Kan for mange enheter senke farten eller krasje Wi-Fi-ruteren din?

Oct 15, 2022 | Smarthus


Ta en titt på ditt digitale rom. Sjansen er stor for at du har mer enn én “smart” enhet – telefon, klokke, TV eller hjemmeassistent. Det kommer i tillegg til alle datamaskiner, skrivere eller nettbrett du bruker til daglige gjøremål. Disse enhetene kan gjøre livet enklere, men kan for mange enheter senker farten eller krasjer wi-fi-ruteren?

Med internett som tar så stor plass i livene våre, er det mulig de kan ende opp med å få ruteren til å føle seg litt “overveldet”. Resultatet – en overbelastet, treg Wi-Fi som du bare ikke kan stole på. I mellomtiden kan du ikke la være å tenke på den lovende kapasiteten som ble solgt til deg sammen med Wi-Fi-ruteren din.

Mens moderne rutere kan gi enkeltpunkttilgang for opptil 250 enheter om gangen, er dette tallet unnvikende. Det vi ser på er enheter med varierende båndbredde. I tillegg må de dele det samme trådløse nettverket og internettforbindelsen som tilbys av bredbåndstjenesteleverandøren.

Kan for mange enheter faktisk “krasj” ruteren din?

Å ha for mange tilkoblede enheter vil ikke nødvendigvis krasje ruteren, men det kan definitivt ha en innvirkning på ytelse og tilkobling. Problemer vil vanligvis inkludere forsinkede lastetider, buffering, latens og noen ganger å måtte koble til enheter på nytt for å konkurrere om båndbredde.

For å illustrere bedre, la oss ta en titt på hva “digital overbelastning” betyr for dine wi-fi-aktiverte enheter.

Hver enhet som sender signaler til det samme tilgangspunktet tar opp båndbredde på et Wi-Fi-nettverk. Vanligvis kan bare én enhet bruke opp en del av nettverket om gangen. Hvis 2 eller flere enheter begynner å ta opp plass, vil enten den ene eller begge ikke kunne fungere jevnt. På et tidspunkt begynner de forskjellige enhetene å skifte. De venter på at eventuell pågående kommunikasjon med én enhet stopper eller stopper før de kan sende signalet.

Nå, jo flere enheter som bruker samme internettforbindelse, jo lengre tid kan det ta for hver enhet å gå gjennom linjen før de kommer til sin tur. Få for mange enheter, og ventetiden kan gå så lang tid at det forårsaker tidsavbrudd og anropsfall.

For å si det enkelt, ytelsen til en delt internettforbindelse vil begynne å vakle ettersom flere enheter og datamaskiner prøver å få tilgang til Wi-Fi-tilkoblingen samtidig.

Par dette med enhetsfastvare som bare ikke er i stand til å håndtere belastningen, og de er tilbøyelige til å fungere feil når de får kjøre for lenge.

For å legge fornærmelse til skade, kommer noen elektronikk med et tilgangspunkt av lav kvalitet som ikke er robust og som bare dør ut over deg i løpet av et år eller to. De første avslørende tegnene begynner med at båndbredden er utenfor sentrum og svikter, noe som fører til en svekket signalfangende og overføringskapasitet. De sliter med å fange opp enheten din, samt sende ut den nødvendige tilkoblingen for å la den kjøre problemfritt.

For mange enheter som bremser Wi-Fi-en din?

En ting er sikkert, å ha for mange enheter som aktivt konkurrerer om internettilgang kan bremse ruterens WiFi. Med Wi-Fi som brukes til alle nettaktiviteter, er et solid nettverk mer nødvendig enn noen gang før. Det er ikke uvanlig å ha Wi-Fi-en din fastkjørt med for mye trafikk, men det er et problem du ikke kan ignorere.

Wi-Fi-rutere kan bli fulle – ikke bare med aktivitet, men også med andre problemer som bremser den. Noen andre årsaker som gjør at Wi-Fi-rutere bremser ned og påvirker hastigheten er:

 • Ukjente brukere eller enheter: Å bære vekten av for mange enheter, hvorav noen ikke engang er dine egne, kan gå uplanlagt mens du setter opp Wi-Fi-tilkoblingen og kan forårsake forstyrrelser.
 • Lav båndbredde: Selv når belastningen på nettverket ditt ikke virker uvanlig, kan du noen ganger oppleve treg eller ustabil tilkobling. Vurder å oppgradere Wi-Fi-tjenesten for å passe dine behov. Tilkobling med større båndbredde kan håndtere personlig og arbeidsbruk.
 • Interferens i nettverket: Noen ganger kan radiofrekvenser fra husholdningsenheter som mikrobølger forstyrre Wi-Fi og forårsake tilkoblingsproblemer.

