Hvordan slår Alexa på lys

Sep 21, 2022 | Smarthus


Smarthusteknologi blir mer populær hver dag ettersom folk leter etter nye måter å gjøre livet enklere på. Inngangspunktet til smarte hjem er ofte bare å lære å kontrollere belysningen med en smart høyttaler.

Dette kan enkelt gjøres med Alexa gjennom en Amazon Echo-enhet. I denne veiledningen vil vi forklare hvordan dette fungerer.

Hvordan fungerer smarte lys med Alexa?

Alexa er i stand til å kommunisere kommandoer til smartlysene dine via WiFi-nettverket ditt. Dette betyr at du ikke trenger noe spesielt utstyr eller ledninger for å komme i gang. Du trenger bare en internettforbindelse, en Amazon Echo-enhet og noen kompatible smartlys.

Ved oppsett for Echo-enheten din, vil du bli bedt om å laste ned Alexa-appen. Appen vil deretter lede deg gjennom å koble Echo til hjemmenettverket ditt.

Smartbelysningsenhetene du kjøper krever at du laster ned en annen app, som igjen kobler dem til samme nettverk. Nå kan Alexa-appen din synkroniseres med belysningen din, siden de er på samme WiFi.

Hva kan smarte lys gjøre?

Når du er koblet til, kan du nå slå lysene på og av med Alexa eller en app på smarttelefonen. Men det er bare begynnelsen.

Avhengig av hvilke belysningsalternativer du bruker, vil du også kunne:

 • dempe lysene
 • endre farger
 • plasser utvalgte lys på tidtakere
 • opprette lysgrupper som deler de samme kommandoene
 • slå lysene på/av til bestemte tider i løpet av uken
 • koble en bevegelsessensor til bestemte lys

Du kan til og med lage rutiner der lys fungerer sammen med andre enheter for å utføre bestemte oppgaver. For eksempel, klokken 06:00 vil alarmen din gå av, ettersom lysene tennes og opp til 80 %.

Hvis du bygger en Alexa-aktivert lysgruppe, kan du kontrollere flere lys med én kommando. Du kan for eksempel opprette en gruppe kalt “First Floor”, og tilordne tilsvarende smartlys. Si så “Alexa, slå av lysene i første etasje“.

Glemte du å slå på verandalyset når du forlot huset? Ikke bekymre deg, Alexa-appen din dekker deg. Bare åpne Alexa-appen og si “Alexa, slå på verandalyset mitt“.

Det er mange muligheter når det gjelder å kontrollere lysene dine. Det kan imidlertid avhenge av hva slags belysning du velger. Noen har flere funksjoner og/eller fungerer bedre enn andre.

Alternativer for smart belysning forklart

Når du skal velge mellom ulike typer smart belysning er det flere faktorer å ta hensyn til. Disse inkluderer:

 1. Hvor mye vil du bruke?
 2. Hvilken type funksjonalitet tilbyr den?
 3. Er det enkelt å installere?
 4. Hvilke produkter er kompatible (I dette tilfellet Alexa)

La oss ta en titt på alle alternativene dine.

PHILIPS Hue A19 LED Smart Bulb-startsett, 4 A19-pærer, 1 Hue Hub

Smarte pærer

Smarte pærer er det enkleste og mest åpenbare alternativet. Du kan begynne å eksperimentere med så lite som én pære skrudd inn i nattbordslampen. De er faktisk den perfekte introduksjonen til smarthjemenheter.

Dette er også det billigste alternativet. På den annen side, hvis du planlegger å legge til flere lamper senere på veien, kan du finne deg selv å bruke mer i det lange løp.

Men disse pærene er ikke begrenset til å kun brukes som nattlys. De kan også tjene som stemningsbelysning. Og siden de vanligvis har innebygde dimmere, kan du justere lysstyrkenivået etter dine behov.

Som med alt, er det potensielle ulemper. Du må holde strømmen på lyset for at det skal fungere. Det kan være vanskelig å huske å ikke trykke på bryteren på veggen. Hvis du slår den av med bryteren, må du reise deg opp og skyve den på igjen for å gjenoppta smart kontroll.

Til slutt, hvis du har barn som pleier å leke med lysbryterne, vil mange pærer gå tilbake til oppsettmodus hvis de flimrer et par ganger. Dette kan være en smerte.

Smarte pærer koster vanligvis rundt $10 hver. Men, avhengig av merke, kan du betale alt fra $20-$50 per pære.

Smarte pærehuber

Noen smarte pærer vil kreve en trådløs hub for å koble til lysene dine. Dette er i et forsøk på å bedre håndtere flere pærer i forskjellige rom i huset ditt. Tenk på huben som en ruter bare for smarte enheter, i dette tilfellet, kanskje spesielt for lys.

Selv om du ikke nødvendigvis trenger en hub, sørg for at du leser produktbeskrivelsen slik at du vet hvilke du får.

Kasa Smart Plug HS103P4, Smart Home Wi-Fi-uttak Fungerer med Alexa, Echo, Google Home og IFTTT, Ingen hub kreves, Fjernkontroll, 15 Amp, UL-sertifisert, 4-Pack, Hvit

Smarte plugger

I noen situasjoner kan et bedre alternativ være smarte plugger. Dette lar deg koble et tradisjonelt apparat til en smart adapter før veggkontakten.

Jeg foretrekker denne metoden noen ganger, spesielt med lamper. De har en tendens til å holde seg bedre tilkoblet nettverket ditt, uten utilsiktet tilbakestilling av enheten. De er også veldig rimelige.

Du må huske på at dette fungerer bare med analoge apparater. Det må være en enhet som fysisk kan stå på slik at du kan kontrollere strømmen ved hjelp av smartpluggen.

Det ville heller ikke fungere som en løsning for taklampene dine.

