Hva er det og hvordan fungerer det?

Oct 13, 2022 | Smarthus


Alexa Guard er nok et eksempel på Amazons evne til å integrere sømløs bekvemmelighet i hverdagen vår. Hvis du er en huseier som er opptatt av sikkerhet i hjemmet eller bare er en tech-nerd som ønsker å eksperimentere med de siste smarthustrendene – kan det være lurt å prøve denne funksjonen.

Denne ferdigheten gir et godt sett med hjemmeovervåkingsfunksjoner, og sjekker alle de riktige boksene for de som vurderer selvovervåket hjemmesikkerhet. Bortsett fra egenovervåking, integrerer Alexa Guard også med noen eksisterende sikkerhetssystemer. Faktisk er den mest effektiv i forbindelse med en tradisjonell alarm.

I denne artikkelen tar vi en titt på hva Alexa Guard er, hva den har å tilby, og trinnene du må ta for å høste fordelene med denne fantastiske teknologien.

Hva er Alexa Guard?

Alexa Guard er en sikkerhetsfunksjon for hjemmet fra Amazon, spesielt designet for de som bruker Alexa-aktiverte smarthøyttalere. Den er kompatibel med en rekke smarte hjem og sikkerhetsenheter, som den kan bruke til å overvåke hjemmet ditt, utløse alarmer og sende deg varsler.

Alexa Guard tilbyr sårt tiltrengt håndfri tilgang til en nødtelefon når du er hjemme og fungerer som et ekstra par øyne og ører for huset ditt for å holde det trygt mens du er borte eller sover.

Hva gjør Alexa Guard?

Når du har Alexa Guard på Amazon Echo-enheten din, begynner Alexa å lytte etter mistenkelige lyder som kan indikere en trussel mot hjemmet ditt. Dette inkluderer lyder av glass som knuses, fottrinn, en dør som lukkes eller til og med røyk- eller karbonmonoksidalarmen som går.

Så snart en uvanlig lyd oppdages, vil Alexa umiddelbart sende deg et Smart Alert der du kan lytte til lyden som utløste responsen. Du kan da vurdere om det virkelig er et sikkerhetsbrudd og kontakte nødetatene deretter. Varslene går direkte til Alexa-appen på telefonen din.

Ikke bare kan du lytte til klippet som utløste varselet gjennom appen, men du kan også bruke “Stikke innom” funksjon for å eksternt lytte til lyden gjennom din Amazon Echo-høyttaler i sanntid.

I tillegg til denne, du kan pare Alexa Guard med smartlysene dine. Dette vil gjøre det mulig for den å automatisk slå lysene på eller av for å få det til å virke som om noen er hjemme. Dette smarte lille trikset kan gå langt i å avskrekke mulige inntrengere, og gi deg mer tid til å ta de nødvendige handlingene.

Det eneste som Guard imidlertid ikke kan gjøre, er å kontakte nødetatene. Dette kan imidlertid navigeres ved å konfigurere det til å sende Smart Alerts til leverandøren av smarthjemsikkerhetssystem, som deretter kan kontakte lokale myndigheter. Ved å pare den med det eksisterende smarte hjemmesikkerhetssystemet ditt kan du gi de beste resultatene og gi deg og din familie det ekstra beskyttelseslaget.

Merk: På mange måter finner folk det bedre å selvovervåke hjemmesikkerhetssystemene sine nå. Med dagens teknologi kan du bli varslet umiddelbart på smarttelefonen din og deretter bestemme om det må iverksettes tiltak. Dette kan forhindre falske alarmer, som kan oppstå oftere enn faktiske nødsituasjoner.

Alexa Guard Plus

Mens den grunnleggende versjonen av Alexa Guard er helt gratis, kan du få en mer komplett opplevelse med noen få ekstra fordeler ved å registrere deg for Alexa Guard Plus. Dette er et premium-abonnement som bringer inn noen flere funksjoner.

Guard Plus gir deg tilgang til en 24×7 nødtelefon. Denne tjenesten støtter fullt håndfri samtale og er bemannet av opplærte agenter som vil stå til din disposisjon året rundt. I tilfelle en nødsituasjon kan du snakke med disse agentene som deretter vil fortsette å kontakte nødhjelpspersonell.

Støydeteksjonsfunksjonen er også mye forbedret i Guard Plus, slik at den kan fange opp selv de minste lydene. En funksjon som skiller seg ut er dens evne til å spille av lyder som en sirene eller en hund som bjeffer når den utløses som avskrekkende. Dette vil forhåpentligvis være effektivt for å hindre mulige inntrengere fra å bryte seg inn og inn.