Er du bekymret for at for mange enheter tillater tilkoblingen din? Sjekk for å se hvor mange enheter som faktisk er tilkoblet. Du vil sannsynligvis bli overrasket!

Husk imidlertid at med mindre en tilkoblet enhet aktivt strømmer data, påvirker det sannsynligvis ikke ytelsen til den trådløse enheten nevneverdig. Dette betyr at mens smarte husholdningsapparater er koblet til Wi-Fi, kan det hende at de ikke har noen innvirkning med mindre tilkoblingen er i bruk.

Slik øker du hastigheten når du har for mange tilkoblede enheter

I noen husholdninger, spesielt med flere enheter som strømmer om gangen, kommer hastigheten absolutt til å bli et problem. WiFi-ytelsen vil avta når flere brukere og enheter legges til nettverket. Her er noen måter å løse dette problemet på:

 • Installere en andre ruter eller nettverksforsterker hjelper til med å fordele nettverksbelastningen. Dette skaper plass til å romme flere enheter og legge til flere tilgangspunkter om nødvendig.
 • Kontakt din internettleverandør (ISP) for å øke hastigheten på tjenesten din. Internett-leverandøren din kan gi råd om båndbreddebehov basert på hvor mange enheter du har i hjemmet og hva du bruker dem til.
 • Planlegg internettbruken din med omhu. Koordiner aktivitetene til dine og dine familiemedlemmer, og husk topptiden. Dette betyr å laste ned større filer eller innhold over natten, eller utenom rushtiden.
 • Mesh-nettverk kan forbedre trådløs tilkobling hjemme. I stedet for en enkelt ruter, bruker et mesh-nettverk flere rutere for å distribuere Wi-Fi over et større område.

Hvor mange enheter kan du koble til Wi-Fi?

De fleste trådløse rutere kan teknisk sett ha opptil ca 250 enheter tilkoblet om gangen, men dette antallet varierer ganske mye. Forskjellen i hastighet og kapasitet mellom rutere avhenger av produsenten og spesifikasjonene til ruteren. Generelt sett vil antallet mulige tilkoblede enheter langt overstige behovene til et typisk hjem.

Igjen, du vil sannsynligvis støte på ytelsesproblemer før du når en fysisk grense for enheter for ruteren din. Når det er sagt, hvis du har mange inaktive enheter og smarthusutstyr, kan du ha det motsatte problemet.

Husk at hver enhet som legges til nettverket ditt reduserer båndbredden som er tilgjengelig for de andre enhetene. Mange ruterprodusenter begynner å sette et tak på antall enheter som er tillatt å koble til.

For eksempel, en enkeltbåndsruter (Linksys) kan koble til opptil 32 enheterog et dual-band (Netgear Nighthawk) kan koble til opptil 64 enheter. Disse grensene innebærer at strømming er sømløs innenfor et visst område.

Bare husk at det spesifikke antallet varierer i stor grad avhengig av aktiviteten. For eksempel krever nedlasting av store filer eller MP3-filer mye mer båndbredde enn å surfe på internett eller bare sjekke e-posten din.

Den beste ruteren for ditt smarte hjem

Å velge riktig ruter for dine behov kan virke skremmende. Å gi mening med tallene som identifiserer hastigheten, nøyaktigheten og rekkevidden kan bare gjøre ting verre. Her er en liste over de viktigste tingene du bør se etter når du velger ruteren. Nedenfor finner du også vårt utvalg av den beste WiFi-ruteren du kan bruke for smarthjemenhetene dine.

 • Størrelsen på hjemmet ditt: Den fysiske størrelsen på hjemmet ditt er en faktor å vurdere. Mens mindre hjem kan klare seg godt med en ruter med mindre rekkevidde, trenger større hjem mer Wi-Fi-dekning i alle rommene. Mesh-rutere fungerer utmerket for veldig store hjem.
 • Internett-hastigheten din: Før du kjøper en ruter med utrolig hastighet, husk at den er begrenset av internettpakken du har hos din ISP.
 • Antall enheter: Vurder å kjøpe en ruter som har plass til et stort antall enheter.
 • Sikkerhet: Uten sikkerhetstiltak på plass er ruteren din lett tilgjengelig for uønskede elementer. Hold øynene åpne for rutere med ekstra sikkerhetsfunksjoner.
 • Rutertype: Rutere kommer i 2 forskjellige typer; de tradisjonelle ruterne med én enhet, og de nyere, mesh-ruterne. Enkeltenhetsrutere oppretter et lokalområde i et nettverk. Disse er perfekte for små eller gjennomsnittlige hjem eller arbeidsplasser. Mesh-rutere er flotte for større rom. Mesh-nettverk er flere individuelle enheter som er plassert jevnt over hele hjemmet. Disse enhetene gir bredere dekning.