Redaktørens merknad: Det finnes smarte stikkontakter som du kan installere direkte i veggen. Disse er vanligvis dyrere og sikkert vanskeligere å sette opp. Det er heller ikke mye fordel, siden brukstilfellene er svært få.

Kasa Smart Dimmer Switch HS220P3, enkeltpolet, trenger nøytral ledning, 2,4 GHz Wi-Fi lysbryter Fungerer med Alexa og Google Home, UL-sertifisert,, Ingen hub kreves, 3-pack

Smarte brytere

En smart bryter er en direkte erstatning for din tradisjonelle lysbryter. Du kan fysisk betjene dem på samme måte som alle andre lysbrytere, men de gir mulighet for digital kontroll over hva den er koblet til.

Det er ikke behov for smarte pærer når du bruker en smart bryter. I stedet for at Alexa kommuniserer med de faktiske pærene, vil de nå være i kommunikasjon med bryteren, som igjen vil kontrollere ethvert lys den er festet til.

Smarte brytere løser et par problemer. Først av alt, hvis noen slår av veggbryteren, er den fortsatt fullt operativ fra telefonen din, Alexa eller en annen smarthøyttaler du har valgt å bruke.

For det andre trenger du ikke å bekymre deg for at den tilbakestiller seg selv. Igjen, dette kan være et problem hvis du flimrer med lysene med noen smarte pærer.

På den annen side er det flere involvert i installasjonen. Vanskelighetsgraden vil faktisk avhenge av hvordan lysbryteren er koblet for øyeblikket. (Sjekk denne veiledningen for å koble til en smart lysbryter)

Slik slår du på lysene dine med Alexa

1. Sørg for at appen som er knyttet til dine spesielle pærer er installert på telefonen.

2. Følg oppsettsprosessen på smartpære-appen

 • Dette vil koble pærene til nettverket ditt. Når dette trinnet er fullført, bør du kunne kontrollere pærene med den appen.

3. Åpne Alexa-appen på smarttelefonen.

4. Klikk “Mer

5. Velg “Legg til en enhet

6. Velg “Lys” (for smarte pærer)

7. Velg ditt merke av smartpære

 • På dette tidspunktet kan du bli bedt om å aktivere en spesifikk “ferdighet” knyttet til smartpæren din. Følg instruksjonene i Alexa-appen din for å gjøre det.

8. Gå til enheter og du skal nå kunne se de nylig installerte smartlysene dine.

 • Jeg anbefaler å velge hvert lys på denne skjermen, gå til innstillingene øverst til høyre og deretter redigere navnet på hver enhet. For eksempel “Soveromslys“.

9. Be Alexa om å slå på lyset ditt!

 • “Alexa, slå på soveromslyset”

Bruk av kontekstbevisst belysning med Alexa

Context-Aware Lighting lar Alexa bestemme hvilke lys du har til hensikt at hun skal kontrollere, basert på posisjonen din. Dette oppnås ved hjelp av Alexas grupperingsfunksjon.

La oss si at du har en Amazon Echo Dot i stua og et Amazon Echo Show på kjøkkenet. Ved å bruke Alexa-appen kan du lage en Gruppe kalt “Kjøkken”. Under denne gruppen vil du tildele kjøkkenets Amazon Show sammen med smartlysene dine som er i det rommet.

Nå, når du er på kjøkkenet og sier “Alexa, slå på lysene!“, hun vil vite at du må mene disse spesifikke lysene. Selv om stuens Echo Dot hører stemmen din, vil Alexa vite at du er nærmest kjøkkenet.

Dette er mye bedre enn å si “Alexa, slå på Kitchen Light 1, Kitchen Light 2 og Kitchen Light 3“. Pluss, på denne måten vil selv gjestene dine enkelt vite hvordan de skal slå på lysene.

Hva er de beste smarte lysene for Alexa?

Når det gjelder smarte pærer, inkluderer våre mest anbefalte produkter for øyeblikket følgende. Alle som fungerer med Alexa.

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Philips Hue White Ambiance startsett: Philips’ Hue var ganske pioneren innen utviklingen av smart belysning. Belysningen deres er uten tvil den beste du kan få. Over ser du 2 startsett. En for fargeskiftende pærer, og en for tradisjonelle hvite pærer.

Hvert sett inkluderer den smarte huben som trengs for Hue-pærer. Etter det vil ekstra lys være litt billigere siden du allerede har navet.

Sengled smarte pærer: Sengled lager den mest dummysikre smartpæren for Alexa. De er ganske plug-and-play. Husk at ikke alle Sengled-pærer fungerer uanstrengt, dette er de annonserte “Alexa Only”-pærene.

Jeg anbefaler disse for noen som bare pirker rundt med smart belysning. Hvis du prøver å distribuere smarte pærer i hele husholdningen, vil ikke disse være det mest effektive valget ditt.

Kasa Smart Wi-Fi flerfargede pærer: Disse Kasa Smart-pærene er fullfarge, dimbare WiFi-lys. De er kompatible med både Alexa og Google Home, uten behov for hub. De har en palett på 16 millioner farger med muligheten til å justere hvitt fra 2500-6500 K.

Konklusjon

Smart belysning gir hjemmet et preg som du må oppleve for å forstå fullt ut. Heldigvis, med Alexa, er den nå innen rekkevidde for praktisk talt hvem som helsts lommebok.

Enten du ønsker å legge til automatiserte belysningsplaner, endre stemningen med litt stemningsbelysning eller bare be Alexa om å slå på lysene om morgenen – det er flere smarte belysningsløsninger du kan velge mellom.

Forhåpentligvis, du vil forlate denne artikkelen med en bedre forståelse av hvordan Alexa kan kontrollere belysningen i hjemmet ditt.Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...