Hva den truende lavkonjunkturen betyr for bygging og hvordan industrilederne kan reagere | Protrade

Oct 24, 2022 | Diverse


Hva den truende lavkonjunkturen betyr for bygging og hvordan industrilederne kan reagere |  Protrade

Med over 20 års erfaring i bransjen, Des Duddy, Joint Managing Director i Protradeanalyserer den nåværende tilstanden til byggebransjen og hva den kan lære av den store resesjonen som slo tilbake i 2008 da den britiske økonomien fortsetter å slite under vekten av inflasjonen …

Vi er alle like ved slutten av et kalenderår; lene seg tilbake, gjøre status, plukke beinene for året som nettopp er borte. Ved siden av det tenker vi også på det kommende året, og prøver å komme i forkant av trendene og potensielle nye muligheter.

Saken er imidlertid at ved slutten av 2021 kunne svært få ha forutsett hva som ville utspille seg i år, spesielt med det vi ser i Ukraina.

Mens den største effekten av Russlands handlinger har blitt følt av de som lever og puster den invasjonen, har avvirkningseffekten vært seismisk over hele verden og har endret bildet betydelig i flere områder – og har lagt enda et lag på toppen av virkningen som ble følt. fra COVID-19-pandemien og Brexit.

I begynnelsen av 2022 begynte vi å se byggebransjen komme på beina igjen, med prosjekter som reiste seg fra bakken og beveget seg igjen. Og selv om ting er bra akkurat nå, er det usannsynlig at sektoren vil gå tilbake til de pre-pandemiske nivåene som ble spådd for 2023 – ikke før den forferdelige situasjonen i Ukraina er løst, i det minste.

Vi venter alle med tilbakeholdt pust for å se hva som skjer videre der ute fordi, etter mer enn et tiår uten store distraksjoner i byggebransjen, føles det som om vi har blitt rammet av det ene etter det andre de siste årene.

Den neste tingen å legge til er muligheten for at Storbritannia blir plassert under en sky av resesjon for første gang siden 2008, ettersom inflasjonen, som har nådd det høyeste i 40 år, fortsetter å tynge nasjonen tungt.

Lær av leksjonene fra den store resesjonen i 2008

Google-data viser bekymring for at den truende resesjonen øker måned-til-måned.

I skrivende stund hadde det vært omtrent 44 000 søk i Storbritannia etter begrepet “resesjon” den siste måneden. Utover det har de siste 12 månedene sett en:

  • 19 450 % gjennomsnittlig vekst i søk etter «hvordan forberede seg på en resesjon»
  • 16 350 % gjennomsnittlig vekst i søk etter «hva betyr lavkonjunkturen for meg»
  • 11 150 % gjennomsnittlig vekst i søk etter «resesjonssikre aksjer»

Vi vet at økte energiregninger kommer, men før vi alle får den første enorme regningen fra energiselskapet i våre hender, er det ingen som vet hvor vanskelig det kommer til å bli. Og i likhet med det, er det først når en resesjon er offisielt bekreftet at vi vil se folk ta grep. Vi er ikke i det krysset ennå.

Så, hva kan vi lære av den siste resesjonen Storbritannia sto overfor for 14 år siden?

I 2008 gikk det bra med virksomheten vår, og markedet var godt. Og, tilsynelatende over natten, traff markedet, ikke bare konstruksjon, en murvegg og krasjet. Som bedrift så vi en betydelig nedgang, telefonene sluttet å ringe, kundene hadde ikke lenger de samme kravene, og noen av våre større kunder overlevde ikke i det hele tatt.

Selv om det ikke er et stadium konstruksjonen er på ennå, har nedgangen, forårsaket av inflasjon over hele linja, begynt å sive inn i porene.

Spenst og å ha kvalitetsprodukter i hyllene vil være forskjellen i løpet av denne tiden

Så, etter å ha vært gjennom det en gang, hvordan navigerer bedrifter noe så skummelt som en truende lavkonjunktur som kan lande på oss alle med et øyeblikks varsel?

Forbli sterk.