Hvis satt til BortemodusGuard Plus gjør en god jobb med å lytte etter lyder som er ukarakteristiske for et tomt hus, og sender deg et varsel så snart den hører noe utenom det vanlige.

Alexa Guard Plus kommer med en måneds gratis prøveversjon, etter utløpet vil du bli belastet $4,99 per måned hvis du velger å registrere deg videre.

Alexa Guard VS Alexa Guard Plus på et øyeblikk

Vakt
(Gratis)
Guard Plus
Avskrekkende funksjoner
Aktiverer en sirene når aktivitet oppdages X
Gjør lyden av en hund som bjeffer for å avskrekke besøkende X
Slå lysene på og av automatisk
Varsler
Røyk- og karbonmonoksidalarmer
Varsling når glass er knust
Varsling når annen lydaktivitet oppdages X

Aktiverer Alexa Guard

Du kan aktivere Alexa Guard ved å følge noen få enkle trinn:

 • Åpne Alexa-appen på smarttelefonen.
 • Å velge Mer som er avbildet som et ikon med tre linjer nederst på høyre side.
 • Trykk på Innstillinger.
 • Bla til bunnen og velg Vakt alternativ.
 • Klikk på Sett opp lyddeteksjon alternativet nederst på skjermen.

Følg den guidede navigasjonen for å sette opp de smarte varslene du ønsker å motta. Du vil bli bedt om å gi tillatelse til at Echo-enheten din kan oppdage og rapportere ulike lyder som glass som knuser, røyk- eller karbonmonoksidalarm og så videre.

 • Trykk på Legge til for å sette opp disse funksjonene.

Du vil da bli ledet til en bekreftelsesskjerm som viser funksjonene du har valgt.

 • Velg Bekrefte knappen som vises nederst på skjermen for å fullføre oppsettet.

Når appen viser at oppsettet er fullført, trykker du på Ferdig og du er klar til å bruke din Alexa Guard.

Alexa Guard-kommandoer

Når du har fullført oppsettet, kan du kontrollere Alexa Guard ved å bruke disse talekommandoene:

 • For å aktivere Vaktmodusbare si «Alexa, jeg drar» når du forlater huset.
 • Å bytte til Hjemmemodusbare si “Alexa, jeg er hjemme mens du går inn døren.
 • Alexa Guard Plus-medlemmer kan ta kontakt med en nødtelefon ved å si “Alexa, ring etter hjelp.”

Takket være semantisk parsing kan du også bruke alternative kommandoer, for eksempel “Jeg skal ut” for å aktivere Bortemodus eller «Jeg har kommet tilbake” for å bytte tilbake til Hjemmemodus.

Du kan selvfølgelig også gå til Guard-skjermen i appen og endre manuelt fra Hjem til Borteeller vice versa.

Når du drar, vil alexa si “Farvel, jeg begynner å vokte nå.”

Når du kommer hjem, vil Alexa Guard si “Ok, jeg har sluttet å vokte hjemmet ditt.”

Redaktørens merknad: For nøyaktig og pålitelig drift anbefales det å ha minst én kompatibel Echo-enhet på hvert rom du vil at Guard skal overvåke. Å holde Echo-enhetene dine i nærheten av brannalarmer, CO-detektorer, røykdetektorer og glassbarrierer kan også bidra til å forbedre påliteligheten.

Alexa Guard ikke tilgjengelig?

Hvis du opplever problemer med Alexa Guard, er det et par ting du bør sjekke:

 1. Sørg for at ditt bosted er på listen over støttede land.
  • Guard er allerede tilgjengelig i over 40 land, og listen utvides raskt.
 2. Sørg for at du har den nyeste versjonen av Alexa-appen.
  • Hvis du ikke allerede har gjort det, oppdater til den nyeste versjonen.
 3. Se om Echo-enheten din er koblet til appen din.
  • Husk at Alexa Guard krever minst én kompatibel Echo-enhet i hjemmet. Echo Companion-enheter som Echo Auto, Echo Look og Echo Tap er ikke kompatible med Guard.
 4. Sjekk kontoen du er logget på.
  • Hvis du tidligere har satt opp ting under din ektefelles konto, for eksempel, og nå er logget inn på din egen konto – det er et problem.

