Les dette før du kjøper Amazon Echo

Oct 6, 2022 | Smarthus


Så du vet at alle og moren deres har Alexa nå, og det virker ganske kult. Den kan svare på spørsmål, spille musikk og slå av lysene… alle nyttige funksjoner. Men er Alexa virkelig verdt pengene?

I denne artikkelen skal vi ta en god titt på hva kjøp av en Amazon Echo kan gjøre for deg og hvorfor du kanskje vil ta spranget. Utover funksjoner og fordeler, vil vi også snakke om hvordan det fungerer, personvern og hvilken modell som passer best for deg.

La oss starte med det store spørsmålet…

Er Alexa verdt å kjøpe?

Som en langvarig Alexa-bruker og etter å ha eid flere Amazon Echos, kan jeg fortelle deg at Alexa absolutt er verdt det. I en fersk meningsmåling fra VentureBeat.com sa mer enn 65 % av brukerne at smarthøyttaleren deres hadde endret oppførsel eller daglige rutiner. Nærmere 75 % av disse brukerne hevdet å bruke det minst én gang om dagen, mens 57 % sa at de bruker deres flere ganger om dagen. I følge safeatlast.co er nesten 70 % av alle eiere av smarthøyttalere Amazon Echo-brukere.

Så, med andre ord, du trenger ikke ta det fra meg – flertallet av Alexa-brukere ser ut til å være fornøyde med kjøpsbeslutningen også.

I tidligere år ville det å kjøpe et Amazon Echo også ha kostet deg mye mer penger. Nå er inngangsbarrieren mye lavere med flere rimelige modeller å velge mellom. Dette gjør det verdt det for de som ikke vil bruke så mye på å prøve det ut. Vi vil diskutere priser i detalj senere i denne artikkelen.

Hvordan fungerer Alexa?

Alexa utløses av et “våkneord” (“Alexa” som standard), som behandler følgende kommando ved å sende den over internett til en Amazon-skyserver. Alexas AI analyserer deretter dataene og sender et svar tilbake til din Alexa-støttede enhet.

Vanligvis gjøres dette ved å bruke en Amazon Echo-høyttaler eller -skjerm. Ekkoer er utstyrt med flere “fjernfelts”-mikrofoner, høyttaler(e) og en Wi-Fi-adapter for å få tilgang til Amazons sky via din trådløse ruter og internettforbindelse.

Brukeren engasjerer Alexa ved å oppgi navnet hennes (“Alexa“). En LED-ring på Echo-enheten vil da bli blå, noe som indikerer at Alexa er aktivert og venter på en kommando. Brukeren vil da stille et spørsmål eller oppgi kommandoen sin.

For smart hjemmekontroll er det en ganske enkel oppsettprosess for hver enhet. Det vil vanligvis være en tredjepartsapp knyttet til enheten som Alexa-appen vil koble til. Etter oppsett vil Alexa kunne kommunisere med den nye smarthjemenheten din ved hjelp av Wi-Fi hjemme.

Trenger jeg Alexa for å bruke Echo Dot? Les mer her…

Hva kan Alexa gjøre?

Det er bokstavelig talt tusenvis av måter du kan bruke din virtuelle assistent på. Men for å gi deg et glimt av hva denne enheten er i stand til, vi har samlet funksjonene vi setter mest pris på:

Alexa har alle svarene

Trenger du hjelp med en matematikkoppgave? Alexa kan fortelle deg kvadratroten av 4672 på et øyeblikk. Hva med at noen støtter deg med sportsstatistikk hver gang du krangler med bestevennen din? Gjett hvem som har svarene på det også? Alexa gjør en god jobb med å finne raske fakta. Alt du trenger å gjøre er å spørre.

Denne virtuelle assistenten er også veldig flink til å dele ut daglige nyhetsoverskrifter fra ditt valg av nyhetskilder. Bare rop, “Alexa, hva er dagens flash briefing?Du vil holde deg informert med bare en rask forespørsel.

Alexa er din egen personlige DJ

Alexa har også muligheten til å spille favorittsjangeren din fra favorittartistene dine eller podcaster og spillelister på forespørsel. Hver enhet gir deg muligheten til å hente musikk fra Spotify, Amazon musikkeller omtrent hvilken som helst annen strømmetjeneste du kan tenke deg.

