Hva er det og hvordan fungerer det?

Feb 25, 2023 | Smarthus


I en verden fylt med “smarte” enheter, skiller Amazons Echo Show seg ut som en unik og allsidig gadget, som kombinerer funksjonaliteten til en smart høyttaler med bekvemmeligheten til en berøringsskjerm. Hvis du ikke er kjent med Alexa, lurer du kanskje på hva alt dette betyr…

Alexa har blitt en pålitelig og praktisk følgesvenn for millioner av mennesker over hele verden. Hvis du tenker på å legge til Alexa i husholdningen din, trenger du imidlertid en Echo-smarthøyttaler eller -skjerm.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva Echo Show er, hva det kan gjøre, og hvordan det kan gjøre livet ditt enklere.

Echo Show 10 (3. generasjon) | HD-smartskjerm med bevegelse og Alexa | Kull

Hva er egentlig et ekkoshow?

De Ekkoshow er en serie smarte høyttalere med LCD-berøringsskjerm og frontkamera produsert av Amazon. Det er en stemmestyrt enhet integrert med Alexa, Amazons AI-stemmeassistent.

Ved hjelp av talekommandoer lar Echo Show deg samhandle med Alexa for å spille musikk, streame videoer, foreta videosamtaler, kontrollere smarte hjemmeenheter og mye mer.

Amazon tilbyr denne enheten i ulike modeller, som varierer i størrelse, funksjoner og funksjonalitet. Disse modellene inkluderer Echo Show 5, Echo Show 8, Echo Show 10 og Echo Show 15.

Hva kan The Echo Show gjøre?

Amazon har en endeløs og stadig voksende liste over Alexa-funksjoner i sitt arsenal. Det er for tiden over 100 000 Alexa-ferdigheter, og nye blir lansert fortløpende.

Selv om vi ikke kan liste opp alt Echo Show er i stand til, her er noen mest nyttige oppgaver du kan bruke den til:

 1. Videosamtaler: Echo Show-enheter har innebygde kameraer som lar deg foreta videosamtaler med familie og venner som også har Alexa.
 2. Se videoer: Echo Show-enheter kan vise videoinnhold fra forskjellige kilder, inkludert Amazon Prime Video, Netflix og YouTube, blant andre.
 3. Høre på musikk: Med Alexa kan du lytte til musikk fra ulike strømmetjenester, som blant annet Amazon Music, Spotify og Pandora. Showet viser også ordene, slik at du kan synge med. Karaoke noen?
 4. Smart Home Control: Echo Show kan kontrollere smarte hjemmeenheter, for eksempel smartlys, termostater og sikkerhetskameraer. Si for eksempel «Alexa, vis meg kameraet ved inngangsdøren!»
 5. Vis bilder: Ved hjelp av Fotoramme-moduskan du vise favorittbildene dine fra Amazon Photos eller Facebook.
 6. Still inn alarmer og påminnelser: Du kan stille inn vekkealarmer, påminnelser om avtaler og tidtakere for ting som matlaging. Du kan også la Alexa legge til en rutine til alarmen din, som for eksempel å spille en motiverende sang.
 7. Kalender: Du kan også legge til, fjerne og redigere kalenderhendelsene dine med Echo Shows berøringsskjerm. Eller bare si “Alexa, legg til en hendelse i kalenderen min!”. Alexa vil da spørre deg om hendelsens tittel, tid og dato. Alexa kan integreres med Google-, Microsoft- og Apple-kalendere.
 8. Sjekk vær og nyheter: Echo Show kan gi deg den siste værmeldingen og nyhetsoppdateringer fra favorittnettverkene dine. Det er sannsynlig at det til og med finnes lokale nyhetskunnskaper for ditt område!
 9. Matlaging: Alexa kan hjelpe deg med å lage mat ved å gi deg oppskrifter, tidtakere og målekonverteringer. Du kan til og med se matlagingsprogrammer på Food Network!
 10. Trene: Be Alexa vise deg en liste over treningsvideoer du kan velge mellom, eller bruk den innebygde nettleseren for å finne en spesifikk treningsvideo.