Google Nest Mesh Wi-Fi-ruter

Google Nest Wifi – AC2200 – Mesh WiFi-system – Wifi-ruter – 2200 Sq Ft Dekning – 1 pakke

I en tid hvor Asus, Netgear, Linksys hersker over ruterspillet, setter Google Nest sakte spor som et smart og fornuftig rutersystem. Google Nest Mesh-ruteren kommer med flere kreditter som imponerende hastighet, solid ytelse og rekkeviddeutvidende evner. Nest har pakket alt dette inn i et elegant, brukervennlig oppsett.

De kompakte mesh-enhetene til Nest Wi-Fi er et bevis på at flotte ting faktisk kommer i små pakker. Disse enhetene fyller et hjem med et kraftig Wi-Fi-signal. De har også en innebygd Google Home-høyttaler for talekommandoer og musikkavspilling.

Nest Wi-Fi-designet passer til de fleste hjemmeinnredninger, og tilbyr Google Homes allsidige design i organiske former, avrundede kanter og myke farger.

Nest Wi-Fi er mindre og rimeligere enn andre Wi-Fi mesh-rutere, og er rask, pålitelig og enkel å bruke.

Konfigurering av Nest Wi-Fi krever en Google-konto og Google Home-appen som er tilgjengelig for både Android- og iOS-brukere. Google Home inneholder retningslinjer for å installere ruteren, konfigurere det nye Wi-Fi-passordet og identifisere hvor ruteren skal plasseres for optimale resultater. Google Wi-Fi-appen støtter Nest Wi-Fi og brukes til å få tilgang til mer avanserte funksjoner.

Du kan kjøre hastighetstester gjennom dem, og sjekke antall enheter som er koblet til ruteren. Du kan prioritere spesifikke enheter, opprette gjesteenheter og planlegge pauser for barnas enheter på nettverket. I tillegg kan du blokkere spesifikt innhold og nettsteder på nettverket.

Google Nest Wifi – AC2200 – Mesh WiFi-system – Wifi-ruter – 2200 Sq Ft Dekning – 1 pakke

Nest Wi-Fi kan i seg selv dekke opptil 2200 kvadratfot. Ruteren og en 2-pakke utvidelse øker dekningen til 4400 kvadratfot, og Nest Wi-Fi 3-pakken er nok til å dekke imponerende 6600 kvadratmeter.

En enkelt ruter kobler til opptil 200 enheter på samme nettverk for å gi en sømløs strømmeopplevelse. I 2-pakken oppretter én ruter et Wi-Fi-nettverk ved å koble den til nettverksleverandørens modem. Den andre utvider det trådløse nettverket for å opprettholde en rask internettforbindelse også i andre rom. 3-pakken fungerer på samme måte som 2-pakken, bortsett fra at den overser mye større plass.

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Du kan også sjekke ut denne CNET-artikkelen om å kjøpe en ny ruter.

Mer enn ett alternativ

For å konkludere, spiller rutere en nødvendig rolle i å administrere internett vårt på tvers av en rekke enheter. Mer relevant nå enn noen gang, en fantastisk ruter er veldig nyttig med folk som jobber og studerer hjemmefra i dag. Planlegging av internettbruk og investering i en pålitelig ruter vil unngå flaskehalssituasjoner. Dette hjelper alle i familien med å administrere arbeidet sitt og fremgang gjennom livet.

Antall enheter som er koblet til WiFi-en din, kan sikkert ha innvirkning på hastigheten og ytelsen din. Heldigvis finnes det måter å dempe disse problemene på.

Når det gjelder hastighet, dekning og tilleggsfunksjoner, er det mange ruteralternativer å velge mellom. Gjør dine valg basert på størrelsen på hjemmet ditt, hastighetene til internetttjenesten din og hvor mange enheter du planlegger å koble til. Vurder tilstrekkelige sikkerhetsprotokoller og andre funksjoner du mener er kritiske. Foreldrekontroll og begrense tilgangen til visse nettsteder er nyttige verktøy for å holde barn trygge på nettet.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...