Kia hopper inn i segmentet elektriske varebiler, kunngjør nytt kjøretøy og fabrikk

Apr 12, 2023 | Elbil og elbil ladere


Kia har annonsert et helt nytt produksjonsanlegg for en kommende serie for kommersielle kjøretøy kalt “formålsbygde kjøretøy” eller PBV-er.

Til tross for den utrolige muligheten for kostnadsreduksjon, er nyttekjøretøy fortsatt et ICE-dominert segment, spesielt i kjøretøy som trekker tilhengere, som hovedsakelig er dieseldrevne. Det begynner imidlertid sakte å endre seg og tiltrekker seg derfor et økende antall bilprodusenter. Dette inkluderer Kia, som i dag annonserte at de ville bygge et helt nytt anlegg for kommersielle elektriske kjøretøy i Sør-Korea.

Kia kunngjorde sitt nye kommersielle tilbud som en del av en mer fremtredende kunngjøring fra Hyundai-konsernet, som sier at bilkonsernet nå vil ha som mål å bli en av de tre globale bilprodusentene innen 2030.

Kias helt nye fabrikk, som hadde sin banebrytende seremoni i dag, er en massiv investering på 1 billion won ($758 millioner) fra bilprodusenten. Når den kommer på nett i 2025, vil den ha en produksjonskapasitet på 150 000 enheter årlig. Kia spesifiserte at de forventer at dette produksjonstallet vil vokse, men ga ikke detaljer.

Når det gjelder PBV-ene som Kia skal produsere, var det koreanske merket utrolig ordknapp og avslørte bare en enkel gjengivelse som viser et sett med elektriske varebiler som ligner Canoo. I tillegg til denne gjengivelsen, bemerket Kia at kjøretøyene ville bli bygget på den helt nye “eS” elektriske skateboardplattformen, og den vil bli produsert ved å bruke det selskapet kalte en “fleksibel produksjonsmetode”, som muliggjør enkel overgang mellom varianter av kjøretøyet. .

Kia vil fullt ut lansere sin PBV-serie i 2025, før lanseringen av masseproduksjonen ved det nye anlegget, og selskapets talsmann bemerker at disse kjøretøyene kan brukes i en rekke bruksområder, inkludert “logistikk, levering av fersk mat, flerseters skyttelbuss og mobile kontorer.»

Hva synes du om artikkelen? Har du kommentarer, spørsmål eller bekymringer? Send meg en e-post på [email protected]. Du kan også nå meg på Twitter @WilliamWritin. Har du nyhetstips, send oss ​​en e-post på [email protected]!

Kia hopper inn i segmentet elektriske varebiler, kunngjør nytt kjøretøy og fabrikk


Se Kilden