Hvordan kan vi fikse EV-ladestasjoner?

Sep 25, 2022 | Elbil og elbil ladere


Mer er bedre, men pålitelig er best

Elektriske kjøretøy blir mer vanlig i USA og over hele verden. I 2021, elbilmarkedet vokste med 109 % sammenlignet med 2020, med forbrukere som kjøper rundt seks millioner av disse kjøretøyene over hele verden.

Elbiler utgjør mindre enn 10 % av alt personbilsalg, men et voksende marked betyr høyere etterspørsel etter ladestasjoner. Disse tjenestene er nye og kunder over hele verden står allerede overfor problemer, så sjåfører spør hva selskaper kan gjøre for å fikse dem.

Hvor tilgjengelige er ladestasjoner for elbiler?

Hjemmelading er fortsatt det mest populære alternativet

I USA er det ca 46.000 offentlige ladestasjoner landsdekkende, totalt rundt 115 000 individuelle havner. Nivå 2-ladere fyller på en elbil omtrent fem ganger raskere enn å bruke et vanlig husholdningsstøpsel. USA har rundt 41 000 nivå 2-stasjoner med totalt 91 000 porter.

Det finnes også DC hurtigladestasjoner som lader kjøretøy med den raskeste hastigheten som er mulig for nå. Ved utgangen av 2021 var det bare 6 000 av disse stasjonene med 23 000 porter, men mer enn halvparten av dem bare for Tesla-sjåfører.

Hva er galt med ladestasjoner for elbiler?

Elbiler er en utmerket måte for selskaper for å redusere utslippene og skape mer miljøvennlig livsstil og forretningsmodeller. Imidlertid har elbilkunder blitt frustrerte på grunn av de hyppige strømbruddene med ladestasjonene for kjøretøyene deres.

På en gitt dag rapporterer sjåfører ofte strømbrudd. I en Bay Area-studie fant forskere bare 72 % av DC hurtigladestasjonene arbeidet – som er lavere enn de påståtte 95 % rapportert av tjenesteleverandørene for elbiler.

EV-eiere trenger mer pålitelige offentlige ladestasjoner

Hvordan kan vi fikse EV-ladestasjoner?

En måte å flytte landet mot elbiler fremfor fossildrevne er å involvere regjeringen. Den føderale regjeringen – spesielt Transportdepartementet – har støttet bilindustrien til å bli grønnere. President Joe Biden forventer i det minste 50 % av alle nye kjøretøy å være elektriske eller plug-in hybridbiler innen 2030. Men USA har ennå ikke lagt planer om å fase ut bensindrevne biler slik de europeiske motpartene har gjort (annet enn i California, som har pålagt at alle nye biler som selges i stat være nullutslipp fra og med 2035).

Det amerikanske transportdepartementet (DOT) avduket planene sine for en 5 milliarder dollar statlig program for elektriske kjøretøy og sette standarder for at ladestasjoner skal motta finansiering. Programmet sier at enhver statlig finansiert ladestasjon må bruke DC hurtigladere og ha minst fire porter på 150 kilowatt eller høyere. Programmet vil også dempe noen problemer med at ladestasjonene ikke fungerer. DOTs retningslinjer sier at laderne må fungere 97 % av tiden.

Et av målene med reglene er å lage en standard for elektriske ladestasjoner, noe som betyr at stasjoner over hele landet vil ha tilsvarende betalingssystemer og ladehastigheter. Å opprette flere stasjoner og gjøre dem enklere å bruke og mer pålitelige bør bidra til å oppmuntre salg av elbiler.

Reparasjon av EV-stasjoner for en grønnere fremtid

Etterspørselen etter elektriske kjøretøy har vokst det siste tiåret – forbrukerne har blitt mer miljøbevisste og ønsker å redusere sitt karbonavtrykk. EV-eiere er generelt fornøyde med bilene sine, men de har blitt frustrerte over hyppige strømbrudd på ladestasjoner. Tjenesteleverandører og den føderale regjeringen jobber mot løsninger ved å oppgradere standarder, men problemene med ladestasjoner hemmer USAs fremgang mot å bli en grønnere nasjon.

Mer om utviklingen av elbillading

EV Lading: WeaveGrid

EV Ladeinfrastruktur: Nye alternativer

Mening: Fjerner noen EV-myterSe Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...