Matter & Thread: hvor vi er

Feb 9, 2023 | Smarthus


Det skjer mye i Home Assistant rundt Matter and Thread. Det kan være vanskelig å holde styr på alt, så vi ønsket å bruke litt tid på å skrive en oppdatering om den nåværende tilstanden, og hva vi planlegger videre.

Sammendrag:

  • Matter fungerer, inkludert Thread-enheter via Thread-kantrutere fra Apple og Google.
  • Trådkantruteren i Home Assistant er operativ, men ikke integrert før neste utgivelse, Home Assistant 2023.3.
  • Vi har utvidet dokumentasjonen for Matter og Thread til å dekke de fleste stilte spørsmål og inkluderer videoer om hvordan du legger til Matter-enheter i Home Assistant.
  • Brukere som bruker en Home Assistant Yellow-hub kan aktivere en eksperimentell trådkantruter.
  • Brukere på andre systemer kan få en trådkantruter ved hjelp av en Home Assistant SkyConnect.
  • Kunngjøring av SL Web Tools. Den lar brukere bruke nettleseren til å oppdatere Zigbee/Thread-pinner basert på SiLabs-brikker, som Home Assistant SkyConnect.
  • Vi åpner kilden for våre automatiserte byggeskripter for å lage reproduserbare fastvarebygg for Zigbee/Thread-pinner basert på SiLabs-brikker.

Saken

Matter er en ny smarthusstandard som fungerer lokalt. Den første utgivelsen var på slutten av fjoråret, og er i ferd med å bli tatt i bruk i hele bransjen. Vi har jobbet hardt for å få det til å fungere med Home Assistant.

I dag kan Home Assistant kontrollere den grunnleggende operasjonen til de fleste Matter-enheter. Du kan legge til både Wi-Fi og trådbaserte enheter, og de vanligste enhetstypene fungerer. Matter bridges fungerer ikke ennå – dette vil bli lagt til i Home Assistant 2023.3.

Matter-implementeringen i Home Assistant er bygget på toppen av Matter SDK med åpen kildekode utviklet av medlemmer av Connectivity Standards Alliance (CSA). Dette er den samme SDK-en som driver Matter for Google- og Apple-produkter. Som medlem av denne alliansen samarbeider vi for å ytterligere forbedre denne Matter SDK, noe som gjør den til en solid base for vår Matter-støtte.

Sammen med dette blogginnlegget har vi gitt ut en stor oppdatering til Matter-dokumentasjonen vår. Vi har lagt til instruksjoner med tilhørende videoer om hvordan du parer Matter-enheter med Home Assistant og hvordan du deler Matter-enheter fra Apple Home/Google Home til Home Assistant.

Tråd

Thread er en mesh-nettverksstandard med lav effekt som lar brukere koble enhetene sine innenfor et hjemmenettverk. Den bruker samme RF-teknologi som Zigbee, men gir IP-tilkobling som ligner på Wi-Fi. Matter støtter Thread som et tilkoblingsalternativ for lavstrøms- og batteridrevne enheter.

Sammen med dette blogginnlegget har vi gitt ut en oppdatering av tråddokumentasjonen vår. Vi forklarer de forskjellige delene som utgjør et trådnettverk og hvordan du kan lage et hjemme.

Skjermbilde av en Google-forespørsel om Home Assistant kan få tilgang til nettverkslegitimasjon.
Google Android spør om du vil dele Google Thread-legitimasjonen deres med Home Assistant.

Etter hvert som brukere skaffer seg flere produkter med Thread i hjemmet, kan de ende opp med flere Thread-nettverk. Siden en Thread-enhet bare kan kommunisere med et enkelt Thread-nettverk, er det viktig å kunne forene Thread-nettverkene dine.

Målet med det kommende Home Assistant Thread-panelet er å la deg administrere trådnettverkene dine og hjelpe deg med å slå dem sammen til ett. Dette gjøres i samarbeid med Home Assistant Companion-appene, som lar oss synkronisere trådnettverk mellom Apple/Google og Home Assistant.

Vi har laget en mockup av dette panelet som du kan prøve her.

Skjermbilde av en mockup av trådpanelet.
Skjermbilde av mockupen for trådpanelet. Åpne mockup

Maskinvare for bruk av tråd og materie

Både Matter og Thread er teknologier som går inn i mainstream-markeder. Det er mange bevegelige deler i begge teknologiene. Vi har vært sterkt avhengige av arbeidet utført av Google, Apple og andre medlemmer av CSA for å gjøre disse teknologiene tilgjengelige for Home Assistant-brukere (takk!).

Google og Apple oppdaterte produktene sine for å støtte Matter and Thread. Det er imidlertid viktig at vi kan drive selvstendig. Home Assistant Yellow og Home Assistant SkyConnect inkluderer radiobrikker som er i stand til å kjøre Zigbee og Thread samtidig. Vi jobber med å gjøre denne multiprotokollstøtten tilgjengelig for alle Home Assistant-brukere.

Hjemmeassistent Gul

Home Assistant Yellow er vår versjon av en perfekt hjemmeautomatiseringshub. Den drives av en Raspberry Pi Compute Module 4 (CM4), som du kan oppgradere hvis du vil ha mer minne. Og hvis du går tom for lagringsplass, har den plass til å koble til en harddisk. Og det er åpen maskinvare.

