Hva er Alexa-ferdigheter og hva gjør de?

Oct 8, 2022 | Smarthus


I løpet av de siste årene har Alexa endret måten mange av oss driver husholdningene våre på. Du er kanskje ikke klar over det, men Alexas ferdigheter er faktisk ansvarlige for disse endringene.

Du kjøper kanskje nettopp din første Amazon Echo-enhet. Kanskje du har hatt en en stund nå, men du har ikke virkelig utnyttet den til sitt fulle potensial. Vel, bli spent, for det endrer seg i dag!

Vi skal dekke alt du trenger å vite om Alexa ferdigheter i et format som er raskt og enkelt å implementere.

Hva er en Alexa-ferdighet?

Alexa ferdigheter referer til de individuelle egenskapene som kan utføres av Amazons Alexa stemmeassistent. Disse spenner fra å svare på spørsmål til å kontrollere smarte hjemmeenheter og til og med spille spill.

Mens Alexa har mange ferdigheter innebygd i kjerneprogrammeringen hennes, er det utallige ferdigheter som må aktiveres manuelt. De fleste av disse er laget av tredjepartsutviklere.

Ofte vil disse tredjepartsferdighetene integreres med en annen app for å fullføre en oppgave. Det er her Alexa kobler til musikktjenester som Spotify, eller en smarthjemenhet som Ring Doorbell.

Lurer du på hvordan Alexa kan slå på lysene dine? Sjekk ut denne artikkelen…

Hvor finner du Alexa-ferdigheter

Du kan søke etter Alexa Skills i Amazons ferdigheter og funksjoner-område på nettsiden deres som finnes her eller på Alexa-appen.

iOS-brukere kan klikke her for å laste ned Alexa-appen.

Android-brukere kan klikke her.

Hvor finner du Alexa-ferdigheter og hvordan du installerer dem

Hvordan installere en ferdighet for Alexa

Alexa ferdigheter implementeres raskt og enkelt. Følg disse trinnene, så er du godt på vei.

Slik får du tilgang til ferdighetene dine på Alexa-appen:

 1. Åpne Alexa-appen
 2. Klikk “Mer” nederst i høyre hjørne.
 3. Å velge “Ferdigheter og spill” fra menyen.
 4. Velg forstørrelsesglasset øverst på skjermen for å søke.
 5. Trykk på navnet på ferdigheten du vil aktivere.
 6. Å velge “Aktiver å bruke

En annen måte å installere en ferdighet i Alexa er ved å gi talekommandoer som “Alexa, aktiver (ferdighetsnavn)”. Hvis du ikke er sikker på hvilken ferdighet du vil bruke, kan du alltid be Alexa om å anbefale noen ferdigheter. Et ord til forsiktighet – listen er uttømmende, med over 100 000 alternativer å velge mellom!

Er Alexa Skills gratis?

Alexa Skills er helt gratis å aktivere, men noen kan kreve et tjenesteabonnement for å bruke. Andre kan være gratis for grunnleggende funksjoner med mulighet for premium-tjeneste.

Et eksempel på det siste er Spotify. Med Spotify-ferdigheten kan du lytte til spillelister og stasjoner gratis, men du må betale for Spotify Premium hvis du vil høre på en bestemt sang.

Så lenge du har en Amazon-konto, kan du imidlertid få tilgang til en rekke ferdigheter gratis. Ikke bekymre deg, det er ingen skjulte avgifter knyttet til å aktivere en ferdighet og det vil være åpenbart tydelig om noen tjeneste prøver å belaste deg for å bruke deres ferdigheter.

Du må kanskje logge på for å bruke ferdighetene dine

Avhengig av ferdigheten du aktiverer, må du kanskje logge på en tredjepartsapp for å koble den til Alexa. For eksempel, mens du bruker en musikkstrømmetjeneste som Pandora, må du logge på Pandora-kontoen din fra Alexa-appen. På samme måte, hvis du vil kontrollere den smarte belysningen i hjemmet ditt, må du koble Phillips Hue eller en annen smart lyspære-app til Alexa for å slå dem på/av med stemmen din.

Når du aktiverer apper som dette, vil Alexa be deg om å logge på.

Hva er noen gode Alexa-ferdigheter?

Med mange alternativer å velge mellom, er Alexa ferdigheter utviklet av mennesker og organisasjoner for å utføre en rekke oppgaver. Det er vanskelig å rangere de “beste” ferdighetene siden alles behov er unike og det handler i stor grad om preferanse. Når det er sagt, la oss starte med et lite utvalg av ekstremt nyttige og allment populære ferdigheter.

