Lite rom hjemmekino ideer for ethvert budsjett

Nov 7, 2022 | Smarthus


Så du har et ekstra lite rom i hjemmet ditt, og du har ideer om å bruke det som hjemmekino eller mediarom. Du er klar til å designe og nyte hele filmopplevelsen, men hvor skal du begynne?

For de fleste huseiere er disse hjemmekinoideene bedre utført med litt research. Uten nøye planlegging kan du ende opp med å bruke mer enn de burde eller ende opp med utstyr av dårlig kvalitet.

Selv om romslige hjemmekinoer er et flott skue for gjestene dine, har ikke alle huseiere luksusen av å eie et 800 kvadratmeter stort rom dedikert til å se film. I virkeligheten kan det være en utfordring å skape den ultimate kinoopplevelsen i hjemmet ditt.

Til å begynne med bør du ta deg tid til å se gjennom alle tilgjengelige alternativer før du velger de mest passende komponentene. Du bør vurdere ulike aspekter som foretrukket sitteplass og størrelse, lydkravene dine, bildestørrelse og kvalitet.

Heldigvis har vi samlet en detaljert guide slik at du kan sette opp det perfekte hjemmekinoanlegget i ditt eget hjem uten problemer. I denne artikkelen vil vi diskutere de beste hjemmekinoideene for små rom for ethvert budsjett.

Sjekk ut den beste smartfjernkontrollen til hjemmekinoanlegget.

Sitteplasser

Riktig sitteplasser er en av de viktigste faktorene bak en hyggelig kinoopplevelse. Dette er grunnen til at du først bør bestemme hvor mange personer du planlegger å være vert for om gangen.

Du kan variere størrelsen, formen og fargen på setene i hjemmekinorommet avhengig av publikum og til og med vurdere å legge til tilpassede seter for barna dine. Hvert hjemmekinosete kan ha forskjellig setetilbehør som strømkontroller, innebygde USB-ladere, svingbare skuffer og koppholdere.

Slikt tilbehør legger til din filmopplevelse og tar det til neste nivå. Når det er sagt, på et budsjett er det noen mer grunnleggende alternativer som vil passe deg helt fint.

Sittearrangementet, størrelsen på rommet og størrelsen på skjermen går hånd i hånd. Spør deg selv følgende:

  1. Hva er størrelsen på rommet?
  2. Hvilken størrelse skjerm vil være ideell for plassen som tilbys?
  3. Hvor langt tilbake fra skjermen skal sitteplassen min være (se nedenfor)?
  4. Hvor mange seter skal jeg prøve å installere?

Formel for TV-avstandsvisning

Riktig sitteavstand vil spille en betydelig rolle i designprosessen din En enkel måte å finne ut maksimums- og minimumsavstanden mellom setene og hjemmekinoskjermen på er å multiplisere den horisontale lengden på skjermen med 2. For å beregne den maksimale foreslåtte avstanden, multipliserer du den med 5.

Hvis du planlegger å ha mer enn én rad med sitteplasser, er det best å planlegge for ca 18 tommer til 24 tommer mellom dem. Husk at du må ta hensyn til liggende seter hvis det er aktuelt.

For mer informasjon om den ideelle sitteavstanden for et lite hjemmekinoanlegg, sjekk ut denne veiledningen for å beregne skjermstørrelsen og sitteavstanden for hjemmekinoanlegget.

Hvis du er nysgjerrig på å finne riktig sittearrangement for hjemmekinoanlegget, er det mange alternativer på markedet. For et rimelig alternativ, ville jeg gått med Vitesse Gaming Recliner (Gjeldende Amazon-priser finner du her). Det eneste jeg vil si er at armlenene ikke er de beste og det er ingen koppholdere.

VIT Gaming Hvilestol Racing Style Enkel PU-skinnsofa Moderne hvilestoler Ergonomisk Komfortabel hjemmekinositteplass, grå

Hvis du budsjetterte med luksus og komfort, ville jeg nok tatt en titt på Octane Seating Home Theater Recliners (sjekk dem ut her på Amazon). Liggefunksjonen og nakkestøttene er drevne, noe som er kjempebra å ha. Heldigvis finnes det koppholdere som nok er et must for de fleste. Det eneste jeg vil si er at når de sitter rett opp virker armlenene litt korte (i et forsøk på å få plass til koppholderne sannsynligvis).

