Hvordan skjule høyttalerledning

Nov 4, 2022 | Smarthus


Så du har et fuglerede av ledning rundt stuen, hjemmekinoen eller soverommet. Du er lei av å se på den og prøve å bestemme hvordan du skal gå frem for å skjule og skjule høyttalerledningen. Det finnes flere enkle og kostnadseffektive alternativer.

Å se filmer på surround-lydsystemet er noe nesten alle ser frem til. Men hvis rommet ditt har høyttalerledninger liggende overalt, kan det ødelegge rommets estetiske utseende. Dessuten, bortsett fra å være irriterende når du støvsuger, kan disse ledningene også bli en snublefare for både deg og familien din.

Det er mange situasjoner der du trenger å føre høyttalerledning over et rom. Det er vanlig i hjem som har en hjemmekino med surroundhøyttalere. Slike oppsett har en samling ledninger som er for mange til å ignorere med mindre du skjuler den ordentlig.

(Sjekk ut vår guide for å bygge en liten hjemmekino på et budsjett)

Selv om du fortsatt kan legge disse ekstra ledningene langs fotlistene, skiller det seg også merkelig ut i rommet ditt. På den annen side, å prøve å føre kabelen gjennom veggene vil du trekke håret ut siden stansing av vegger for å skjule ledninger er ikke lett bare utelukket i de fleste tilfeller.

På et tidspunkt kan du til og med begynne å vurdere å se på trådløse alternativer for å kvitte deg med ledninger som ligger rundt på rommet ditt. Men i stedet for å gå trådløst, finnes det ulike metoder for å skjule subwooferkabel og høyttalerledninger for surroundlyd. I denne artikkelen vil vi hjelpe deg å lære hvordan du skjuler høyttalerledninger effektivt.

De fleste av disse metodene vil fungere for omtrent alle typer ledninger eller kabler. Først skal vi se på en løsning i selve høyttalerledningen…

Sjekk også artikkelen vår om å skjule Ethernet-kablene dine.

Høyttaler Wire Tape

Hvis du vil ha virkelig usynlig, men permanent ledningsplassering og unngå å kutte hull eller installere ledninger gjennom vegger, så er en flat høyttalertrådtape det beste alternativet. Disse typer ledninger ligner på et bånd og kan brukes på samme måte som emballasjetape.

Når du fjerner baksiden av tapen, åpner den den industrielle sterke limsiden av tapen. Denne klebrige siden påføres enkelt på alle flate overflater.

Fordi ledninger er ekstremt fleksible og tynne, kan du bruke båndet til å omringe ledningen helt, selv i hjørner. Du kan til og med male den ytre siden av tapen, slik at den passer perfekt til fargen på den omkringliggende fotlisten eller veggen.

Samtidig er diskrete høyttalerledninger stort sett tilgjengelige i 16 gauge med enten to eller fire ledere. Alternativet med fire ledere er perfekt for folk som ønsker å dekke bi-amp høyttalerledninger.

Men når du bruker denne typen ledninger, må du også anskaffe flate ledningsterminaler med ett enkelt par for hver høyttaler. Du må feste den ene siden av terminalblokken til den vanlige høyttalerkabelen som kobles til baksiden av høyttaleren, mens den andre siden må kobles til den flate kobberledningen.

Hele tiden er det viktig å måle den flate høyttaleren nøye, følge produktets instruksjoner i detalj, og male til slutt.

Frankever 50FT 16-Guage Speaker Wire Tape

FRANKEVER 50FT 16-Gauge Hidden Flat Speaker Wire lydkabel, egnet for lydledning, LED-belysning og annen lavspent apparattilkobling

Finnes her på Amazon

Å finne en god, flat selvklebende høyttalerledning er vanskelig siden mange av dem er skjøre og upålitelige. Etter vår erfaring har Sewells Ghost Speaker Wire vært et av de beste alternativene på markedet.

Den ene tingen som skiller seg mest ut fra denne høyttalerledningen er at den er veldig flat. Flatere enn de fleste høyttalerledninger du kommer over på markedet. På grunn av den flate formen kan du enkelt legge den under teppet eller en hvilken som helst annen flat overflate. Samtidig kan du også kjøre den langs vegger eller velge å kjøre den i bilen for lyd.

Høyttaleren har allerede lim på kabelen. Du trenger bare å trekke av tapen og feste den på overflaten du ønsker. Dessuten er båndet ikke bare tilgjengelig for 2-leder høyttalerledninger, men også de med 4 ledere, noe som gjør den ideell for bi-amp høyttalerledninger.

Hver av disse lederne er 1 cm brede og har 16 AWG ledninger. Den rene kobberkabelen som brukes i ledningen opprettholder lydkvaliteten perfekt og gir opptil 10 ampere.

