Kan dimmerbrytere spare deg for penger?

Jun 7, 2022 | Diverse


Når det gjelder energibruk, leter huseiere alltid etter måter å redusere energikostnadene på uten å gå på bekostning av komfort eller sikkerhet. Mens mange enheter bruker strøm i hjemmet ditt, vil lyssystemene stå for en stor del av energiutgiftene dine hvert år. Selv om mange huseiere har begynt å spare penger ved å bytte til moderne LED-lysarmaturer og -pærer, finnes det flere metoder for å kutte ned på energikostnadene. Som en ledende leverandør av elektriske boligtjenester for alle typer hjem, vet teamet hos Expert Electric hvor viktig energieffektivitet er for hver huseier. Det er derfor vi har samlet litt informasjon for å svare på det vanlige spørsmålet: “kan dimmerbrytere spare deg for penger?“.

Lær om 4 elektriske forbedringer som kan øke verdien på boligen din.

Hva er dimmerbrytere?

En dimmerbryter er en enhet som enkelt kan endre lysnivået som produseres av en tilkoblet armatur. De kan installeres som en del av armaturet eller legges til senere av en autorisert elektriker, selv om noen armaturer og pærer ikke er kompatible med disse bryterne. En dimmerbryter lar deg kontrollere lyseffekten for å justere til forskjellige nivåer og stemninger. For eksempel kan det være lurt å ha et sterkt lys på hjemmekontoret om dagen, men ønsker å redusere lyset om natten. En dimmerbryter gjør det enkelt å oppnå dette gjennom en enkel justering av en knott eller skyveknapp.

Reduserer dimmerbrytere energikostnadene?

Lysteknologi har blitt ekstremt effektiv de siste to tiårene. Dette gjelder spesielt for dimmerbrytere, ettersom moderne enheter kan spare deg for penger samtidig som den forlenger levetiden til pærene dine. Dimmerbrytere bruker en “Triac-bryter” for raskt å slå en lyskrets på og av, og redusere mengden energi som strømmer til en lyspære. Denne bryteren kutter energien som går til armaturet opptil 120 ganger per sekund, noe som resulterer i rask flimring som oppfattes som en konstant strøm av lys av det menneskelige øyet.

Kompatibilitet og effektivitet

Mens dimmerbrytere fungerer godt med mange typer lyspærer, er det avgjørende å velge riktig alternativ for din nåværende lysarmatur og type pære. Hvis du for eksempel har en moderne LED-pære i en gammel lysarmatur med en gammel dimmerbryter, vil ikke dimmefunksjonen fungere og du kan skade pæren under drift. For å sikre at du får den mest effektive og effektive løsningen, er det best å ansette en autorisert elektriker for å installere en dimmer ved siden av en ny lysarmatur.

For å lære mer om våre elektriske boligtjenester eller for å diskutere detaljene i prosjektet ditt, ta kontakt med teamet hos Expert Electric. Vi kan nås via vårt nettbaserte kontaktskjema og svarer gjerne på alle spørsmål du måtte ha angående våre tjenester.

Kilde