Hva må du vurdere før du avskriver en ansatt for godt? | Fergus

Dec 31, 2022 | Diverse


Hva må du vurdere før du avskriver en ansatt for godt?  |  Fergus

James Chillman, UK Country Manager for Fergus, ser på hvordan du kan takle de vanskelige ansatte før du avskriver dem for godt.

Tenk på teammedlemmene dine – du ville ikke ha en bedrift uten dem, men det er frustrerende når noen ikke er i stand til å klare seg. Kanskje de er på stedet eller på kontoret. Uansett kan det trekke hele laget ned. De er kanskje ikke bra, men kanskje noe annet påvirker ytelsen deres. Før du avskriver noen, er det tre ting du bør tenke på:

1. Klarhet

Er de klare på hva som forventes av dem? Ha en stillingsbeskrivelse som skisserer deres rolle, ansvar og Key Performance Indicators (KPIer). Angi KPIer for hver rolle ved å skrive ned fem måter du kan måle ytelsen deres på. Hvis et teammedlem ikke har fullført en bestemt oppgave, er du sikker på at de vet at det er deres ansvar?

Har du også ting som sjekklister, skriftlige prosedyrer for kontoret og kvalitetssikringsprosesser på stedet? Å ha disse tilgjengelige for de ansatte kan hjelpe dem med å yte sitt beste. Til slutt, husk at folk har forskjellige læringsstiler. Noen mennesker lærer visuelt, andre auditivt og andre ved å gjøre ting. Du må vite hva som gjelder for hvert av teammedlemmene og kommunisere på samme nivå med dem.

2. Evne

Har de faktisk evnen til å gjøre jobben du ber dem om, og har de kunnskapen og ferdighetene? Hvis ikke, kan de trenge opplæring for å få dem opp i fart, eller kanskje de rett og slett ikke er i stand til å gjøre det du ber om.

Hvis det er tilfelle, bør du vurdere å se på ansettelsesprosessene dine på nytt, og spørre om det var mer du kan gjøre for å luke ut søkere som ikke er i stand til å gjøre noe. Det kan være at du ikke annonserte bredt nok til å nå de beste søkerne, eller kanskje du kunne sortere søkerne mer effektivt ved å gjøre korte telefonintervjuer, for å sikre at du bare setter deg ned med de beste. Å ha rett person til rett rolle er avgjørende.

3. Vilje

Å være tydelig på rollen sin og ha evnen til å gjøre det, kan kanskje ikke være til noen nytte hvis teammedlemmet ditt ikke er villig til å gjøre jobben sin ordentlig. Kanskje de har et motivasjonsproblem eller en dårlig holdning, eller i verste fall er de bare et dårlig eple.

Den siste tingen å tenke på er dette: hva er denne personens situasjon? Er det noe som skjer i livet deres? Sliter de med familieproblemer, forholdsproblemer eller til og med fysiske eller psykiske helseproblemer? Dette er verdt å vurdere, fordi du kanskje har en diamant i roughen, eller en topputøver som har et dårlig løp.

Så, sjekk inn; ta et minutt til å spørre hvordan det går. Det kan utgjøre en stor forskjell. Stå ved noen i en vanskelig tid, og du kan tjene lojaliteten til en fantastisk ansatt!

FØR DU SKRIVER AV ET LAGMEDLEM, SPØR DETTE:

1. Er de tydelige på rollen sin?

2. Har de kunnskap, ferdigheter og evne til å utføre det?

3. Mangler de virkelig viljen til å prestere, eller er det andre problemer som påvirker prestasjonen deres?

Jobbadministrasjonsprogramvare for sparks Fergus effektiviserer og kobler sammen alle de forskjellige aspektene ved en virksomhet. Fra innledende tilbud, gjennom administrasjon av jobber, materialer og entreprenører, til fakturering og etterfølgelse av forsinket betaling, kan programvaren hjelpe bedriftseiere med å holde oversikt over alle områder av selskapet ved å gjøre prosessene mer effektive.

For mer informasjon om Fergus og for å bestille en gratis demo, klikk herKilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...