(For mer om hva Alexa kan gjøre, sjekk ut denne artikkelen også …)

Hva jeg bruker Alexa til

Som en smarthusentusiast har jeg flere Echo Show-enheter i husstanden min. Vi har en på hovedsoverommet vårt, en på rommet til sønnen min og en montert på veggen på kjøkkenet. Dette kommer i tillegg til Echo-smarthøyttalerne spredt over hele huset.

Først av alt, vi spiller mye musikk på våre Echo-enheter. Det fine med Echo Show er at ikke bare teksten vises på skjermen, men jeg kan også se opp for å se på sangnavnet hvis jeg ikke er kjent med artisten.

Dette gjør karaoke til en hit blant barna!

Vi bruker også drop-in og kunngjøringsfunksjoner som en intercom i husholdningen vår. Å stikke innom lar meg ha en rask video- eller lydchat med noen i et bestemt rom. Kunngjøringsfunksjonen lar meg kunngjøre noe til hele huset.

“Alexa, kom med en kunngjøring!”

📢”Barn, meld fra på kjøkkenet klare for lekser!”

Mens vi gjør oss klare om morgenen, vi har alltid Alexa til å lese oss værmeldingen for dagen. Jeg gjør dette bokstavelig talt mens jeg åpner skapet for å se hva jeg skal ha på meg.

Så er det kalenderen! Når jeg er på farten, får jeg Alexa til å legge til noe i kalenderen min. Jeg personlig bruker Google Kalender som integreres perfekt med Alexa. Echo Show lar meg se kalenderen min, som er en stor bonus i motsetning til Echo-høyttalerne.

Jeg bruker Alexa til å kontrollere smarthjemenhetene våremen showet har en spesiell fordel når det gjelder å se på sikkerhetskameraene mine og Ring video ringeklokke.

“Alexa, vis meg bakgården!”

Til slutt vil jeg si det noen ganger ser vi også på TV på Echo Show – spesielt på kjøkkenet der vi ikke har TV. Min 8-åring elsker å se YouTube-videoer på Alexa på soverommet vårt av en eller annen grunn.

Selv med alt jeg har listet opp her, er det fortsatt mye mer. Dette er bare noen av de mest brukte funksjonene i husholdningen vår.

(For de beste TV-ene med innebygd Alexa, sjekk ut denne artikkelen …)

Redaktørens merknad: Nå, med Echo Show 15, kan du bruke den akkurat som Fire TV. Den kan til og med pares med en Fire TV-fjernkontroll. Dette gjør det enda mer sømløst å se dine favorittstrømmetjenester som Hulu, Netflix og Prime Video.

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Er Echo Show verdt det?

Jeg må si at svaret utvetydig er ja. Echo Show er verdt hver krone. Det er utrolig nyttig og Amazon har laget en modell for enhver prisklasse.

Echo Show tilbyr mange flere funksjoner enn Amazons Echo-linje med smarthøyttalere som, selv på egen hånd, har uendelige bruksscenarier.

Jeg tror Echo Show 10 er den beste all-around smartskjermen, men du kan få en Echo Show 8 for betydelig mindre penger hvis du har et budsjett. Jeg liker virkelig 15 også, men lydkvaliteten mangler sammenlignet med 10 eller til og med 8.

Konklusjon

Amazon Echo Show er en unik enhet som tilbyr en ny måte å samhandle med favorittassistenten din, Alexa. Den lar deg få tilgang til tonnevis av funksjoner og kontrollere alle de kompatible smarthusenhetene dine med kun stemmen din.

Hvis du leter etter en praktisk håndfri måte å følge med på nyheter og vær, spille musikk og videoer og betjene smarthjemmet ditt, er Echo Show definitivt verdt å vurdere.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...