Kaller alle gnister…SkillELECTRIC 2023 er nå åpen for påmeldinger

Mar 7, 2023 | Diverse


Kaller alle gnister...SkillELECTRIC 2023 er nå åpen for påmeldinger

Dyktige elektrotekniske studenter oppfordres til å melde seg på årets SkillELECTRIC-konkurranse. Søknadsvinduet er nå åpent og varer til 24. mars 2023.

Arrangementet er en del av WorldSkills UK-konkurransenettverket og er designet for å fremme og vise frem høye standarder og ferdigheter på tvers av den elektrotekniske industrien.

Under konkurransen vil deltakerne bli bedømt på en rekke utfordrende tester i et forsøk på å bli kåret til 2023 SkillELECTRIC-mesteren.

Alle som registrerer seg vil ta del i en online, interaktiv app-basert oppgave som tester ferdigheter rundt helse og sikkerhet, inspeksjon og testing, forskrifter, elektriske prinsipper og installasjonspraksis og prosedyrer.

De beste konkurrentene fra denne fasen vil bli invitert til å fullføre en utfordrende praktisk oppgave på et nasjonalt kvalifiseringsheat rundt Storbritannia mellom april og juni.

De som scorer høyest i live-heatene vil gå videre til den store finalen i Storbritannia i november og utover dette, kan også ha sjansen til å representere landet sitt og konkurrere internasjonalt ved det neste WorldSkills internasjonale arrangementet.

Arrangementet er sponset av Electric Center, NICEIC og Scolmore Group og er organisert av veldedighetsorganisasjonen National Electrotechnical Training (NET).

“Hvis du har en lysende stjerne i bedriften eller klasserommet, hvorfor ikke skrive dem inn i SkillELECTRIC,” sa Jennie Phung, SkillELECTRIC-prosjektleder. «Konkurranseprosessen bringer så mange ferdigheter tilbake til virksomheten som å jobbe effektivt under press, tidsstyring, presisjon og selvtillit. Det bidrar også til at en lærling får 20 % rabatt på arbeidstreningskravet, noe som er en stor fordel.»

Fjorårets SkillELECTRIC gullmedaljevinner, 23 år gamle Craig Fairweather, oppfordret studentene til å engasjere seg: «Alle som liker å være elektrikere bør delta i denne konkurransen, det er en fin måte å møte nye mennesker, vise frem dine evner og tekniske ferdigheter og konkurrere mot de beste lærlingene over hele landet, sa han. «Du vil få massevis av tilleggskunnskap ved å måtte løse problemer og lese tegninger mens du prøver å sørge for at alt er målt ut riktig til millimeteren. Det er definitivt en opplevelse en gang i livet å være en del av.»

For å registrere deg for SkillELECTRIC før 24. mars 2023, klikk herKilde