Octane Seating Flex HR Series Home Stadium Sitteplasser - Black Top Grain Leather - Power Recline - Motorisert nakkestøtte - Opplyste koppholdere - Rett rad 2
Valencia Toscana hjemmekino sitteplasser |  Premium toppnarvet nappaskinn, elektrisk nakkestøtte, elektrisk korsryggstøtte, med midtre nedtrekkskonsoll (rad med 3, svart).

Valencia Toscana hjemmekino sitteplasser (finnes her på Amazon).

Listen stopper imidlertid ikke der. Her er en liste over Amazons sitteplasser spesifikt for hjemmekino.

Lyd

Lyd er et annet viktig aspekt ved et skikkelig hjemmekinosystem. Uten et skikkelig lydanlegg er det liten vits i å designe en hjemmekino. Det finnes mange typer lydsystemer tilgjengelig som er egnet for et lite hjemmekinoanlegg.

Forstå å gå inn i dette at du får det du betaler for når det kommer til lydkvalitet, og for de fleste vil du bruke litt mer for å oppnå en hjemmekinolyd av høy kvalitet. Når det er sagt, skal det ikke mye lyd til for å fylle et lite rom.

Generelt, hvis du skal gå gjennom innsatsen med å bygge en hjemmekino, vil du bruke enten et 5.1- eller 7.1-kanals surroundsystem.

Her er de nyeste hjemmekinolydsystemene på Amazon.

Et 5.1-surroundlydsystem utnytter 6 forskjellige høyttalere for å skape en atmosfære av surroundlyd. Denne består av en front venstre, front høyre, bakre venstre, bakre høyre, front center kanal høyttaler og subwoofer.

5.1 Surround Sound

På samme måte utnytter 7.1-surroundlydsystemer 8 kanaler totalt med to ekstra høyttalere som forbedrer lydkvaliteten til hjemmekinoanlegget. For en bedre forståelse av begge disse surroundlydsystemene kan du se denne lenken.

7.1 Surround Sound

Noen huseiere kjører på et budsjett mens de lager en hjemmekino og kan velge et 3.1 lydplankeoppsett. Selv om et 3.1-system ikke er surroundlyd, kan det levere de ønskede resultatene for mange brukere uten å belaste lommen for mye. Igjen, dette er et lite rom, så det bør fortsatt fylle teateret ditt anstendig. La meg være tydelig når jeg sier at mange mennesker vil være veldig fornøyde med et kvalitets 3.1 lydoppsett.

Sammenlignet med andre budsjettvennlige alternativer gir en 3.1-kanals lydplanke større verdi for pengene. Du vil glede deg over bedre lydklarhet med dialog, siden systemet leverer en dialog fra senterkanalhøyttaleren, og ender i et mer skarpt og tydelig resultat. Sammen med sentralhøyttaleren er det venstre og høyre høyttalere som støttes av en ekstern subwoofer, noe som teller til fire høyttalere totalt.

For et budsjett hjemmekinooppsett, vil du kanskje vurdere Polk Audio Signa S2:

Polk Audio Signa S2 Ultra-Slim TV Sound Bar |  Fungerer med 4K- og HD-TVer |  Trådløs subwoofer |  Inkluderer HDMI og optiske kabler |  Bluetooth aktivert, svart

Eller JBL Bar 3.1:

JBL Bar 3.1 - Channel 4K Ultra HD Soundbar med trådløs subwoofer

Bilde

Forståelig nok er bildekvaliteten et av, om ikke det viktigste, aspektet ved ethvert hjemmekinosystem. Derfor er det avgjørende å velge det alternativet som gir deg størst verdi for pengene. Du må bestemme om du skal bruke flatskjerm eller projeksjon.

Selv om det er naturlig å gå for alternativene som gir oss den beste bildekvaliteten, er det også andre faktorer som spiller inn her. Projektorskjermer er mye mer kostnadseffektive enn flatskjermer gir fra TV-er.

En stor projeksjonsskjerm kjøpt med en budsjettvennlig projektor er betydelig billigere enn en storskjerm-TV, spesielt hvis du vil ha storskjermalternativer. Du må bruke mye mer på å kjøpe en 80-tommers flatskjerm-TV, mens en 100-tommers projeksjonsskjerm kan koste mye mindre.

Det er imidlertid også noen restriksjoner på projeksjonsskjermer. Vanligvis er det beste stedet å sette opp en projisert skjerm et rom der det ikke er vinduer som forstyrrer belysningen av rommet – ideelt sett en kjeller eller et indre rom i huset ditt.