Det vi ser under lavkonjunkturer er at de sterke virksomhetene blir sterkere og de som ikke reagerer på det skiftende markedet og det som skjer rundt dem, sliter med å overleve.

De beste bedriftene blir ikke tvunget til å gjøre endringer. De beste endres naturlig bare for å forbedre seg. Som bedrifter må vi alltid være oppmerksomme på kontanter og kostnader, men det er de som fortsatt har mange flotte lager på hyllene som er best posisjonert for å gå inn i en vanskelig vinter.

Å ha kontanter i banken og ingenting å selge er en farlig posisjon å være i. Inflasjon gjør alt mye dyrere, og derfor, forutsatt at du har nok i banken til å betale utgiftene dine, må bedrifter investere i aksjer som genererer inntekter og overskudd.

Byggenæringen trengs akkurat nå og lavkonjunkturen vil ikke endre på det

Som nevnt, mens vi begynner å se en nedgang, er vi som land ikke i samme posisjon som vi var tilbake i 2008. Resesjon eller ingen resesjon, vi må fortsatt bygge.

Det største problemet som bygging står overfor i dette landet akkurat nå, er at vi ikke kan bygge ting raskt eller effektivt nok til å bekjempe det pågående boligspørsmålet. Som et resultat ble kontrakter verdt 1,5 milliarder pund nylig utstedt til modulbyggere.

Det er veien industrien går, og henter inspirasjon fra store merker som McDonald’s som vendte seg til modulære metoder for å bygge en rekke av restaurantene sine for å kutte ned byggetiden, kutte ned byggekostnadene og tjene penger raskere.

Modular er langt mer avansert enn det var i 2008, og det kan godt hjelpe industrien med å navigere i den kommende resesjonen.

Det vi vet er at off-site produksjon er mye mer effektiv og gir mer ansvarlighet og mulighet til å kontrollere kostnadene. Omdømmet, som en gang var tjæret, har vokst betydelig på grunn av de kommersielle gevinstene og konkurransefortrinnet det gir, sammen med den massive kvalitetsøkningen de siste årene.

Uansett vil bygging trenge statlig støtte

Som bedriftsledere venter vi alle på å se hvilken støtte som vil bli implementert for bedrifter, slik vi har sett med husholdninger.

Uansett kommer kostnadene til å øke betydelig for mange bedrifter innen byggesektoren. Hjulene til industrien må fortsatt snu, og mange selskaper kan kreve statlig inngripen for å fortsette å produsere og produsere essensielle varer.

Det var mange selskaper som ble reddet ut under COVID. Denne krisen kommer til å være veldig lik den.

Ved å bruke Tyskland som eksempel for et øyeblikk, er dette landet en av de største produsentene og eksportørene i verden, og mange av dets største selskaper ber om hjelp fra regjeringen deres for å bekjempe de pågående utfordringene forårsaket av inflasjon.

Hvis produksjonen slutter å eksistere, blir et stort antall arbeidsledige. Uten jobb vil ingen støtte – for eksempel et energitak – hjelpe de berørte. Kort sagt, de stakkars individene vil finne seg selv i store, store problemer.

Vi kommer alle til å være robuste i løpet av de neste 12 månedene

Det er mye undergang og dysterhet for øyeblikket, men det folk er veldig flinke til å gjøre er å takle det scenariet og komme videre med det. Vi vil alle få testet vår motstandskraft i løpet av de kommende månedene.

Matprisene går opp, men det betyr ikke at vi skal slutte å spise. Byggingen vil fortsatt fortsette, til tross for utfordringene fremover. Prosjekter kan godt bli forsinket og materialer blir dyrere, men de vil fortsatt bli anskaffet.

For oss er det å kunne betjene kundenes behov gjennom denne vanskelige perioden vår førsteprioritet.

Byggeindustrien representerer fortsatt en betydelig del av Storbritannias økonomi, og selv om det kan være en tilbaketrekking, vil den absolutt ikke stoppe opp. Vi kan ikke ignorere det som ser ut til å være uunngåelig, men vi må forbli optimistiske og konsentrere oss om de tingene vi direkte kan påvirke.

For mer informasjon om Protrade, klikk herKilde