Måneden ‘Hva i helvete?!’ 2022

Oct 1, 2022 | Smarthus


TL;DR: I hele oktober åpner vi opp for å rapportere problemer, forslag eller irritasjoner du har med Home Assistant på forumene!

Velkommen til måneden “Hva i helvete?!” 2022! 🎉

For to år siden hadde vi den første måneden med «Hva i helvete?!», og det var flott! Så i år, for hele oktober måned, gjør vi det igjen!

Home Assistant vokser raskt, og utviklingstakten er høy! Hver måneds utgivelse føles nesten som en bursdagsgave, full av nye funksjoner og forbedringer. Men ble alt som det skulle? Er det ting som mangler? Kan det effektiviseres mer? Eller, verre, kanskje noe begynte å irritere deg?

Det er det denne måneden handler om!

Senker barrieren for å dele WTH?! øyeblikk

Vi innser rapportering av feil på vår GitHub kan være en bratt bakke og, for noen, kanskje til og med litt skummelt (selv om du ikke burde være det). Du trenger en GitHub-konto, rapportere et problem etter problemmaler og skjemaer, og selve rapporten må være skrevet på en måte som en utvikler kan jobbe med den. Fremfor alt bruker vi problemsporeren vår for å spore faktiske problemer og feil, ikke små funksjonsforespørsler eller irritasjoner.

Selv om dette er en vanlig og rimelig prosess for å samle inn, spore og behandle feil, kan det hende at problemsporingsprosessen vår ikke er den ideelle måten å lære om “Hva pokker?!” øyeblikk, små justeringer og forbedringer som kan få oss alle til å nyte Home Assistant enda mer.

I dag har vi åpnet en Community Forum-kategori som et trygt sted med lavere barriere for å fortelle om hjemmeassistenten din “Hva i helvete?!” øyeblikk. Enda viktigere: diskuter og stem om emner dine andre hjemmeautomatikere har tatt opp.

Hva leter vi etter?

Forrige uke har jeg sendte ut en Twitter-melding spør:

Opplys meg 💡 Hele samfunnet ville feire og felle gledestårer hvis bare denne bitte lille tingen ble lagt til Home Assistant…

Målet med det spørsmålet: å finne de små tilleggene, irritasjonene, inkonsekvensene og mer. Ting som, hvis de blir tatt opp, kan gjøre en stor forskjell eller gi en mer strømlinjeformet opplevelse, noe som gjør Home Assistant enda morsommere.

Jeg har hele 200+ svar på det kvitring, og sannheten er: De fleste av dem er akkurat det denne måneden handler om! Jeg har plukket ut noen av dem for å vise deg hva jeg mener:

  • Hjelpeenhet for å legge til/summere flere sensorverdier som flere energimålesensorer.
    (@NoahM_M)
  • Mer av en app-greie kanskje, men å flytte den øverste dashbordvisningsmenyen til bunnen når du er på telefonen. (@lærefugler)
  • Det er flott hvis automatiseringer var klar over at en annen prosess/interaksjon/menneske hadde endret en innstilling. Hvis jeg f.eks. skru opp lysene igjen, vil jeg ikke at autodimmeren skal fortsette å dimme automatisk. “Forlat automatisering hvis tilstanden endres,” eller noe. (@jameswood)
  • Å kunne velge (ved hjelp av musen) tidsperioden jeg vil ha fra en graf i stedet for manuelt å velge timer/dager fra rullegardinmenyen ville vært en stor forbedring etter min ydmyke mening! (@WouterSchoot)
  • Å veksle mellom to lys bør sette dem alle i samme tilstand. Så hvis 1 lys er på og 1 av, bør begge slås av ved å slå dem sammen, og deretter slå begge av. (@balloob)
  • Mulighet for å beholde tilknyttet historikk når du endrer navn på enhets-ID (@SadGamerGeek)

Dette er gode eksempler på tingene vi ser etter, tingene vi bør dele denne måneden.

Vi gleder oss til alt som skal tas opp! Og håper den blir like vellykket som forrige utgave.

Bli med oss ​​på forumene!eller les FAQ under.

Bilde av en person som uttrykker et hva pokker øyeblikk
Så når utløser Home Assistant dette øyeblikket for deg?

Hacktoberfest 2022

Dette er ikke bare måneden “Hva i helvete?!”, det er også måneden “Hacktoberfest”! 🎉

Hacktoberfest er en verdensomspennende, månedslang feiring av åpen kildekode. Et arrangement åpent for alle. Enten du er utvikler, student som lærer å kode, dokumenterer eller designer, kan du hjelpe til med å drive åpen kildekode-prosjekter, som Home Assistant.

Ideen er at åpen kildekode-prosjekter vil samle feil på inngangsnivå, funksjoner og små forbedringer som nåværende eller fremtidige bidragsytere kan plukke opp og adressere; Måneden “Hva i helvete?!”, er en fin måte å gi disse på!

Ved å delta i Hacktoberfest og ved å bidra med fire GitHub pull-forespørsler, vil du fullføre utfordringen og tjene enten en gratis t-skjorte eller få plantet et tre.

I år, akkurat som tidligere år, er Home Assistant åpen for og ønsker deltakere på Hacktoberfest ❤️ velkommen

FAQ

Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...