Hvordan velge de riktige LED-pærene til hjemmet ditt

Aug 19, 2022 | Diverse


Hvis du ønsker å bytte fra gløde- eller CFL-pærer til moderne LED-pærer i hjemmet ditt, kan det være vanskelig å finne ut hvilke alternativer som passer best for dine preferanser og gjeldende armaturer. Mens LED-pærer tilbyr mange fordeler, inkludert reduserte energikostnader, økt lysdekning, redusert varmeproduksjon og lengre levetid, er noen pærer ikke egnet for visse armaturer. Som en ledende leverandør av komplette elektriske boligtjenester for alle typer hjem, vet teamet hos Expert Electric hvor fordelaktige LED-pærer kan være. Derfor har vi samlet litt informasjon for å hjelpe deg å forstå hvordan velge riktige LED-pærer til hjemmet ditt og ta en informert beslutning.

Les våre strømsparetips for hjemmekontorer.

4 elementer å vurdere når du velger LED-pærer

Når du velger LED-pærer til hjemmet ditt, er det avgjørende å vurdere følgende elementer:

1. “Varm” eller “Kjølig” belysning

Mens alle LED-pærer vil lyse opp hjemmet ditt, vil utseendet deres variere basert på deres “fargetemperatur”, målt i Kelvin. I de fleste tilfeller vil en lavere Kelvin-vurdering bety at lyset som produseres er varmere eller mer gult i utseende. Når Kelvin-vurderingen øker, vil lyset se kaldere eller hvitere ut. Det er viktig å vurdere hvilken type belysning du foretrekker for ulike rom i hjemmet ditt og velge pærer deretter.

2. Lumens i stedet for watt

Mens watt brukes til å fortelle deg lysstyrken til glødepærer, brukes lumen til å indikere lysstyrken til LED-pærer. Når du bytter ut glødepærer med lysdioder, er det verdt å konsultere en tabell med ekvivalent effekt eller referere til informasjonen på produktetiketten. For eksempel bør en 100W glødepære byttes ut med en LED som er vurdert til rundt 1600 lumen for tilsvarende lysdekning.

3. Type lysarmatur

Typen lysarmatur du modifiserer må vurderes før du velger en lyspære. For eksempel vil lukkede lysarmaturer sannsynligvis kreve andre pærer enn en åpen eller innfelt armatur. Før du kjøper en LED-pære, se etiketten eller produktemballasjen for å se om den passer for den typen armaturer du har.

4. Etikettinformasjon

Produktetiketten eller emballasjen er uvurderlig når du skal avgjøre om en LED-pære passer for dine behov. De fleste etiketter vil gi deg lumenvurdering, estimert energikostnad per år, forventet levetid, lystemperatur/utseende og mengden energi som brukes i watt. Noen emballasjer vil også skissere passende bruksområder for pæren, så det er avgjørende å gå gjennom denne informasjonen før du kjøper pærene og prøver å installere dem.

For å lære mer om belysning til hjemmet ditt eller for å se hvordan våre elektrikere kan hjelpe med å oppdatere lysarmaturene dine, ta kontakt med teamet hos Expert Electric. Vi kan nås via vårt online kontaktskjema og vil gjerne svare på alle spørsmål du måtte ha angående våre tjenester eller ditt prosjekt.

Kilde