LoRa hjelper med ekstern vanntanknivåføling

Jul 14, 2022 | Smarthus


[Renzo Mischianti]vennen til må holde en vanntank påfylt. Problemet er at selve tanken er 1,5 km unna, så vannstanden er vanligvis ikke kjent. Det er heller ingen strøm tilgjengelig der – uansett hvilken overvåkingsløsning som skal brukes, må den være lavstrøms og selvforsynt. For å hjelpe til med det, [Renzo] jobber med et selvstendig automasjonsprosjekt, med en solcelledrevet sensor som kommuniserer over LoRa, og en kontroller som mottar vannstandsavlesningene og driver vannpumpen ved behov.

[Renzo] sørger for å prototype hver del ved hjelp av skjold og moduler før du forplikter deg til et design, og har allerede skrevet og testet kode for både sensoren og kontrolleren, samt laget PCB-ene. Han sørger også for å dokumentere alt mens han går – faktisk er det hele syv blogginnlegg om dette prosjektet, som dekker de allerede fullførte programvare-, PCB- og 3D-designstadiene i dette prosjektet.

Disse arbeidsloggene har mange forklaringer og bilder, og [Renzo] viser en rekke forskjellige produksjonsteknikker og triks for nybegynnere underveis. Det siste blogginnlegget om 3D-design og utskrift av sensorkabinettet ble nylig utgitt, og det betyr sannsynligvis at vi snart vil se et innlegg om at dette systemet blir installert og testet!

[Renzo] har vært i “intrikat dokumenterte arbeidslogger”-bransjen en stund. Vi har dekket hans 3D-printede PCB-mølle og DIY-loddemaske-prosess før, og nylig ble han sett å legge til et webgrensesnitt til en 3D-skriver som mangler en. Når det gjelder LoRa, er det mange sensorer du kan bygge – det være seg postkassesensorer, innbruddsalarmer eller håndholdte budbringere; og nå har du enda et prosjekt å hente inspirasjon og kunnskap fra. [Renzo] har tidligere laget en LoRa-opplæring for å komme i gang, og vi har laget en om LoRaWAN!
Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...