MCS ser det høyeste antallet fornybare energikilder installert i britiske hjem siden 2015

Mar 1, 2023 | Diverse


MCS ser det høyeste antallet fornybare energikilder installert i britiske hjem siden 2015

De siste dataene fra MCS (Microgeneration Certification Scheme), standardorganisasjonen for hjemmedyrket fornybar energi og varmeteknologi over hele Storbritannia, viser rekordmange fornybare installasjoner i 2022 med en økning på 65 % sammenlignet med installasjoner registrert i 2021.

I 2022 ble totalt 163 341 MCS-sertifiserte installasjoner registrert, over 80 % av disse var elektrisitetsgenererende teknologier – hovedsakelig solcellepaneler. Dette er den høyeste årlige utplasseringen siden 2015, da det ble registrert drøyt 200 000 installasjoner.

Det var en betydelig vekst av solcelleanlegg i 2022, mer enn en dobling i forhold til 2021. Med 130 596 solcelleanlegg gjennom året var det en samlet økning på 114 % sammenlignet med antall installasjoner året før.

Data viser at varmepumper har hatt en betydelig økning i 2022 med mer enn 30 000 installasjoner registrert mellom luftkilde- og grunn-/vannkildeteknologier. Mars 2022 så den største økningen i varmepumpeinstallasjoner noen måned i ordningens historie, i tråd med nedleggelsen av den innenlandske fornybare varmeincentivordningen. Varmepumper er den nest mest populære teknologitypen bak solcellepaneler og utgjorde 19 % av de totale installasjonene i fjor.

Varmepumpeopptaket forble høyt etter lanseringen av regjeringens Boiler Upgrade Scheme (BUS), som ble lansert i mai 2022 for å oppmuntre husholdninger over hele England og Wales til å få tilgang til et tilskudd på £5 000 eller £6 000 for å erstatte kjelen med et mer miljøvennlig varmesystem . I løpet av 2022 ble det utstedt nesten 9000 BUS-kuponger til en verdi av nesten £45 millioner; Regjeringen har som mål å finansiere 90 000 varmepumper innen 2025.

Batterilagring er en nykommer i de registrerte installasjonene for 2022, med den første MCS-sertifiserte batterilagringsinstallasjonen som ble registrert i april 2022. Siden den gang har batterilagring hatt en jevn vekst, og avsluttet året med 50 sertifiserte entreprenører og 269 installasjoner – dette var opp fra kun to entreprenører registrert i 2021.

Totalt ble 780 nye entreprenører MCS-sertifisert i 2022, noe som er mer enn det dobbelte av nettoøkningen fra 2020 til 2021. Dette gjør 2022 til den høyeste årlige økningen av sertifiserte entreprenører på over et tiår. Av disse nye entreprenørene er 67 % sertifisert for elektrisitetsgenererende teknologier, noe som ytterligere beviser den økende appetitten for solcelleenergi i britiske hjem.

Ian Rippin, administrerende direktør i MCS, sa: “Vi er glade for å kunne rapportere vårt nest sterkeste år siden 2015, som illustrerer sektorens bane oppover. Vi hadde et utrolig travelt 2022, og dataene bekrefter fremgangen vi har gjort. Fremtiden for småskala fornybare installasjoner blir stadig viktigere, og vi fortsetter å spille en avgjørende rolle i avkarboniseringen av Storbritannias hjem.

«Veksten vi har sett i innenlandske fornybare elektrisitetssystemer det siste året kan også gi litt innsikt i forbrukernes økende avhengighet av hjemmelaget energi i Storbritannia under levekostnadskrisen. Etter hvert som elektrisitetsprisene skyter i været, tar flere mennesker seg til fornybare løsninger for å generere sin egen kraft hjemme.

“Når vi ser fremover, må vi drive dette momentumet og mobiliteten oppover i tempo og fortsette å sikre forbrukernes tillit på tvers av alle teknologityper. For å støtte dette og sikre at regjeringens mål blir nådd, trengs det flere dyktige entreprenører. Som sådan vil vi lansere Low Carbon Heating Technician Apprenticeship senere i år. Vi er sikre på at dette vil tiltrekke unge mennesker og karriereskiftere til industrien, og skape en mer mangfoldig arbeidsstyrke som møter kravene til bransjen, samtidig som det gir fremtidssikre karrierer i den grønne sektoren.”

Siden MCS begynte å registrere installasjoner, har ordningen sett mer enn 1,5 millioner sertifiserte systemer inn i britiske hjem. Dette ble oppnådd av den stadig voksende MCS-entreprenørbasen, som nå inkluderer mer enn 3000 sertifiserte virksomheter.

Selskapet fortsetter å se imponerende vekst inn i 2023, og utvidelsen av britisk fornybar energi viser ingen tegn til nedgang.

MCS lanserte nylig MCS Data Dashboard for å gjøre det mulig for folk å spore det utviklende bildet av lavkarboninstallasjoner i nesten sanntid.

Registrer deg gratis for å spore trender og muligheter i bruken av småskala fornybar energi over hele Storbritannia herKilde