JIB Apprentice Exchange Program-vinner annonsert

Jan 18, 2023 | Diverse


JIB Apprentice Exchange Program-vinner annonsert

NG Baileys Matthew Pickering vinner turen til Australia med JIB Apprentice Exchange Program

Matthew Pickering, fra NG Bailey, har blitt annonsert som vinneren av Joint Industry Board (JIB) Apprentice Exchange Program og vil tilbringe seks uker med å bo og jobbe som elektriker i Brisbane, Australia. JIB relanserte sitt lærlingutvekslingsprogram i fjor etter at det ble suspendert i 2020 etter utbruddet av Covid.

Som en del av reisen vil Matthew også besøke entreprenørforeningen, fagforeningen og ledende opplæringsleverandører for å få en bedre forståelse av hvordan industrien fungerer og utarbeide en rapport om sine erfaringer fra elektroindustrien i Queensland, Australia.

Matthew begynte på en elektrolærling etter å ha gledet seg over blandingen av elektro og maskinteknikk i sin forrige jobb som teknisk støttesjef for en espressomaskinimportør. Matthew forklarte: «Selv om jeg følte at jeg var en god tekniker, ble jeg alltid imponert over deres bredde av kunnskap på feltet når jeg kom i kontakt med andre formelt utdannede elektroingeniører eller elektrikere som hadde gått over til å jobbe med salgsautomater og espressomaskiner. ”

Da han innså at han ønsket å utvide sin basiskompetanse, fullførte Matthew et nivå 2-diplom i elektriske installasjoner før han begynte på læretiden. Han fortsatte: «Etter hvert som tiden gikk, følte jeg at jeg ønsket å ha det nivået av forståelse jeg så blant mine mer formelt trente jevnaldrende. Jeg så styrken ved en komplett læretid og hvordan det var til nytte for andre både i de praktiske og teoretiske aspektene ved jobben.»

Finansiering til lærlingutvekslingsprogrammet er gitt av JIB Skills Development Fund, som vil dekke kostnadene for flyreiser, overnatting, lønn og tilhørende kostnader. JIB Kompetanseutviklingsfond gir økonomisk støtte til kurs for de som tar videreutdanning og opplæring i elektrobransjen. JIB medlemsbedrifter kan dra nytte av tilskudd til opplæring av arbeidsstyrken, oppkvalifisering og bidra til å gjøre virksomheten deres mer konkurransedyktig og gå inn i nye og fremvoksende markeder.

Richard Clarke, styreleder for JIB Skills Development Fund Trustees, sa: “JIB Apprentice Exchange Program tilbyr en fantastisk mulighet til å forbedre ikke bare din elektrotekniske karriere, men også å oppleve og lære om livet som elektriker i et annet land. Matthew vil fungere som en ambassadør for den britiske elektroentreprenørindustrien, lære om og dele beste praksis og erfaringer til fordel for det elektriske samfunnet internasjonalt.»

Karon van der Heiden, lærlingutviklingspartner ved NG Bailey, kommenterte: “Matthews mål har vært å fullføre læretiden til den høyeste standarden, og holde seg ansvarlig for progresjon. Gjennom hele læretiden har Matthew vært opptatt av å absorbere kunnskap fra de mer erfarne elektrikere på stedet, aldri redd for å stille spørsmål, for å bli utfordret og strukket for å forbedre sine tekniske ferdigheter og kunnskaper. Kreditten går også til Oana Apostol som jobbet tett med Matthew som hans arbeidsstyrkeleder.»

I forkant av reisen sa Matthew: «Jeg ser veldig frem til å se hvordan våre australske kolleger trener og opprettholder standarder blant de arbeidende elektrikerne. Det vil uten tvil være mange kulturelle likheter, så det blir interessant å se hvordan vi sammenligner oss. Det er en mulighet for livet, og jeg er spent på å få mest mulig ut av den.»

Andy Reakes, sekretær for JIB Skills Development Fund, sa: “Vi ønsker Matthew det beste på hans australske eventyr og ser frem til å høre alt om hans erfaringer og lærdom når han kommer tilbake.”

Finn ut mer herKilde