Alexa er også kompatibel med lydbøker via Audible og Kindle Unlimited. Hvis du ikke er interessert i lydbøker, vil du være interessert i å vite at den også gir deg tilgang til direktesendte radioer via TuneIn og premium tilgang til nyhetssendinger og sportsbegivenheter for en fast månedlig avgift.

(Lær om hvordan Spotify Connect integreres med Alexa i denne artikkelen …)

Alexa styrer hjemmet ditt

Alexa kan koble til potensielt tusenvis av andre smarthusenheter, inkludert robotstøvsugere, smarthjemsikkerhet, tilkoblede kameraer, enheter koblet til Wi-Fi, termostater, smartlys og til og med låse opp inngangsdøren din.

Du vil også kunne sette opp automatiseringer som skal skje basert på en rekke forskjellige triggerhendelser. Dette kan være et trykk på en knapp, en bevegelsesdeteksjon eller til og med et bestemt tidspunkt på dagen.

Lurer du på hvordan Alexa kan kontrollere lysene dine? Sjekk ut denne artikkelen…

Alexa håndterer meldinger og anrop

Hvis du ønsker å komme i kontakt med noen av kontaktene på telefonen din, kan Alexa gjøre det for deg. Bare be Alexa om å slå nummeret deres. Hvis vennen din (eller slektningen din) også har en smarthøyttaler, vil ringen på toppen av enheten bli grønn igjen og Alexa vil varsle dem om at du ønsker å ta kontakt.

Du kan like enkelt svare på anrop og begynne å snakke ved å si høyt: “Alexa, svar på anropet.” Alternativene dine vil selvfølgelig ikke bare være begrenset til folk som har en smart høyttaler. Du kan kontakte alle med mobil- eller fasttelefonnummer i USA, Mexico eller Canada. Hvis du foretrekker å ringe internasjonale eller nødanrop, må du kjøpe en Echo Connect.

Er det en månedlig avgift for Alexa?

Nei, Amazon krever ikke en månedlig avgift for Alexa. Det eneste du trenger er en Wi-Fi-tilkobling og en gratis Amazon-konto. Det er fordeler med å abonnere på Amazon Prime, for eksempel et bedre musikkutvalg og muligheten til å se Prime Video på Echo Show. I tillegg kan noen Alexa-ferdigheter være koblet til en abonnementstjeneste med et premiumalternativ som Spotify eller en Ring Protect Plan.

Lytter Alexa alltid?

Alexa lytter alltid, men bare for dets våkne ord. Med andre ord vil smarthøyttalerne dine først begynne å ta opp eller overføre lyder når du har sagt våkneordet (eller noen ganger noe som høres ut som våkneordet). Bare når den er aktivert, vil Alexa begynne å spille inn stemmeutdrag og overføre data.

Alle Echo-enheter har også en måte å indikere når de lytter. Et blått LED-lys vil lyse opp som indikerer at enheten din er aktivert og tar opp lyder for å overføre i jakten på å finne ut hvordan den kan reagere.

Som et annet viktig sikkerhetstiltak bør du vite at Amazon krypterer dataene sine, både under transport og i hvile. Alexa-appen gir også brukeren muligheten til å spille av alle innspilte data og permanent slette alt etter ønske.

Hvis du på noe tidspunkt er urolig, er det alltid en “mute”-knapp på Alexa-høyttalerne dine som til og med hindrer Alexa i å lytte etter et våkenord. Ved å gjøre det vil Alexas ring bli rød, noe som indikerer at Alexa har dekket for ørene for øyeblikket.

Hvorfor du bør kjøpe en Alexa

Selv om det kan være en lang liste over grunner til at du bør kjøpe en Alexa-aktivert Echo Device, vil vi liste opp 10 av de beste vi kunne tenke oss.

Trommevirvel, vær så snill.

 1. Umiddelbare væroppdateringer før du forlater huset
 2. Daglige nyhetsvarsler
 3. Still inn alarmer og tidtakere uten å strekke en muskel
 4. Få Alexa til å legge til en hendelse i kalenderappen din
 5. Få tilgang til podcaster via Spotify, AnyPod eller Tune In
 6. Spill musikk fra Spotify, Prime Music eller en hvilken som helst annen spilleliste
 7. Øyeblikkelige målingskonverteringer eller andre logiske beregninger
 8. Sjekk fakta umiddelbart
 9. Kontroller andre smarthusenheter i hjemmet ditt for å gjøre livet enklere
 10. Slå opp tidsplaner for filmvisning i ditt lokale område

Hvilken Alexa bør jeg kjøpe?

