Hvordan modulære batterier kan lette overgangen til elektrisk

Feb 14, 2023 | Elbil og elbil ladere


Hvordan modulære batterier kan lette overgangen til elektrisk

Et alternativ for å redusere miljøpåvirkningen av elbiler

Selv om elektriske kjøretøyer (EV-er) er en av de ledende visjonene for den grønne revolusjonen, er deres negative miljøpåvirkning fortsatt ugjendrivelig, og produsenter må ta tak i problemet før massebiler tas i bruk. En måte å gjøre dette på er gjennom modulær batteribytte.

Rikelig batteribyttestasjon
En liten løsning

EV-batteriproblemet

Litium-ion-batterier – som inneholder økosystemødeleggende elementer som nikkel og kobolt – krever tvilsom innkjøpspraksis. Det får miljøvernere som ønsker å bytte til elbiler til å gjette seg selv. Konsekvensene av EV-batterier er mange:

 • Produsenter bruker ressurskrevende materialer for å produsere dem.
 • Resirkuleringsprosessen er ineffektiv og ikke utbredt.
 • Deponeringsprosessen forurenser økosystemene med giftige stoffer.
 • Batteriene tynger biler – noen veier nesten 2000 pund– redusere effektiviteten.
 • Ladefrekvensen øker fordi lynraske ladere reduserer batterikapasiteten og holdbarheten.
 • De tar lengre tid å lade enn en enkel bensinstasjonstur for et kjøretøy med forbrenningsmotor.
 • Noen ganger matcher eller overskrider batteriene verdien til elbilen ved behov for utskifting.

Selv om én løsning ikke kan løse alle disse komplekse problemene samtidig, kan det å ta i bruk et nytt tillegg til batteribytte- og ladeinfrastruktur redusere flere negative miljømessige bivirkninger.

Den store løsningen

EV-batterier dør og koster mye å erstatte, derav den verdensomspennende overskriften fra en opprørt finsk statsborger som sprengte Teslaen deres da de oppdaget at kostnaden for et erstatningsbatteri var nesten tilsvarende innbytteverdien for hele bilen. Opprør som dette forårsaket Rikelig å lage en lett, rimelig løsning for elbilførere – modulære batterier. Modulær produksjon blomstrer i bærekraftsindustrien på grunn av energieffektiviteten og evne til å bruke materialer bevisst.

Ample har til hensikt å prøvekjøre autonome stasjoner på størrelse med noen få parkeringsplasser. Hver stasjon har et lager av EV-agnostiske supplerende modulære batteripakker som den lader ved hjelp av sol- og vindkraft. Når en elbil parkerer på en god plass, vil roboter automatisk installere utskiftbare batteripakker i et kjøretøy som ville:

 • Gjør lading mer tilgjengelig og raskere.
 • La sjåførene betale for batteristørrelser de trenger i stedet for produsentens standard.
 • Reduser batteriavfall.
 • Øk bilens langsiktige verdi fordi den ikke er avhengig av et forhåndsinstallert batteris helse.
 • Gjør det mulig for kjøpere å kjøpe elbiler uten forhåndsinstallerte batterier, noe som reduserer forhåndskostnadene for forbrukerne.

Alle disse fordelene med Ample-stasjoner reduserer friksjonen for flere forbrukere å gå over til elektrisk. Modulære batterier – sammen med andre oppstarter som prøver å fikse gjenvinnings- og gruveproblemer– kan få elbiler til å bli de miljøvennlige drømmesjåførene som ønsket seg fra begynnelsen.

Rikelig illustrert implementering
Det krever en landsby

Implementeringsprosessen

For at dette skal fungere, må Ample teste hvor raskt den kan distribuere stasjonene sine i større byer. I tillegg krever implementering av modulære batterier for publikum utdanning. Ample kan installere teknologien, men hvis forbrukerne ikke vet hvordan de skal velge kilowattstørrelsene de trenger, vil folk motstå å ta i bruk teknologien.

Oppstarten ogsåmå foreslå sin løsning til automakere. Selv om EV-produsenter kan være nølende til ideen om et abonnementsbasert batterialternativ fordi det reduserer fortjenesten, kan det avlaste en rekke økonomiske og tidkrevende byrder.

Implementering for kommersielle flåter er et annet hinder. Rikelig må sjonglere møte forbrukernes etterspørsel med det store antallet kommersielle kjøretøyer som trenger høyeffektive modulære batterierstatninger.

Modulære batterier øker verdien av elbiler

Land globalt har initiativer for å forvandle sine nasjoners flåter i løpet av tiår. Likevel kan det ikke skje før produsentene tar opp to av de mest fremtredende miljøproblemene ved elbiler – batterier og infrastruktur. Med innovasjoner som Ample er løsninger i horisonten.Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...