Indra vinner britiske statlige midler for å utvikle banebrytende V2X-ladeteknologi

Feb 6, 2023 | Diverse


Indra vinner britiske statlige midler for å utvikle banebrytende V2X-ladeteknologi

Den ledende britiske virksomheten for lading av elbiler og smart energiteknologi, Indra, har blitt tildelt midler til to banebrytende V2X (Vehicle-to-Everything) ladeprosjekter og vil spille en betydelig rolle i den britiske regjeringens V2X Innovation Program.

Indra vil videreutvikle sin bransjeledende toveis ladeteknologi som en del av Next Generation V2X Power Module-prosjektet for å gjøre den enda mer effektiv, kraftig og kostnadseffektiv. Indra samarbeider også i V2X Inflexion-prosjektet med Kaluza, OVO Energy og Volkswagen Group UK. Indra vil gå i spissen for utviklingen av V2X-teknologi med CCS (Combined Charging System standard) ladekompatibilitet som er den mest brukte av europeiske elbilprodusenter – i denne verdens første prøveversjonen.

Mike Schooling, Indra-grunnlegger og Chief Technology Officer kommenterte: “Som pionerer innen toveis ladeteknologi, er Indra glad for å motta finansiering for å utvikle egenskapene til V2X enda mer. Å gjøre energi smartere har aldri vært viktigere, og med V2X-teknologi blir et elektrisk kjøretøy effektivt en personlig energilagringsenhet på hjul, slik at strøm kan overføres til hjemmet, til arbeidsplassen eller til og med tilbake til nettet. Denne spillskiftende teknologien kan gi store kostnads- og miljøbesparelser, og Indra er forpliktet til å bringe denne innovasjonen nærmere bruk i den virkelige verden.»

Energi- og klimaminister Graham Stuart sa: «Vi ønsker å gjøre smartlading til et enklere valg for sjåfører av elektriske kjøretøy, enten det er lading på oppkjørselen, på arbeidsplassen eller parkert på gaten. For å gjøre det må vi bygge ny nettverksinfrastruktur i tempo, ved å bruke de nyeste tilgjengelige teknologiene.

“Dagens plan angir hvordan vi vil jobbe med Ofgem og industrien for å kickstarte markedet for smartlading, som vi støtter opp om med £16 millioner i innovasjonsfinansiering. Dette vil la folk ta kontroll over energibruken sin, på den mest praktiske og rimelige måten.»

Neste generasjons kraftmodul
Allerede en global leder innen V2X-teknologi, har Indras eksisterende toveis maskinvare- og programvareløsninger blitt brukt i de første levedyktige V2G-prøvene (Vehicle-to-Grid) med mer enn 1000 ladeenheter produsert til dags dato. Selv om disse fortsatt setter bransjestandarder i dag, har forskningsdata fra utprøvingene og fremgangen i bil- og energisektoren gitt nye innovasjonsmuligheter.

Toveislading utvides nå fra V2G (Vehicle-to-Grid) til V2H (Vehicle-to-Home) teknologi, noe som åpner for muligheten for huseiere til å bruke bilen sin til å drive sin egen innenlandske energibruk i stedet for å eksportere energi tilbake til nettet . Viktige fordeler for forbrukerne inkluderer kostnadsbesparelser fra energitariffer utenfor peak og muligheten til å bruke et større volum av energi fra fornybare kilder i perioder med høye perioder. Økningen i batterikapasitet for elbiler gir dem en enorm mulighet til å drive hjemmene sine, og derfor kreves det et enda mer sofistikert, effektivt og kraftig V2X-system.

Next Generation V2X Power Module-prosjektet vil bringe denne spillendrende teknologien nærmere kommersiell skala og bruk.

Prosjekt INFLEXION
I en verdensnyhet, samler INFLEXION-konsortiet energi-, mobilitets- og teknologiinteressenter for å utvikle V2X-forretningsmodeller og belønnende kundeforslag som vil øke overkommeligheten og bruken av elektriske kjøretøy (EV).

I samarbeid med programvareekspertene Kaluza, VW Group UK og OVO Energy, vil Indra ta en nøkkelrolle i Project INFLEXION, som er etablert for å undersøke og levere smarte V2X-metoder som vil gjøre teknologien attraktiv og rimelig for et bredere segment av befolkning. Denne tilnærmingen vil tillate flere forbrukere å få mest mulig ut av både V2H- og V2G-mulighetene, og la dem bruke elbilene sine til å senke energiregningen og redusere etterspørselen på nettet i rushtiden.

De to prosjektene vil bli finansiert av Department for Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS), levert av Innovate-UK. V2X er en del av det opptil £65 millioner fleksibilitetsinnovasjonsprogrammet, finansiert fra BEIS Net Zero Innovation Portfolio på £1 milliard.

For mer informasjon om Indra, klikk herKilde