Koblingsbokser: hva du bør se etter for å sikre trygge og kompatible installasjoner | Hylec-APL

Apr 23, 2023 | Diverse


Koblingsbokser: hva du bør se etter for å sikre trygge og kompatible installasjoner |  Hylec-APL

Michael Crowther, produktutviklingsdirektør hos Hylec-APL, forklarer mer om hvorfor 4-veis koblingsbokser kan hjelpe deg med å sikre trygge, pålitelige og kompatible elektriske installasjoner.

Elektriske installatører, enten de jobber i hjemmet eller i kommersielle omgivelser, må håndtere et økende antall elektriske og elektroniske enheter eller armaturer – fra LED opp- og nedbelysning til alle typer smarthus– og bygningsautomatiseringsfunksjoner. Dette øker ofte tiden, kompleksiteten og kostnadene ved installasjoner, samt risikoen for kvalitets- og samsvarsproblemer.

En av de viktigste

Koblingsbokser er et essensielt sett for elektriske installatører, som fungerer som skjæringspunkter mellom ledninger mellom beslag eller enheter og strømforsyningen, og hjelper til med å beskytte og isolere elektriske tilkoblinger. Ved å gi mekanisk styrke, kapsling og varig elektrisk kontinuitet, hjelper de ledningsinstallasjoner med å overholde forskrifter.

Imidlertid er ikke alle koblingsbokser skapt like – og installatører må passe på at de brukes på en måte som sikrer konsekvent trygge, pålitelige og kompatible elektriske installasjoner.

Hylec-APLs in-line koblingsboksserie, Debox, som inkluderer 4- og 5-pols modeller opptil 32 Amp, pluss den nye IP66/67-klassifiserte Debox 11 for utvendige prosjekter, er designet for å gjøre installatørens liv enklere og spar installasjonstid ved å inkludere alt de trenger – fra integrerte rekkeklemmer med hurtigkoblinger og kabelklemmer til verktøyfri lukking og vedlikeholdsfri drift.

Så hva bør elektroinstallatører og entreprenører se etter når de kjøper koblingsbokser?

1. Leveres koblingsboksen med en UL/VDE-godkjent rekkeklemme?

Ikke alle koblingsbokser leveres med rekkeklemme. Entreprenører lager faktisk ofte sett – sett med bokser, skruer, buntebånd og rekkeklemmer – for installatører. Men det er alltid en risiko for at installatøren ender opp med en settkomponent – ​​og deretter bare tyr til å bruke den kontakten de må levere inn i verktøykassen, som da kanskje ikke er helt kompatibel. Med Debox er integrerte UL/VDE-kompatible rekkeklemmer inkludert.

2. Er kabelklemmene skrudd godt nok fast?

På tvers av flere installasjoner, kan du være sikker på at hver kabelklemme er sikret tilstrekkelig til å forankre kablene? For å eliminere denne bekymringen har Debox SL raske og brukervennlige push-fit kabelklemmer, i samsvar med EN60670-22 pull-testen.

3. Har lokket blitt festet riktig?

Koblingsbokser hjelper til med å skjule og beskytte elektriske tilkoblinger, samt beskytte brukere mot potensielt farlige ledninger. Det er derfor viktig å sikre at lokket på koblingsboksen er trygt sikret. Hvis ikke, kan boksen og dens ledninger være tilgjengelig, selv uten verktøy. Noen koblingsbokser krever et kabelbånd for å feste lokket, men dette er avhengig av at installatøren har disse for hånden – og bruker dem konsekvent. Debox har en integrert låseklips, for verktøyfri lukking – samt en ekstra klips, i tilfelle du trenger å besøke tilkoblingen på nytt.

4. Har noen av skruene blitt feilplassert under installasjonen?

På toppen av en stige eller på dårlig opplyste steder kan vanskelige deler som skruer lett mistes og mistes. Hvis de er det, vil installatøren ha en eksakt erstatningsskrue – eller vil de erstatte noe annet fra verktøykassen, eller til og med bare hoppe over den? Debox har en helintegrert design, uten løse komponenter, som skruer eller buntebånd, som ved et uhell kan mistes eller mistes.

Så for travle elektriske installatører, som ønsker å raskt og metodisk koble opp flere enheter eller armaturer på stedet, forenkler og veileder Deboxs integrerte design dem gjennom prosessen, sparer tid og penger – og viktigst av alt, sikrer konsekvent sikre, pålitelige og kompatible installasjoner.

For å bla gjennom hele Hylec Debox-produktutvalget, klikk herKilde