Matter in Home Assistant workshop kunngjøring

Aug 29, 2022 | Smarthus


Dekorativ overskrift.

Matter er en ny smarthusstandard som etter planen skal lanseres til høsten. Over hele bransjen jobber selskaper som Hue, IKEA, Google og Apple sammen for å prøve å løse tilkoblingsmuligheter, enkelt oppsett og interoperabilitet en gang for alle. Utviklingen skjer som en del av Connectivity Standards Alliance (CSA) som vi (Nabu Casa) også er medlem av.

Matter logo

Vi har jobbet hardt med Matter-støtte for Home Assistant. Home Assistant Yellow-huben kommer med en radio som støtter Thread, nødvendig for å snakke med Matter-enheter med lavt strømforbruk. Vi har også noen triks i ermene for enheter som brukes til å kjøre Home Assistant uten en slik radio, som Raspberry Pi’s. Vi ønsker å vise hva vi driver med og la deg teste det ut.

Den 15. juni kl. 12:00 PDT / 21:00 CET vil vi være vertskap for vår gratis Matter in Home Assistant-workshop.

Workshopen vil bli holdt på YouTube. Gå til oppføringen for å angi en påminnelse om å bli varslet når vi starter.

Workshopen vil inneholde to deler. I den første delen skal vi snakke om hva Matter er og hvordan det vil fungere i Home Assistant. I den andre delen vil vi lede deg gjennom hvordan du legger til eksperimentell Matter-støtte til Home Assistant-installasjonen din og integrerer din første Wi-Fi-baserte Matter-enhet.

Workshopen vil være gratis, men du trenger et par ting hvis du vil kunne følge med på den andre delen:

  • Home Assistant OS 8.0 eller nyere, kun 64-biters versjon (x86-64 eller aarch64). Matter er avhengig av et tillegg og Bluetooth.
  • Home Assistant Community Store installert

  • Espressif ESP32-C3-DevKitM-1 ($9 @ Mouser, €17 @ Conrad) eller M5Stamp C3 ($6 @ M5Stack)
  • Blåtann. Hvis du bruker en Raspberry Pi til å kjøre Home Assistant, er du klar. Hvis du har en Home Assistant Blue eller en annen enhet uten Bluetooth, skaff deg en Bluetooth USB-adapter som støttes av Home Assistant OS (som denne).

Selv om du ikke kan følge med, vil det fortsatt være en informativ økt!

Det er mulig å få den eksperimentelle Matter-støtten til å fungere med andre installasjonsmetoder for Home Assistant og andre utviklersett, men vi vil ikke dekke dem i verkstedet vårt.

Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...