Gul

Dette er den første utgivelsen som støtter Home Assistant Yellow. Siden Home Assistant Yellow bruker Raspberry Pi Compute Module 4, er støtten basert på den vanlige Raspberry Pi-støtten for øyeblikket. Det gule bildet bruker samme kjerne- og fastvareversjon. Det gule styret støtter også oppstart direkte fra en NVMe-enhet for de som bruker en CM4 Lite (uten eMMC-lagring).

Generisk x86-64

Foruten overgangen til GRUB2, fikk Generic x86-64 en del ekstra enhetsstøtte. Wi-Fi-enhetene 3945ABG/BG/4965AGN og 22000-serien støttes nå.

Andre endringer:

  • Støtte 32-biters UEFI-oppstart. Dette kreves av eldre Intel Atom-systemer. Merk at bare oppstartslasteren er 32-bit, alt annet bruker de samme 64-bits binære filene som 64-bits UEFI-oppstart.
  • Driver og fastvare for Broadcom BNX2/BNX2X nettverksgrensesnitt er inkludert.

Generisk AArch64-støtte

@Doridian bidro med støtte for generiske AArch64-systemer som bruker UEFI-oppstartsflyten. Den skal støtte ekte brett så vel som virtuelle maskiner. Så langt har den blitt testet på virtuelle KVM-maskiner.Her er kilden til saken

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...