Kraftig, rask boring, lett: Panasonics nye 18V batteridrevne borehammer

Apr 16, 2023 | Diverse


Kraftig, rask boring, lett: Panasonics nye 18V batteridrevne borehammer

Den nye batteridrevne hammeren EY1HD1 gir 2,1 Joule kraft med avansert støvkontroll i en kompakt og lett kropp for profesjonell bruk

Å bore hull i betongtak kan være slitsomt. Håndtering av et tungt verktøy, eksponering for betongstøv og gjentatt arbeid over hodet kan kompromittere presisjon og effektivitet.

Den helt nye trådløse 18V-skruehammeren EY1HD1 fra Panasonic takler denne utfordringen:

Med en faktisk størrelse på mindre enn papir i A3-størrelse, er den totale lengden på EY1HD1 bare 357 mm, den roterende hammeren er en kompakt løsning for profesjonell bruk. Den ergonomiske kroppsdesignen med T-håndtak gir mulighet for presis boring, men takket være den reduserte vekten på bare 3,35 kg, og spesielt på grunn av det sentrale håndtaket, gir EY1HD1 suveren balanse og håndtering selv for enhåndsboring.

Kraftig og tøff

En nyutviklet børsteløs motor gjør at EY1HD1 kan gi imponerende 2,1 J i høy modus og 1,3 J i lav modus. Den børsteløse motoren med høy tetthet har en fulltids rotasjonskontrollkrets og leverer hastigheter fra 0 – 950 minutter-1 (høy modus) og 0 – 700 min-1 (lav modus). Kombinert med en ny kraftig slagmekanisme med utvidet slaglengde, som er i stand til å gi opptil 4.200 bpm i høy modus og 3.100 bpm i lav modus, gjør det boring av betongvegger og -tak til en enkel jobb.

For å sikre lang levetid er de mekaniske delene og den gummierte bryteren beskyttet mot inntrenging av støv. En spesiell pakning forsegler drivenheten og hammersystemet. Den roterende hammeren har også en temperatursensor for å beskytte batteriet og motoren mot overoppheting.

Avansert støvkontroll

“Den kompakte og lette borehammeren har et kraftig støvoppsamlingssystem (DCS), som er avhengig av en uavhengig motor for maksimal bore- og støvoppsamlingseffektivitet”, sier Kunihiko Nedachi fra Panasonics Power Tool-avdeling. “Og med det integrerte HEPA-filteret beskytter EY1HD1 brukeren og miljøet mot eksponering av betongstøv.” DCS holder opptil 200 ml støv, og et gjennomsiktig vindu på sidene indikerer fyllingsnivået.

Mer bekvemmelighet

For å forbedre arbeidet med elektroverktøyet er EY1HD1 utstyrt med LED-lys, en uttrekkbar hengekrok for sikker oppbevaring, f.eks. på stiger, og også en hurtigutløserknapp for dybdemåleren.

Kunihiko Nedachi konkluderer: «Panasonics nye batteridrevne hammer ble designet for mer ytelse og enkel håndtering i profesjonelle miljøer. Den økte ytelsen til motoren og hammersystemet kombinert med omfattende støvbeskyttelse vil gagne brukeren på daglig basis.

For mer informasjon om den batteridrevne borehammeren EY1HD1, klikk herKilde