LinkedIns medgründer kaller Elon Musks oppfordring om midlertidig stans på AI-utvikling

May 5, 2023 | Elbil og elbil ladere


I en nylig diskusjon på Milken Institute’s Global Conference 2023, delte LinkedIn-medgründer Reid Hoffman sine forbehold om Tesla-sjef Elon Musks syn på AI-utvikling. Musk har sammen med AI- og teknologiledere signert et åpent brev som ber om en seks måneders pause på utviklingen av kunstig intelligens-systemer som er mer kapable enn GPT-4.

Hoffman påpekte at mens Musk har støttet poengene i det åpne brevet, har han også aktivt bygget AI-team i sine respektive selskaper. “Elon – mens han signerer det brevet – prøver å ansette et helt team og stå opp for en AI-innsats,” sa LinkedIn-medgründeren, som sammen med Musk er en del av “PayPal-mafiaen,” sa.

Elon Musk har bygget opp et AI-team i flere av selskapene hans. Teslas AI-team prøver å løse full selvkjøring, og forrige måned antydet administrerende direktør at han hadde til hensikt å bygge en “maksimal sannhetssøkende AI” som et alternativ til OpenAIs ChatGPT. Tesla- og SpaceX-sjefen hadde også grunnlagt OpenAI i 2015, selv om han trakk seg fra styret i 2018.

Dette er ikke første gang Musks kollega “PayPal Mafia” har delt litt kritikk av Tesla-sjefens holdning til AI-utvikling. I tidligere kommentarer på CNBCs “Squawk Box” bemerket Hoffman at det kan være tryggere å ta i bruk større skalamodeller for AI.

“Jeg tror noe av det er litt mindre velmente, som ‘Alle andre bremser ned, så jeg kan få fart. Det er totalt sett, tror jeg, stort sett en feilaktig innsats fordi jeg faktisk tror at alt vi har sett så langt når det gjelder utvikling er de beste måtene å oppnå sikkerhet på er gjennom større skalamodeller – de trener faktisk for å tilpasse seg bedre med menneskelige interesser, og så oppfordringen om å bremse er faktisk mindre trygg, sa Hoffman.

“Elon har en tendens til å ha et “Jeg må bygge det med mine egne hender.” Du ser på hvilke fantastiske ting han har gjort med SpaceX og Tesla, og den har typen “Det er bare flott hvis jeg gjør det,” la han til.

Elon Musk har så langt ikke gitt noe svar om saken.

Teslarati-teamet vil sette pris på å høre fra deg. Har du tips, kontakt meg på [email protected] eller via Twitter @Writer_01001101.

LinkedIns medgründer kaller Elon Musks oppfordring om midlertidig stans i AI-utvikling


Se Kilden