Oversikt over Home Assistant Yellow-funksjoner.

For radiotilkobling inkluderer den en modul fra Silicon Labs, som er satt opp rett ut av esken, for å gi Zigbee. Med den nyeste Home Assistant 2023.2-utgivelsen er det mulig å gjøre Home Assistant Yellow om til en trådkantruter. Dette kan gjøres ved å aktivere vår eksperimentelle multiprotokollstøtte i Innstillinger -> Maskinvare og ved å klikke på Konfigurer.

Foreløpig er det ikke mulig å deaktivere multiprotokollstøtte når den er aktivert. Vi vil tilby en måte å deaktivere multiprotokollstøtte snart, slik at brukere kan rulle tilbake hvis de får problemer.

Home Assistant Yellow ble opprinnelig folkefinansiert i oktober 2021. Vi har vært opptatt med produksjon og har i forrige måned oppfylt alle originale støttespillere og de fleste forhåndsbestillingene.

Derfor er vi i dag glade for å kunngjøre at RaspberryPi.dk vil være vår første distributør, utenfor Crowd Supply, som begynner å selge Home Assistant Yellow. De er allerede produsert og er for tiden på en båt på vei til dem. Alle varianter kan forhåndsbestilles på deres nettside.

Flere distributører vil følge så snart brikkemangelen tillater det!

Hjemmeassistent SkyConnect

Home Assistant handler om valg. Du er ikke begrenset til å kjøre den på offisiell maskinvare, du kan ta med din egen. Faktisk er Raspberry Pi-enheter den desidert mest populære plattformen å kjøre Home Assistant på, men det er en hake: de mangler noen smart hjemmeradiotilkobling.

Vi opprettet Home Assistant SkyConnect for å gi den manglende smarte hjemmetilkoblingen. Den inneholder en brikke fra samme familie som Home Assistant Yellow. Den er satt ut av esken for å gi Zigbee. Med den nyeste Home Assistant 2023.2 og når du bruker Home Assistant OS, er det mulig å gjøre Home Assistant SkyConnect om til en trådkantruter. Dette kan gjøres ved å aktivere vår eksperimentelle multiprotokollstøtte i Innstillinger -> Maskinvare og ved å klikke på Konfigurer.

Bilde av en hjemmeassistent SkyConnect.

Hjemmeassistent SkyConnect ble introdusert i slutten av 2022 via vårt distributørnettverk (trykk “kjøp” på nettsiden vår). Mange distributører ble utsolgt med en gang, men de fleste skulle snart få nytt lager.

Sammen med dagens blogginnlegg har vi presset en stor oppdatering til SkyConnect-dokumentasjonsnettstedet, inkludert veiledninger om hvordan du migrerer fra en annen Zigbee-pinne.

SiLabs multi-flasher & SL Web Tools

Det er vårt oppdrag å bygge Open Home: et smart hjem som tilbyr privatliv, valgmuligheter og holdbarhet. En del av vår innsats er å bygge verktøy som hjelper andre skapere med å lage prosjekter og produkter for å fremme Open Home-saken.

Som en del av dette arbeidet bygde vi for to år siden ESP Web Tools. Det revolusjonerte DIY-firmwareverdenen ved å la ethvert ESP32/ESP8266-prosjekt tilby et enkelt nettinstallasjonsprogram på hjemmesiden deres, slik at brukerne kan komme i gang direkte fra nettleseren. Det har blitt tatt i bruk av alle de flotte prosjektene, inkludert Tasmota, WLED og ESPresense. Helt siden introduksjonen av ESP Web Tools har vi ønsket å utvide dette til flere enheter.

I dag kunngjør vi SL Web Tools. Den lar brukere administrere fastvaren på Zigbee/Thread-pinner ved å bruke SiLabs-brikker direkte fra nettleseren, ingen terminaler eller kompilering nødvendig. Dette lar enhver skaper tilby enkle fastvareoppdateringer til brukerne sine og gjøre eksperimentelle oppdateringer tilgjengelige for å teste feilrettinger raskt.

For å se det i aksjon, er SL Web Tools lagt til i Home Assistant SkyConnect-dokumentasjonen.

SL Web Tools drives av vår nye åpen kildekode Python-pakke silabs-universal-flasher. Vi kjører dette i nettleseren ved hjelp av Pyodide.

Bygge fastvare for Silicon Labs-brikker

Det kan være vanskelig å kompilere fastvare for SiLabs-brikker. Det er vanskelig å spore forskjellige versjoner, patchsettene dine og forskjellige brikker. Vi er fans av automatisering, så vi har laget et automatisert byggesystem for å lage reproduserbare fastvarebygg for Home Assistant Yellow og Home Assistant SkyConnect.

Vi åpner for dette for å gjøre det enklere for andre skapere å gi brukerne oppdatert firmware. I kombinasjon med SL Web Tools tilbyr vi en komplett pakke som gir andre skapere mulighet til å gi brukerne de siste firmwareoppdateringene.

Finn depotet på GitHub.Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...