Innvirkningen av gasspristrender på kjøretøyvalg

Sep 20, 2022 | Elbil og elbil ladere


Analyse av nylige markedsbevegelser

Når gassprisene er på vei opp, hadde det stor innvirkning på typen kjøretøy som folk kjøpte. Ifølge en studie av Nasjonalt laboratorium for fornybar energi, var det et skifte bort fra mindre, mer drivstoffeffektive biler mot større SUV-er og lastebiler. Dette skyldes sannsynligvis det faktum at folk prøver å spare penger ved pumpen, og disse større kjøretøyene har en tendens til å være mindre effektive enn mindre.

2021_Toyota_Sienna_Family_01
Ettersom forbrukernes etterspørsel har endret seg, har selskaper som Toyota lagt til mer drivstoffeffektive modeller

Gasskostnadene har stor innvirkning på kjøretøyvalget

Når det gjelder valg av ny bil, har de fleste en lang liste med faktorer å vurdere. Men for mange mennesker er en av de viktigste hensynene prisen på bensin. Med gasspriser som alltid svinger, kan det være vanskelig å forutsi hvor mye du må bruke på drivstoff hver måned. Det kan til og med gjøre det verdt sende en mer effektiv bil du finner langt unna.

Som et resultat velger mange å kjøpe et mer drivstoffeffektivt kjøretøy for å spare penger i det lange løp. Mens den opprinnelige kjøpesummen for en drivstoffeffektiv bil kan være høyere, kan besparelsene på bensin raskt øke over tid. Så hvis du er ute etter å spare penger ved pumpen, er det verdt å vurdere en mer drivstoffeffektiv bil neste gang du er ute etter en ny tur.

Salget av SUV og lastebiler gikk ned ettersom bensinprisene økte

De siste årene har salget av SUV og lastebiler gått ned ettersom gassprisene har økt. Dette skyldes det faktum at disse kjøretøyene har en tendens til å være mindre drivstoffeffektive enn biler, og deres større størrelse betyr at de trenger mer gass for å reise samme avstand.

GMC Sierra
Etter hvert som gassprisene steg, sto store lastebiler og SUV-er overfor salgsutfordringer

Som et resultat har mange forbrukere begynt å se etter alternative transportalternativer som vil spare dem penger ved pumpen. Noen produsenter har svart med å lage hybrid og elektriske versjoner av deres SUV- og lastebilmodeller, som ble stadig mer populære ettersom gassprisene fortsetter å stige.

I tillegg velger mange forbrukere nå å samkjøre eller bruke offentlig transport når det er mulig for å spare drivstoffkostnader. Ved å gjøre små endringer i sine transportvaner kan forbrukere spare penger og bidra til å redusere påvirkningen på miljøet.

Salget av mindre, mer drivstoffeffektive biler økte

De siste årene har det vært et dramatisk skifte i hvilke typer biler amerikanerne kjøper. Ettersom gassprisene har økt, har salget av mindre, mer drivstoffeffektive biler skutt i været. Faktisk investerer mange bilprodusenter nå tungt i hybrid- og elbiler ettersom forbrukere viser en økende preferanse for biler som vil spare dem penger ved pumpen.

Dette skiftet vil sannsynligvis ha en varig innvirkning på bilindustrien, ettersom produsenter prøver å møte de skiftende kravene fra markedet. For sjåfører betyr det at det er flere alternativer enn noen gang før når det gjelder å velge en drivstoffeffektiv bil. Selv synkende gasspriser har ikke stoppet skiftet, så det er sannsynlig at denne trenden vil fortsette i overskuelig fremtid.

Folk blir mer bevisste på gass kjørelengde

2022 Kia EV6
Elbiler har hoppet inn på handlelistene

Folk blir mer bevisste på gass ​​kjørelengde når de tar beslutninger om kjøretøykjøp. Tidligere kjøpte folk den største og dårligste bilen de kunne finne uansett hvor mye det kostet å drivstoff.

I det siste har folk begynt å tenke to ganger på valgene sine. Da gassprisene steg, valgte mange forbrukere mindre, mer drivstoffeffektive biler. Dette skiftet er drevet av en rekke faktorer, inkludert den usikre økonomien, en økende bevissthet om miljøspørsmål og økt tilgjengelighet av alternativer som elbiler.

Som et resultat legger bilprodusentene mer innsats i å designe og markedsføre kjøretøy som tilbyr bedre bensinkjøring eller alternativer til bensin i det hele tatt. I tillegg er ny teknologi med på å gjøre bilene mer drivstoffeffektive enn noen gang før. Etter hvert som folk blir mer bevisste på kostnadene ved bensin, vil de garantert ha en dyp innvirkning på bilmarkedet.Se Kilden