Bildet nedenfor viser Ghost Wire etter å ha blitt malt. Høyttaleren din kan nå kobles til de nye terminalene dine (selges separat).

Fordeler

  • Du kan male på den ene siden
  • Fordi den er flat, kan du lett kjøre den under et teppe
  • Finnes i både 2 ledere eller 4 ledere
  • 16 AWG høyttalerledning
  • Ren kobbertråd
  • Egnet for høyt monterte surround-høyttalere

Ulemper

  • Som enhver flat ledning, må du være forsiktig når du installerer
  • Du må kjøpe termineringsblokkene separat

Kabelbeholdere og kabelskjulere

Selv om det er mange alternativer for å skjule høyttalerledninger for surroundlyd, er få av dem like effektive som kabelorganisatorer og concealere. Disse verktøyene er enkle å installere og skjuler ledningen uten at den ser malplassert ut.

Samtidig er disse produktene også kostnadseffektive. Dette betyr at du kan holde alle høyttalerledninger lavprofilerte uten å investere mye penger eller arbeid. Mange alternativer som hjørnekanaler har tilbehør som forhåndspåført selvklebende bakside, innvendige og utvendige hjørner, reduksjonsstykker og beslag, ting som kan hjelpe deg med å tilpasse ledningshåndtering.

Med det sagt, selv om mange av disse alternativene skjuler ledningene, forblir de synlige for andre å se.

Hjørnekanalløp

Wiremold kabelhåndteringssett, Cordmate-familie, Cornermate, ledningsorganer og -skjuler, ledningsdeksel, skjuler og beskytter for vegg, hvit, enkel ledning, CMK40

Wiremold Cable Corner Duct Raceway (finnes her på Amazon)

Selv om høyttalerbåndet er et anstendig alternativ i de fleste tilfeller, foretrekker noen brukere andre alternativer. Hjørnekanalkabelløpet er et kostnadseffektivt alternativ til wiretapen og er designet for industrielle, kommersielle, så vel som boligapplikasjoner for å lagre og skjule kabler i hjørnet av et rom eller ledninger som går fra taket til gulvet.

Disse kanalløpene er effektive for å holde kabler og høyttalerledninger pent sammen og sikre mot skade. Dette eliminerer ikke bare stygge synlige høyttalerledninger, men kan også romme de fleste typer kabler og strømledninger.

Mange av disse concealerne er tilgjengelige i unik tresidig kanaldesign. Bortsett fra det inneholder disse verktøyene en forhåndspåført klebende bakside som vil hjelpe deg under installasjonen. Imidlertid kan det hende du trenger ekstra skruer eller limmateriale for visse prosjekter.

De trekantformede kanalene har to tilstøtende sider slik at du kan feste dem til rettvinklede vegger, mens den tredje hypotenussiden stort sett har et snap-on deksel for å gjøre installasjonen enklere. Til syvende og sist gjør løpebanens enkle design og brukervennlighet den perfekt for raskt kabelvedlikehold og lar deg forhindre strukturelle skader på veggen mens du fjerner kabelen fra hjørnekanalen.

For en siste touch kan du male over disse for å matche veggen din.

Enkle kabelskjulere

En-lednings kanal kabelskjuler - CMC-03 ledningsdeksel Vegg kabelstyringssystem - 125" Cable Hider Raceway Kit for en strømledning, Ethernet-kabel, høyttalerledning - 8X L15.7in, W0.59in H0.4in, White

Se gjeldende Yecaye Cable Concealer-priser på Amazon (125″)

Her er den gjeldende Amazon-prisen for Yecaye 250-tommers settet.

Yacaye er en komplett pakke designet for å dekke alle dine kabelhåndteringsbehov. Det første settet inkluderer 8 kabelkanaler for maksimal dekning. Hver kabelkanal er 0,59″ x 0,39″ x 15,7″, som gir deg totalt 125″. For et større område kan du ta det andre alternativet ovenfor, og gi deg 250 tommers kanalisering for høyttalerledningen (16 kabelkanaler).

Skjulningssettet inkluderer en ekstra sterk selvklebende tape for enkel installasjon. På grunn av den nye slanke og elegante designen passer dekselet inn i de fleste dekorer. Og igjen, de fleste bestemmer seg for å male kanaliseringen for å matche veggene.

Du kan også sjekke ut denne listen over kanalløp tilgjengelig på Amazon for andre kabelskjulningssett.

Skjuler høyttalerledning i et teppebelagt rom

Tuck høyttalerledning mellom teppe og baseboard

Skjul høyttalerledningen mellom teppet og gulvlisten

Dette er et ganske enkelt og effektivt hack for å skjule høyttalerledningen. Generelt sett vil dette bare fungere bra i et teppebelagt rom. Når du fører høyttalerledningen langs veggen til stereo-/hjemmekinokomponentene dine, kan du stikke ledningen under bunnen av baseboards.

