Insteons langsomme … og deretter veldig plutselige død

Aug 27, 2022 | Smarthus


Om kvelden 14. april 2022 var jeg på vei til kjøkkenet mitt for å lage mat og ba Alexa om å slå på kjøkkenlysene. Etter en kort pause rapporterte hun “Kjøkkenlysene reagerer ikke.” Jeg er ikke fremmed for enhetsavbrudd, det skjer irriterende nok hele tiden når du har så mange tilkoblede enheter i huset ditt. Men det er sjelden når enheten som ikke reagerer, er en fast kablet bryter som bruker både radiofrekvens og strømlinje for å kommunisere tilbake til huben. Ble Insteon-hubben min stekt igjen?

Jeg sjekket navet mitt og riktignok var det et rødt lys i stedet for det normale, glade grønne. Jeg sjekket deretter appen, og den ville ikke koble seg til. Det var merkelig. En fritert hub ville ikke forårsake et appbrudd. Så jeg tok til Reddit for å se om det var noe på gang, og gutten var der. Det viser seg at omtrent samtidig som brukere fra hele landet rapporterte at Insteon-hubene deres hadde sluttet å fungere. Dessuten er Insteon-støttesiden nede, og telefonnummeret deres returnerer bare et opptattsignal. Har Insteon endelig dødd?

Insteon var en trofast fra svunnen tid da smarte hjem var ting for millionærer og datanerder. Bortsett fra å flytte fra X10 til Insteon, har det ikke vært mye fremgang for dem på veldig lenge. For noen år tilbake så vi deres første nye produkt på evigheter, Hub 2. Det kostet minst dobbelt så mye som den originale Hub og introduserte kompatibilitet med Apple HomeKit. Det var i utgangspunktet hele listen over funksjoner du la til ved å betale betydelig mer. Insteon-produkter holdt seg også i den høye enden av prisskalaen sammenlignet med nyere aktører ettersom hjemmeautomatisering eksploderte de siste ti årene. Til tross for hard konkurranse, vek ikke prisene og tilbudene deres.

Insteon oppgraderte endelig appen sin etter år med brukerklager. Dette ble ledsaget av et brev fra administrerende direktør om hvordan selskapet gjorde store fremskritt for å endre seg. De hevder også å ha adressert brukerklager om defekte produkter som hadde plaget utvalget i årevis. Dette var det siste vi hørte fra Insteon. Twitter-kontoen deres ble mørk i juni i fjor. Bloggen deres har vært stille siden tidlig i 2020. De sluttet å samhandle i Reddit-forumet omtrent på samme tid.

Ulike Insteon-produkter, inkludert deres populære startsett, forsvant sakte fra store forhandlere som Costco og Amazon, hvor de pleide å være allment tilgjengelige. På deres egen produktside, (den ettertraktede url) smarthome.com, har varelageret sakte sildret av gårde og i dag er de fleste produktene utsolgt. Frustrerende nok har de hatt 50 % rabatt på salg i en stund. Dette er en veldig dårlig måte å gjøre kundene feil på hvis du selger dem produkter som krever at serverne dine kjører og du vet at du planlegger å stenge serverne dine.

På tidspunktet for dette innlegget, omtrent 16 timer siden Insteon-huber overalt sluttet å fungere, har jeg ikke hørt tilbake fra support. Insteon reddit fylles opp med “hvil i fred”-innlegg og foreslåtte løsninger for å holde produktene fungerende uten å kunne koble til Insteon-serverne*. Insteon-appen laster nå, men kan ikke autentisere kontoen min.

Det er en stund siden jeg sluttet å anbefale Insteon-produkter. Morsomt nok, i mitt siste innlegg om Insteon. Jeg nevnte at hver av hubene mine bare hadde vart i to år, så vi ville sjekke tilbake i 2022 for å se om huben min fortsatt var funksjonell. Lite visste jeg at det ikke ville være navet, men hele det forbaskede selskapet som brøt ut.

*Det ledende forslaget er å betjene enhetene dine via Home Assistant. Jeg har ikke prøvd dette enda og vil lage et innlegg om hvordan jeg gjør det hvis jeg får det til å fungere. Vær oppmerksom på hvis du planlegger å gjøre dette og bruke en stemmeassistent, selv HA krever at du betaler for skytjenesten deres.Her er kilden til saken

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...