Høye EV-forsikringskostnader, Vinfast-finansieringsøkning, luftløse dekk: Dagens bilnyheter

Apr 28, 2023 | Elbil og elbil ladere


Luftløse dekk kan være et skritt nærmere. Vinfast får et finansieringsløft. Og elbiler koster fortsatt mye ekstra i noen tilfeller å forsikre. Dette og mer, her på Green Car Reports.

En økning på 2,5 milliarder dollar for Vietnams Vinfast kan bidra til å holde selskapet i gang selv om børsnoteringen blir forsinket – noe som lar selskapet fortsette å presse på med sin visjon om flere elbiler for det amerikanske markedet, inkludert amerikansk montering i North Carolina.

Elbiler koster fortsatt mye mer enn gassbiler å forsikre – selv med tanke på hybrider – ifølge en vurdering fra Consumer Reports. De skyhøye kostnadene for batteribytte og et høyere nivå av avskrivninger for elbiler etter kollisjoner har definitivt en rolle i det, men det er håp om at minst én modell koster mindre å forsikre enn noen sammenlignbare hybrider: Nissan Leaf.

Og luftløse dekk kan være et skritt nærmere virkeligheten. Ifølge en rapport sier Michelin at den nylig har testet det EV-fokuserte Uptis luftløse dekket opp til 130 mph – en hastighet som kan kvalifisere disse dekkene for bruk i politikjøretøyer, så vel som de autonome kjøretøyene.

__________________________________

Følg Green Car Reports på Facebook og Twitter

Green Car Reports nyhetsbrev

Registrer deg for å få de siste nyhetene om miljøbil og miljø, levert til innboksen din daglig!

Jeg godtar å motta e-poster fra Green Car Reports. Jeg forstår at jeg kan avslutte abonnementet når som helst. Personvernerklæring.

Se Kilden