Alexa vakthund

Alexa Guard Plus inkluderer en Vakthund funksjon som, når den er aktivert, brukes til å skremme bort inntrengere. Den kan simulere lyden av en bjeffende hund når aktivitet oppdages. Alexa Guard kan også lyde en sirene for samme formål.

Denne ut-av-boksen ideen er imidlertid mer enn et festtriks og kan være overraskende effektiv hvis noen er i ferd med å bryte seg inn i huset ditt. Lyden av en bjeffende hund sies å være den beste avskrekkende inntrenger bortsett fra å ha et synlig sikkerhetskamera.

Hvis du abonnerer på Alexa Guard Plus, kan du aktivere Guard Dog-funksjonen inne i Innstillinger Meny.

Hvis du leter etter et alternativ og ikke har et Guard Plus-abonnement, kan du prøve Guard Dog-ferdigheten fra Voice Apps LLC kan spille en rekke hundelyder, inkludert snerring, bjeffing og knurring. Jeg vil si at ved testing virker det som om dette bare er et alternativ for bruk hjemme. Når denne artikkelen skrives, kan den bare aktiveres med stemmen, i motsetning til Guard Dog-funksjonen fra Alexa Guard.

Da kan du selvfølgelig bare få deg en ekte hund. Omsorgen og vedlikeholdet som er involvert er imidlertid litt dyrere og mer tidkrevende. Alexa har heller aldri hatt en ulykke på teppet mitt …

Andre Alexa Home Security-ferdigheter

Ferdighetsbutikken har flere Alexa-ferdigheter direkte relatert til hjemmesikkerhet som du kan bruke til å forbedre beskyttelsen rundt hjemmet ditt. I de fleste tilfeller krever disse også spesifikk hjemmesikkerhetsmaskinvare for å fungere ordentlig.

Et godt eksempel er Ring-enheter, en av de mest populære smarthussikkerhetsløsningene på markedet. Hvis du eier en Ring-enhet, som et ringekamera eller en ringeklokke, kan du bruke Ring-ferdighetene i ferdighetsbutikken for å integrere den direkte i Alexa-appen din. Du vil da kunne overvåke og kontrollere disse enhetene direkte fra telefonen din ved hjelp av Alexa-appen eller gjennom et sett med talekommandoer ved å bruke Echo-enhetene dine. Hvis du har en Echo-enhet med en skjerm, som Echo Show, kan du også bruke den til å se en live feed fra kameraene dine på forespørsel.

Er ringeklokker verdt det? Sjekk ut denne artikkelen for å lære mer.

Et annet flott område å utforske er riket av smarte hjemmesikkerhetssystemer som har DIY-installasjon og profesjonell overvåking. Mange populære sikkerhetssystemer fra denne kategorien kommer med sine egne Alexa-ferdigheter for å lette betjeningen. Et godt eksempel er produktutvalget fra Abode, som lar deg velge mellom egenovervåking og profesjonell tredjepartsovervåking.

Det er en hel rekke Alexa-kompatible sikkerhetsenheter du kan installere i hjemmet ditt, inkludert smarte dørlåser, kameraer, lys, brytere og dimmere. Hvis du deretter installerer Abode Alexa-ferdigheten, kan alle disse kontrolleres via Alexa-appen eller talekommandoer. Derfra kan du selvovervåke gratis, eller registrere deg for ekstra premium-tjenestekomponenter som mobilsikkerhetskopiering og profesjonell sikkerhetsovervåking med månedlige eller årlige pakker.

Faktisk har mange populære smarthussikkerhetsmerker lignende alternativer. Produkter fra anerkjente merker som SimpliSafe, ADT, Cove og Vivint har alle tilhørende Alexa-ferdigheter som kan gjøre disse produktene mye enklere å bruke.

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Konklusjon

Mens noen kanskje fortsatt foretrekker en dedikert, profesjonell smarthussikkerhetsløsning, gir Alexa Guard deg noen bemerkelsesverdige sikkerhetsfunksjoner for hjemmet ut av esken. Alexa Guard er enkel å sette opp, fungerer pålitelig og kan nytes gratis. Du kan selvfølgelig velge de ekstra funksjonene og funksjonaliteten og abonnere på Guard Plus-planen.

Med mennesker over hele verden som våkner opp til sjarmen til smarte sikkerhetssystemer og tryggheten de kan gi, er Alexa Guard definitivt en innovasjon verdt å ha i hjemmet ditt. Det er også et område hvor Alexa-plattformen tilbyr betydelig flere funksjoner og verdi enn andre konkurrerende løsninger som Google Assistant og Siri fra Apple.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...