Hvordan Jackerys nye Explorer 1000 Pro sammenlignes med 1000 Non-Pro

Sep 21, 2022 | Elbil og elbil ladere


For et par uker siden sendte Jackery meg en av deres Explorer 1000 Pro kraftstasjoner for å vurdere (full avsløring: Jackery lar meg beholde den etter gjennomgang). Dette er ikke første gang Jackery har sendt meg en Explorer 1000 kraftstasjon (anmeldelser for disse er her og her), men denne gangen er det “Pro”-modellen. Så lesere og folk som handler etter en Jackery kraftstasjon lurer sannsynligvis på hva som gjør “Pro” bedre enn den vanlige 1000-modellen.

I denne artikkelen skal jeg dekke noen av de viktigere forskjellene og diskutere hvem som bør springe for Pro og hvem som sannsynligvis ikke bør.

Den viktige forskjellen: Mer strøminngang

Som ikke-Pro Explorer 1000, er den maksimale vedvarende utgangseffekten 1000 watt, og den kan gjøre det i omtrent en time hvis du starter med fullt batteri. Men den største funksjonelle forskjellen for Pro er hvor mye kraft du kan legge inn i den. Kjøper du hele pakken med fire 200 watt solcellepaneler, kan du lade enheten fra død til full på under to timer.

Det dette betyr i situasjoner utenfor nettet er at du kan få mye mer kraft ut av enheten i løpet av en dag. Med 800 watt strømtilførsel vil du få rundt 5 oppladninger i løpet av dagen. Hvis du holder strømforbruket ditt under det solcellepanelene legger inn, kan du kjøre en tung belastning på Explorer hele dagen uten å kjøre den i stykker.

Og egentlig er det dette “Pro” handler om. Hvis du er en tilfeldig bruker som bare vil kunne lade telefoner og kjøre et lite kjøleskap og litt lys på en campingplass, kan du slippe unna med å bruke den billigere ikke-Pro-modellen med et par hundre watt strøm og ha det bra . Men hvis du kjører større belastninger, som sirkelsager, luftkompressorer, spikerpistoler, medisinsk utstyr osv., vil du sørge for at perioder med mye bruk ikke får enheten til å gå tom for strøm .

Dessuten, hvis du lader enheten hjemme eller fra en annen vekselstrømkilde, bruker ikke Pro-enhetene en transformator til å lade via solenergiinngangene. I stedet har den en strømplugg som en stasjonær datamaskin, og kan trekke nok strøm fra stikkontakten til å lade på under to timer. Selvsagt, hvis du er hjemme, kan du bare bruke støpselet, men hvis du kommer og går med fergestrøm til et arrangement eller noe, vil det å kunne lade den raskt gjøre det mye enklere å bruke.

En annen viktig forskjell: Den bruker forskjellige paneler

En ting som kanskje ikke er åpenbar er at Jackery selger to forskjellige klasser av solcellepaneler. De eldre 100-watts panelene har en litt annen plugg, med en mindre senterleder, som ikke er kompatibel med Pro-modellene. Pro-modellene (tilgjengelig i 80-watt og 200-watt-størrelser) har en fetere senterleder, og du vil ikke kunne koble dem til ikke-Pro-modellene.

Jackery gjør sannsynligvis dette for å forhindre skade på noen av de eldre Jackery-modellene som ikke kan håndtere den fulle kraften til et 200-watts panel. Så hvis du har en haug med Jackery 100-watts paneler, sørg for å få et nytt sett til Pro-en eller kontakt Jackery om adaptere hvis du vil bruke dem med en ny Jackery-boks.

En stor bekvemmelighetsfunksjon: En bedre, mer omfattende skjerm

En annen flott ting med Explorer 1000 Pro fremfor ikke-Pro-versjonen er at den har samme skjerm som Explorer 1500. Det er en flerfargeskjerm med svart bakgrunn, som er mer visuelt tiltalende, men det er ikke alt.

Det viktigste er kanskje at den bedre skjermen gir deg mye mer detaljert informasjon om strømstrømmene dine. I likhet med ikke-Pro-versjonen kan du se hvor mye strøm som går inn og hvor mye som går ut, men det gir deg også et aktuelt estimat på hvor lang tid det vil ta å gå død eller gå til full. Jada, du kan regne ut dette og finne ut av dette, men når solenergi og hvilken strøm du bruker kan variere fra øyeblikk til øyeblikk, vil du bruke mye tid på å stanse kalkulatortastene i smarttelefonen bare for å følge med.

Så, nok en gang, hvis du kjører noe kritisk og trenger å vite hvor mye tid du har igjen på dine nåværende strømnivåer, og ønsker å kunne gjøre raske justeringer, skaff deg Pro. Hvis det ikke er en stor sak å ha den ekstra informasjonen, kan du sannsynligvis slippe unna med ikke-Pro-versjonen.

En mer praktisk formfaktor

En ting som er bra med Jackery kraftstasjoner er at de har et innebygd håndtak. Dette gjør dem mye lettere å flytte, spesielt de større. Men å ha det store håndtaket som er lett å gripe på toppen gjør dem litt vanskelige å lagre.

Når du legger de ikke-Pro Jackery-kraftstasjonene i skapet eller stabler dem med campingutstyret ditt bak i forstadsbilen, bør du sette Jackery på toppen med mindre du er veldig flink til å balansere ting. . Det håndtaket er bare ikke et flott sted å stable det neste utstyret, den gamle boksen med klær eller din elskede frimerkesamling mellom bruk.

Men ikke bekymre deg, den har fortsatt et håndtak som er like tøft og enkelt å bruke som de gamle Jackery-designene. Den vipper bare ned og brettes i flukt med enheten når du ikke bruker håndtaket.

En mer høyteknologisk estetikk

Til slutt vil jeg diskutere noe som bare er en smakssak. Jeg synes Pro Jackery-enhetene ser mye kulere ut. De har en mørkere farge, og de ser bare mer moderne og høyteknologiske ut enn de eldre enhetene. Jeg er sikker på at det er folk som foretrekker utseendet til de originale Explorers, men for meg synes jeg at proffene bare ser pene ut.

For folk med et budsjett som ikke gjør noe som krever mer kraft, å vite når det er tomt, eller andre kritiske behov, er Explorer 1000 et godt valg. Hvis du trenger eller vil ha de bedre funksjonene til Pro-en, ville jeg definitivt ha lyst til Pro-en.

Alle bilder (inkludert utvalgte bilder) av Jennifer Sensiba.

Setter pris på CleanTechnicas originalitet og cleantech-nyhetsdekning? Vurder å bli CleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør – eller beskytter på Patreon.


Vil du ikke gå glipp av en cleantech-historie? Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Talk-podcast? Kontakt oss her.


Annonse
Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...