Hva er den nye C&G 2921-kvalifiseringen? – Sevadis diskuterer viktigheten av trygge EV-ladepunktinstallasjoner

Nov 13, 2022 | Diverse


Hva er den nye C&G 2921-kvalifiseringen?  – Sevadis diskuterer viktigheten av trygge EV-ladepunkter

Mark Smith, driftsdirektør i Sevadis, diskuterer viktigheten av trygge EV-ladepunkter og den nye C&G 2921-kvalifiseringen.

Ettersom Storbritannia styrer mot en fremtid med netto null, øker registreringen av elektriske kjøretøy, og det samme gjelder kravet om ladepunkter for elektriske kjøretøy – enten det er for hjemme- eller kommersielle miljøer. Med dette følger naturligvis etterspørselen etter EV-ladepunkter som ikke bare er enkle å bruke, men også trygge.

Der elektrisitet er involvert, er sikkerheten helt sentralt for installatøren og sluttbrukeren. Kvalitet og trygge installasjoner er derfor avgjørende for å sikre både en risikofri installasjonsprosess og en risikofri brukeropplevelse.

Endring kommer

Nylig kunngjorde City & Guilds sine endringer i installasjonskurset for ladepunkter for elektriske kjøretøy, og introduserte C&G 2921-kvalifiseringen for å standardisere installasjonen av ladepunkter på tvers av innenlandske og kommersielle steder.

Begrunnelsen bak den nye kvalifiseringen er å sikre at EV-ladepunktinstallasjoner utføres trygt for å minimere risikoen for alle involverte parter; fra installatøren til elbil-ladepunktoperatøren og til elbilsjåføren.

Dette trekket fra C&G har blitt godt mottatt av industrien, spesielt etter at forskning i 2020 fant at 20 % av el-ladepunktinstallasjonene var potensielt farlige.

En betydelig endring i installasjonskurset for C&G EV ladepunkt er opptakskravene – eleven må enten være praktiserende elektriker eller elektroingeniør og ha et nivå 3 NVQ Diploma eller Elektroteknisk kvalifikasjon (lignende/eldre kvalifikasjoner vil også bli vurdert, inkludert en ECS Gold Kort). Installatører med eldre kvalifikasjoner som er eldre enn fem år, må demonstrere kontinuerlig faglig utvikling (CPD) for å registrere seg på C&G 2921.

Å introdusere en ny standard som sikrer sikkerheten til installasjoner og bruk av ladepunkt er ikke bare viktig for selve installasjonen, men for ladepunktbrukeren – sikkerhet er nøkkelen og kundenes velferd er i høysetet.

Selv om sikkerhet er en motiverende faktor for innføringen av C&G 2921-kvalifikasjonen, gir innmelding til kvalifiseringen installatører større forståelse og kunnskap om EV-ladepunkter, noe som uunngåelig er langt mer fordelaktig enn å behandle installasjonen av ladepunkter som en “vanlig” eller “normal” elektrisk installasjon.

  • PE South Coast EV
  • Arbeidsplass MaxiCharger 2

Forbedring av kompetanse

Universal Skills Group, en ledende leverandør av opplæring i installasjon av ladepunkter for elbiler og leverandører av C&G 2921-kvalifikasjonen, sørger for at kurset fortsetter å gi praktisk opplæring, slik at installatører kan få grep om ladepunktet for elbiler, mens gir også kunnskap om vedlikehold, beskyttelse mot PEN-lederfeil, smarte funksjoner til ladepunkter og vanlige EV-ladepunktdesignelementer.

For Universal Skills Group gir det å tilby denne C&G 2921 ikke bare potensielle elbil-ladepunkt-installatører kompetanse til å levere installasjoner i liten og stor skala, det skaper også nye muligheter (som å bli en OZEV-godkjent installatør) som igjen kan generere ekstra virksomhet for elektroinstallatøren.

Støtte rollebesetning

Hos Sevadis spiller alt som støtter kvaliteten på installasjonene en betydelig rolle for virksomheten; trygge installasjoner av høy kvalitet genererer kundetilfredshet og kundetilfredshet motiverer oss til å fortsette å tilby det beste for dagens elbil-lademarked.

Siden opplæring er et så grunnleggende element for å sikre kvalitetsinstallasjoner, tilbyr vi også spesifikk produktopplæring til potensielle elbil-ladepunktinstallatører, for å sikre at de er trygge og kompetente når de installerer ladepunkter i fremtiden.

Hvis du er en installatør som ønsker å installere EV-ladepunkter og trenger ytterligere støtte og veiledning, vennligst ta kontakt direkte på: [email protected]

For å bla gjennom Sevadis-utvalget av EV-løsninger, klikk herKilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...