Insteon får en ny sjanse | Hackaday

Aug 10, 2022 | Smarthus


Det ser ut til at det noen ganger skjer mirakler. For noen dager siden prydet en oppdatering nettsiden til Insteon, et selskap hvis brå shuttering vi dekket i detalj for to måneder siden. En enhet beskrevet som “liten gruppe lidenskapelige Insteon-brukere” har kjøpt det som var igjen av selskapet, og jobber med å få infrastrukturen opp igjen. Tidligere var det ingen tegn til liv fra selskapets APIer. Nå kommer Insteon-hubene til live igjen – eller kanskje de er Inste-online igjen.

Vi har forklart at gjenoppliving av disse enhetene uten å skaffe selskapets IP ville ha vært vanskelig på grunn av ting som sertifikatfesting, og selvfølgelig en haug med proprietær kode. Å kjøpe et selskap som er under avvikling er ikke akkurat sluttbrukervennlig, men det ser ut til at noen som er tilstrekkelig forretningskyndige har klart det. Den nye administrerende direktøren, som rapportert av [CNX Software], er medlem av en investeringskomité — det er rimelig å påstå at dette ville hjelpe. En mer bærekraftig finansieringskilde i stedet for å “selge maskinvare og deretter på en eller annen måte levere tjenester på ubestemt tid” er lovet; de går over til en abonnementsmodell, men kun for Insteon Hub-brukere. Gjentakende betalinger høres ikke like ille ut når det gjelder å betale utviklere og dekke driftskostnader, og vi håper at denne gjenopplivingen lykkes.

Ingenting er nevnt om å bevege seg mot åpenhet i programvare og maskinvare – noe som beskytter brukere mot slike feil i utgangspunktet. Det nye selskapet er til syvende og sist sårbart for samme feilmodus, og kan forlate brukerne i mørket like brått som et resultat. Vi krysser imidlertid fingrene for at den oppdaterte forretningsmodellen holder, rent for brukernes skyld. I det minste, i motsetning til med Wink-huben, er Insteons overgang til en abonnementsmodell bedre enn Inste-off-alternativet.

Vi takker [Itay] for å dele dette med oss! Via [CNX Software].
Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...