Når det er sagt, har en flatskjerm-TV en betydelig fordel i forhold til projeksjonsskjermer når det gjelder bildekvalitet. For å forstå emnet ytterligere, kan du sjekke ut den detaljerte sammenligningen oppført av Digital Trends.

Flatskjerm-TV

4K vs. 1080P TVer

Det er mange grunner til at 4K HD-TVer foretrekkes fremfor tidligere populære 1080P når det gjelder bildekvalitet. 4K-teknologi lar brukere se videoer og TV i ultra-høyoppløsning.

Denne teknologien kan vise kontrasterende mønstre i finere detaljer som gjengir hår, fjær, skygger eller annet naturlig i perfekt klarhet. På samme måte, takket være forbedret skjermoppløsning, lar 4K brukere plassere seg nærmere en stor skjerm sammenlignet med 1080P TV-er. Dette gjør det mulig for brukere å sitte dobbelt så nær TV-en og fortsatt gi en optimal opplevelse.

Hvis prisen er et problem, kan du alltid skalere størrelsen på TV-en for bedre kvalitet. Vurder å bla gjennom denne lenken for å finne den mest optimale 4k ultra-UD TVen for hjemmekinoen din.

Projektorer

En projektor er det beste alternativet hvis du lager en hjemmekino med et stort lerret under et budsjett. Selv om dette er billigere å starte med, kan du få et flott bildekvalitet med en bedre projektor. Uansett hvilken projektor du velger å gå med, er det noen ting å tenke på.

Rombelysning

Som diskutert før, er belysning avgjørende for å installere et hjemmekinosystem med projeksjonsskjerm. Det er viktig å velge et rom som ikke er for lyst.

Mens de fleste projektorer fra fortiden hadde dårlig kvalitet under et lyst miljø, har moderne projektorer kraftigere projeksjoner for å takle dette problemet. Du kan også utforske en rekke vindusbehandlinger for å bekjempe dagslys.

Uansett bør du alltid velge et rom hvor belysning er minimum for å nyte den beste kinoopplevelsen.

Veggplass for skjermen

En annen viktig faktor for projektorskjermer er størrelsen på veggen i rommet vårt. Veggen din må ha den perfekte størrelsen slik at skjermen kan justeres riktig. Du kan velge å montere enten en manuell, motorisert rullegardin eller en fast skjerm.

Størrelsen på rommet

Størrelsen på rommet kan begrense muligheten til å distribuere hjemmekinoskjermen du velger. Derfor er det nødvendig å velge hjemmekinoskjermer avhengig av størrelsen på rommet ditt.

Hva er kasteavstand?

For å velge riktig projektor må du velge den optimale kasteavstanden. Kasteavstanden er plassen målt fra skjermen til linsen på projektoren. Den optimale avstanden bør være oppført i produktbeskrivelsen. Du kan også finne denne kasteavstandskalkulatoren nyttig for mange modeller.

Anbefalinger

Hvis du ønsker å kjøpe et budsjettvennlig alternativ til hjemmet ditt, kan du vurdere QKK MiniPortable LCD-projektor (finnes her på Amazon). Det gir også en gratis projeksjonsskjerm. Den optimale projeksjonsavstanden for denne skjermen varierer fra 3 til 13 fot, og den kan projisere hvor som helst fra 40″ til 170″.

Feil: Ukjent koblingstype

Hvis du leter etter et alternativ med bedre bildekvalitet, da YABER Native 1080P projektor (finnes her på Amazon) er den beste. Den tilbyr støtte for 4K UHD, noe som gjør den ideell for høyoppløselige filmer. Den anbefalte projeksjonsavstand mellom 5 til 10 fot og bildestørrelsen kan justeres fra en 45″ til 300″ skjerm.

YABER Y31 Native 1920x 1080P projektor 7200L oppgradering Full HD videoprojektor, ±50° 4D Keystone Correction Support 4K, LCD LED-hjemmekinoprojektor kompatibel med telefon, PC, TV-boks, PS4 (hvit)

Konklusjon

Å lage en hjemmekino bør være gjennomtenkt og nøye planlagt. Det finnes alternativer for ethvert budsjett, og fruktene av arbeidet ditt kan være vel verdt det.

Forhåpentligvis gir denne artikkelen deg den nødvendige informasjonen for å starte søket etter det perfekte hjemmekinoanlegget og nyte den kinoopplevelsen du alltid har ønsket deg.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...