Hvordan bilselskaper bestikker journalister (video) −

Aug 19, 2022 | Elbil og elbil ladere


Bestikker bilselskaper journalister, og i så fall hvordan gjør de dette? I en video av Sam Alexander delt på YouTube med tittelen «How Car Companies Bribe Journalists», tok Sam opp de juridiske måtene bilselskaper som Toyota, Honda, GM, Ford, Volkswagen og andre kan bestikke journalister for positiv dekning. Sam bemerket at den eneste bilprodusenten som ikke spiller dette spillet er Tesla, og han delte hvordan dette påvirker rapporteringen om Tesla generelt.

Sam åpnet videoen sin om Teslas kvalitetskontroll og spurte om dette var et legitimt problem eller et som biljournalister bare forsterker, siden det ikke er en rettferdig sammenligning av epler til epler.

“Det kan faktisk være at disse journalistene faktisk ikke sammenligner epler med epler. Bestikkelser og korrupsjon i media ser ut til å være bare fakta på dette tidspunktet i historien. Og selv om mange erkjenner det faktum når det kommer til politikk, ser det ut til at mange mennesker tror at det ikke kommer ut av den politiske verden.»

Sam forklarte at han ofte blir spurt om hvorfor han kaller ut så mange medier for deres klare og nåværende skjevheter mot Tesla så vel som elbiler. Han forklarte at formålet med denne videoen skulle bidra til å svare på det spørsmålet.

Mange av Teslas kritikere finner meg på Twitter, gjennom mitt personlige smykkenettsted eller på andre sosiale nettsteder som Instagram og anklager meg ofte for å spre Tesla-propaganda. Jeg eier en andel av Tesla (måtte selge den andre), men til og med Benzinga fikk det til å virke som om jeg tjener betydelig i artikkelen om Elon Musks svar på en av mine CleanTechnica artikler.

«Selv om det etter min mening ikke er en forbrytelse, bør det bemerkes at VW er en konkurrent til Tesla og Tyskland er VWs territorium. Bortsett fra det, det største problemet er kull,” skrev Johnna Crider, som har personlige investeringer i Tesla, for CleanTechnica.”

Jeg synes det er urettferdig hvor mange i media som har behandlet Tesla-supportere, kunder og til og med andre skribenter som meg selv som dekker Tesla rettferdig. Og noen av de mer kjipe kritikerne har til og med sendt meg grusomme meldinger på min personlige nettside – alt fordi de virkelig hater Tesla. Du skulle tro jeg støttet en upopulær politisk kandidat eller noe i stedet for å gå inn for elektriske kjøretøy og bærekraft.

Uansett hvor trivielt det kan virke, påpekte Sam at bilindustrien gir det klareste synet han har funnet om maktdynamikken mellom store selskaper, regjeringen, lobbyvirksomhet, media og til slutt hvordan man kan manipulere forbrukeren.

“Du kan tenke på det som en slags case-studie. En casestudie av hvordan makt korrumperer, og jakten på profittmaksimering for enhver pris kan ikke være et selskaps sluttmål. Akkurat som i livet, må det være noe viktigere enn bare penger i hjertet av virksomheten, ellers vil de til slutt gå seg vill i den jakten.»

Teslas sluttspill, i motsetning til mange av bilprodusentene, er ikke profittmaksimering for enhver pris. Tesla har vært veldig høylytt om sitt oppdrag om å akselerere overgangen til bærekraft. I august 2021, mens han var på Giga Berlin, ga Elon Musk en inspirerende melding. Han sa,

“Vil du våkne hver morgen er alt bare et problem? Men hva inspirerer deg? Hva gjør deg begeistret for fremtiden? Det må være noen slike ting.”

I videoen sin berørte Sam forholdet mellom media, og mer spesifikt for denne videoen, biljournalister og deres forhold til bilprodusenter.

«Biljournalister blir betalt uten teknisk betalt for å skrive en mer positiv anmeldelse av bilene. De blir jevnlig fløyet til fancy destinasjoner og satt opp på femstjerners hoteller og får dyre måltider, alt betalt av bilselskapene, slik at de kan vurdere en ny bil.»

Da jeg dro på de to Tesla-arrangementene (Plaid og AI Day), måtte jeg låne penger av venner for å betale for flyreisene. Jeg var også heldig som hadde venner fra Tesla-miljøet i området for å hjelpe meg med steder å bo og komme meg til og fra arrangementene. Det var Tesla-fellesskapet som hjalp meg fra deres hjerters vennlighet. Jeg bør også si at Tesla-samfunnet også hjalp området mitt under orkanen Ida. Jeg tar dette opp fordi åpenhet er viktig. Men for å gjenta: Tesla har ikke dekket mine flyreiser, hotellopphold eller noe annet.

Elon Musk har vært snill mot meg tidligere. Han donerte til veldedige organisasjoner i min delstat under orkanen Laura. Han har også donert til andre formål som er nær og kjær for ham også. Men jeg tror ikke dette teller mot å betale meg for å skrive fine ting.

Jeg synes Sams video er veldig informativ og den er et must-se for alle – spesielt de av oss som skriver om biler. Personlig vil jeg ta det som konstruktiv tilbakemelding med sikte på å forbedre min egen skriving og strebe etter rettferdighet. Jeg innrømmer at jeg kan være litt brutal i min ærlighet (spesielt når jeg enten brenner for noe eller virkelig sint). Men jeg er også et menneske.


Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...