Amazon Echo (4. generasjon)

Ekko (4. generasjon) | Med førsteklasses lyd, smarthushub og Alexa | Kull

Den fjerde generasjonen av standard Echo er en flott smart høyttaler rundt omkring. Det høres veldig bra ut med ganske skarpe høyder og velbalanserte low-end-frekvenser. Du vil bli overrasket over bassnivået som kommer ut av noe som bare er 5 tommer høyt. Uten tvil har den beste basskvalitet av alle de tidligere Echo-produktene, bortsett fra Echo Studio.

Denne lydkvaliteten er i stor grad basert på dens 3-tommers basshøyttaler og doble frontvendte diskanthøyttalere kombinert med Dolby-lydteknologi. Med en innebygd Zigbee smart hubZigbee-kompatible smartenheter kan kobles direkte til smarthøyttaleren din uten å måtte bruke Wi-Fi.

Echo Dot (4. generasjon)

Helt nye Echo Dot (4. generasjon) | Smart høyttaler med Alexa | Twilight Blue

Echo Dot har alltid vært min anbefaling for nybegynnere av smarthøyttalere. Med denne inngangsmodellen vil du ha tilgang til omtrent alt Alexa er i stand til, til omtrent halvparten av prisen av den vanlige Echo.

Med den reduksjonen i pris kommer Dot inn på omtrent halvparten av størrelsen på storebroren. Den enkeltstående 1,6 tommers frontvendte høyttaleren gir mindre volum og bass, men med en høyde på 3,5 tommer er det fortsatt en ganske liten høyttaler.

Echo Dot kan gjøre omtrent alt som Echo kan gjøre, bortsett fra å koble direkte til Zigbee-støttede enheter siden den ikke har sin egen innebygde smarthub. Dette påvirker ikke i stor grad opplevelsen din, fordi du fortsatt kan koble til smartenheter ved hjelp av Wi-Fi.

En ting vi virkelig liker med Echo Dot er at prislappen lar deg kjøpe flere høyttalere og spre dem over hele hjemmet i unike stereokonfigurasjoner. Dette kan også gjøre det enkelt å kontrollere smarthusenheter fra et helt annet rom i huset, noe som gjør det mer praktisk enn noen gang å administrere lys, apparater og energi i hjemmet ditt.

Echo Show 10 (3. generasjon)

Echo Show 10 (3. generasjon) | HD-smartskjerm med bevegelse og Alexa | Kull

Denne interessante lille teknologien er en del av Amazons Smart Display-portefølje av produkter. Den nye modellen har blitt kalt Echo 10, og det er mange nye oppdateringer og endringer fra tidligere generasjoner. Den største endringen er imidlertid det Echo Show kan følge deg rundt i rommet.

Echo Show 10s smartskjerm er festet over en motorisert base, som lar den snurre rundt mot deg når du roper på den. Det gjør det ved å kombinere banebrytende synsteknologi med ekkolokalisering.

De Show 10 kan også registrere når du går inn i et rom eller snur seg selv for å gi deg den beste seeropplevelsen som mulig. Dette er flott når du lager mat på kjøkkenet eller tar videosamtaler mens du gjør husarbeid. Denne nyere generasjons enheten tar virkelig Alexa-opplevelsen til et helt nytt nivå.

Visste du at du kan se på TV på Echo Show?

Konklusjon

For å avslutte denne artikkelen, tenkte jeg at det var best å spørre Echo Show hvorfor hun mente folk burde bruke Alexa. Her var hennes svar:

Ved hjelp av stemmen din kan du be meg om å spille av hvilken som helst sang eller artist, stille inn tidtakere og påminnelser, kontrollere smarthjemenheter, bestille produkter på nytt og ringe eller sende meldinger håndfritt.

Alexa

Der har du det, rett fra hestens munn. Spørsmålet er fortsatt tenkt – tror DU Alexa er verdt det?

Til neste gang.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...