Her er noen av favorittene våre for å blåse liv i enhetene dine:

 • Google Kalender – Alexa integreres sømløst med Google-kalenderen din. Bare si “Alexa, legg til en hendelse i kalenderen min.” Alexa vil da be deg om eventuell tilleggsinformasjon som hendelsestittel, tidspunkt og dag for arrangementet. Det er flere andre kalenderintegrasjoner hvis du ikke er en Google Kalender-bruker, så ikke bekymre deg!
 • Alexa handleliste – Handlelisteferdigheten er allerede innebygd i Alexa, så du bør ikke måtte aktivere dette. Bare si: “Alexa, legg til melk på handlelisten min.” Men vent! Det blir bedre. Du kan bruke den innebygde strekkodeskanneren til å automatisk legge til varer fra kjøkkenskapet ditt.
 • Ted snakker – Hvis du bruker hele arbeidsdagen på å snakke med dumme mennesker, så har jeg løsningen for deg. Kom hjem til en Ted Talk mens du lager middag. Du vil bli intellektuelt omprogrammert i løpet av 20 minutter.
 • ESPN – Gutter, dette er hvordan du tar igjen sportshøydepunktene dine mens du er på farten. Aktiver ESPN-ferdigheten og la Alexa pumpe deg full av alt du gikk glipp av dagen før mens du gjør deg klar til jobb. Det er ikke det samme som rettsbilletter, men det vil få jobben gjort.
 • Spotify – Har vi nevnt Spotify? Be Alexa om å spille favorittartistene dine eller Spotify-spillelister mens du får ting gjort. Selv om dette er en flott kilde til musikk, er det også mange andre å velge mellom. Så igjen, denne artikkelen på Spotify Connect bør hjelpe deg med å bestemme.

Alexa-ferdigheter for barn

Alexa kan være ekstremt nyttig for barnefamilier! Selv om hun ennå ikke kan skifte bleier, kan du fortsatt bruke Alexa til å tilby underholdning og pedagogisk innhold barna dine vil elske. Her er noen av de beste Alexa-ferdighetene for barn:

 • Amazon Story Time – «Alexa, fortell meg en godnatthistorie.» Ideelt sett vil du bruke så mye tid som barnet ditt ønsker å fortelle godnatthistorier. Dessverre må vi som voksne ofte fylle mange roller samtidig. For de gangene vil barna dine glede seg over det nye ved å la Alexa lese en godnatthistorie for dem.
 • Vitenskapsvenn – Dette er en morsom måte å få de videospillforurensede hjernene til å strømme i riktig retning. Science Buddy spør barn om emner som biologi, fysikk, energi og geovitenskap. Hver quiz-runde vil inneholde 10 flervalgsspørsmål.
 • Stavekonkurranse – Hva med et fantastisk utløp for søskenrivalisering? Si: “Alexa spille stavebien.” Du vil få 3 forskjellige ferdighetsnivåalternativer: Enkel, Middels og Hard. Jeg er flau over å si at etter å ha spilt Hard-nivået, ser det ut til at stavekontrollen vil fortsette å tjene meg godt.
 • Den magiske døren – Husker du «Velg ditt eget eventyr»-bøker? Er det fortsatt en ting? Ok, se for deg det … men Alexa forteller deg historien. Når du kommer til bestemte punkter i historien, må du velge hva hovedpersonen gjør når den står overfor en avgjørelse. Valget ditt vil påvirke hvordan resten av historien utspiller seg.

Utvikle dine egne ferdigheter for Alexa

For å gjøre stemmeassistenten mer personlig lar Amazon brukerne bygge ferdighetene sine. De har til og med satt opp en plattform som lar enhver gjennomsnittlig joe utvikle sin egen. Gjennom Amazon Skills Blueprints kan du bygge spill, spørrekonkurranser og til og med kompilere informasjon for oppgaveoversikter og romkameratavtaler.

Begynn med å gå over til Skill Blueprints-siden deres (finnes her). Når du ankommer, kan du bla gjennom malene deres (eller tegningene som de refereres til).

Når du har valgt hvilken type plan du ønsker å jobbe med, vil du bli ledet gjennom noen få svært enkle trinn. Når du er ferdig, kan du dele dem med andre også.

Ved å bygge ferdigheter som passer dine egne behov, kan du virkelig få Alexa til å fungere for deg.

Konklusjon

I utgangspunktet er alt Alexa gjør en ferdighet. Når du aktiverer en ny ferdighet, lærer du egentlig Alexa hvordan du fullfører en spesifikk oppgave. Alternativene dine er mange og multipliseres raskt.

Enten du ser på det brede utvalget av tilgjengelige Alexa Skill-alternativer eller bygger dine egne ferdigheter for å passe dine personlige behov, vil du ikke mangle forbedringer for å integreres i husholdningen din.Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...