Du trenger bare å skyve teppet litt ned og stikke inn ledningen litt om gangen mens du beveger deg langs fotlisten. Dette er generelt ganske enkelt gjort, og ingen vil kunne fortelle om du gjør det riktig.

Hvordan skjule høyttalerledning med tregulv

Det er et par måter å håndtere dette på. Nummer én ville være å bruke en av kabelskjulerne eller spøkelsetrådmetoden nevnt ovenfor. Du kan også bruke en av de “trefargede” ledningsløpene nedenfor, eller gjemme høyttalerledningen bak baseboards.

Kjør en matchende “trekorn”-farget løpebane langs gulvet.

A+elektrisk trefarget trådbelegg

TV-ledningsdeksel Vegg Gulv Kabel Raceway Natural Oak Kabelskjuler Kabelhåndtering Wire Hider Kit for 2 kabler Organizer Selvklebende kanal 50x12 mm Total lengde 66 tommer

Se Amazons gjeldende priser

Kabelskjuleren fra A+ Electric inneholder et komplett Electric Floor Cord Cover Kit, som er utmerket for å organisere enhver ledning, inkludert høyttalerledninger.

Høyttalerledninger kan bli rotete klumper av sammenfiltrede fuglerede når de ikke er kontrollert. Disse kabelskjulerne holder ikke bare ledningseksponeringen minimal, men bevarer utseendet og følelsen til rommet ditt.

Dette settet kommer med 2 kanaler med klebende bakside på totalt 66 tommer.

Skjul høyttalerledningen bak baseboardet

Dette er åpenbart et av de mer involverte alternativene. Det er kanskje ikke det mest ideelle for din gjennomsnittlige bruker. Men hvis du er dyktig med hendene, kan du velge å ta denne ruten. Her er hva du må gjøre:

Trinn 1

Først må du kjøre enten en verktøykniv eller en barberhøvel til der veggen og toppen av listen møtes, slik at du kan kutte malingsforseglingen.

Steg 2

Deretter må du fjerne bunnlistene fra veggen der du har tenkt å føre høyttalerledningen. Det er best å starte ved den første tappen av listverket, og deretter fortsette å riste den ene enden av lirkestangen mellom gipsveggen og listen. Deretter må du trekke deg forsiktig tilbake for å fjerne listverket fra veggen. Fortsett å gjøre dette for hver tapp til alt av støping er fjernet. Vær veldig skånsom i din tilnærming for å forhindre at støpingen blir flekker og sprekker.

Trinn 3

Plasser listen på et sted der den ikke blir skadet. Det vil være lurt å holde dem i orden, så du kan plassere dem i nøyaktig posisjon som før. Det kan være lurt å nummerere baksiden av dem i tilfelle.

Trinn 4

Alternativ A – Søk etter den delen av gulvet som møter veggen. Vanligvis har tregulv litt ekstra plass mellom veggen og kantene på plankene, slik at gulvet har plass når det utvider seg. Du kan føre ledningen gjennom denne plassen og dekke den gjennom støpingen hvis det virker som et levedyktig alternativ.

Merk: Jeg antar at det alltid er en sjanse for at ditt ekspanderende hardtre på et tidspunkt senere kan skade høyttalerledningen. Jeg synes det er veldig tvilsomt.

Alternativ B – Hvis du ikke vil føre ledningen langs kanten av gulvet, kan du alltids lage en kanal i veggen bak listverket. Det er også rikelig med støping du kan kjøpe som har kanalisering innebygd på baksiden, slik at du kan føre ledningene dine gjennom dem.

Trinn 5

Når du har bestemt deg for hvor du skal skjule høyttalerledningen, trekk ledningen forsiktig på plass langs kanalen din.

Trinn 6

Til slutt må du forsiktig installere listen du hadde fjernet tidligere. Ideelt sett vil du plassere hver stripe på det nøyaktige stedet den var før for å sikre at alt passer sammen.

Konklusjon

Høyttalerledninger som ligger rundt i huset er et øyesår for de fleste. Bortsett fra det er de også en plage under støvsuging og er en potensiell sikkerhetsfare som kan forårsake snubleulykker.

Metodene og produktene nevnt ovenfor lar deg navigere i dette på en enkel og kostnadseffektiv måte. De fleste av disse løsningene kan brukes til å skjule alle typer ledninger, strømledninger eller kabler. Bare se på størrelsen på kanaliseringen da den vil forholde seg til diameteren på ledningene dine.Her er kilden til saken

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...