Kodebrytere #47 – Profesjonell elektriker

Oct 5, 2022 | Diverse


Kodebrytere #47

Trenger du hjelp med å knekke disse EICR-kodene? Det tekniske teamet på NAPIT, ved hjelp av 18th Edition Codebreakers-publikasjonen, svarer på de siste kodespørsmålene dine. Klikk på bildene for en nærmere titt!

MB ELECTRICS: JEG FANT DENNE MENS JEG HADDE HÅNDEN UNDER GULVBLANTENE!

En av de farligste og mest uaktsomme tankeprosessene vi ser er “hvis det er ute av syne og ingen kan røre det, er det greit”.

Dette finner vi ofte på hems og under gulvbord, hvor installatøren tror at ingen vil røre det, så de mener det er trygt. Dessverre kan ingenting være lenger fra sannheten.

Faren for kontakt med strømførende ledere her er utrolig stor; som inspektøren har uttalt, fant han den faktisk ved å ta på den, antagelig med strømmen isolert, ellers kunne det ha blitt et svært ubehagelig utfall.

Beskyttelse mot tilgang til strømførende deler er det mest grunnleggende kravet til BS 7671, etterfulgt av blant annet å ikke la termiske skader oppstå i området rundt. Bruk av det som ser ut til å være en støttebjelke som en rekkeklemme har økt risikoen for brann dersom det oppstår en overbelastning, lysbue eller løs forbindelse.

Selv om du føler at noe ikke vil komme i kontakt eller bli sett, må riktig metode for å omslutte avslutninger alltid brukes.

For å bestille ditt eksemplar av NAPIT Codebreakers, klikk herKilde