Misbruk av oppbevaring – hva kan bransjen gjøre? | Aktiver Storbritannia

Dec 9, 2022 | Diverse


Misbruk av oppbevaring – hva kan bransjen gjøre?  |  Aktiver Storbritannia

Dame Judith Hackitt har gjort det klart at misbruk av oppbevaring hindrer levering av tryggere bygninger. Her forklarer Actuate UKs Maria Balermpa hvordan sektoren vår jobber for å endre dette og forbedre byggeresultatene.

I mai 2018 ga over 100 parlamentsmedlemmer fra alle politiske partier sin støtte til et trekk for å avgrense oppbevaringsmidler. Denne bølgen av støtte kom i stor grad på bakgrunn av kollapsen av gigantentreprenøren Carillion i januar samme år, og etterlot mange millioner skylder til underleverandører.

Peter Aldous-parlamentsmedlem, som hadde fremmet et lovforslag for private medlemmer for å få til rettslig beskyttelse av oppbevaring, bemerket øyeblikket som: “En gylden mulighet til å forbedre industrien til det bedre, utjevne konkurransevilkårene for små og mellomstore bedrifter og beskytte tusenvis av arbeidsplasser.”

Dessverre falt lovforslaget ned på regjeringens agenda da Brexit feide opp parlamentarisk fokus og tid, og en rekke saker har siden holdt temaet under radaren. Imidlertid har problemer på grunn av misbruk av oppbevaring ikke forsvunnet, og effektene deres har vært direkte knyttet til en av de viktigste problemene industrien står overfor i dag: bygningssikkerhet.

Går på akkord med sikkerheten

I januar i år introduserte Department for Leveling Up Housing & Communities (DLUHC) sin veiledning om samarbeidsinnkjøp for design og konstruksjon for å støtte bygningssikkerhet. Veiledningen knytter en eksplisitt kobling mellom bruk av oppbevaringer og “dårlig oppførsel” som kompromitterer leveringen av trygge bygninger.

På et lanseringsarrangement for veiledningen, kommenterte Dame Judith Hackitt, hvis banebrytende rapport om bygningssikkerhet etter Grenfell-katastrofen innledet byggesikkerhetsloven: «Veiledningen er veldig tydelig når det gjelder å fastslå at oppbevaringspolitikk i kontrakter som holder tilbake betaling til de som er i veiledningen. forsyningskjeden er totalt inkonsistente med samarbeidende anskaffelser.»

Dame Judith påpekte at mange leverandører antar at de aldri vil motta tilbakebetalinger. Derfor søker underleverandører i for mange prosjekter der det brukes retensjoner å kutte kostnader og spare penger på den måten som er mulig. Resultatet er reduserte utgifter til opplæring, en dårlig holdning til kompetanse og til og med produkterstatning med materialer som ikke oppfyller kravene eller ikke.

Med en klar og direkte kobling mellom oppbevaring og kompromittert bygningssikkerhet, må industrien handle – og bør ha statlig støtte igjen for å drive frem positiv endring. ECA har derfor jobbet med sektorpartnere gjennom Actuate UK og Construction Leadership Council, for å sette fasthold på den politiske arenaen og holde den der.

Ved å samarbeide med andre og takle problemet fra flere retninger samtidig, er målet å trekke så mange spaker som mulig for å levere en brukbar løsning på problemet.

Dypt forankrede problemer

Dame Judith Hackitts observasjoner fremhever at oppbevaringsmisbruk er et dyptliggende problem for byggesektoren. ECA CEO, Steve Bratt, som leder Actuate UK policy on Business og CLC Business Models arbeidsgruppe, forklarer de ulike arbeidsområdene som er involvert: “Vi ser på kortsiktige og langsiktige tiltak; fra mer samarbeidende anskaffelsesmetoder og åpenhet i leverandørkjedekontrakter til alternativer til oppbevaring eller hvordan de kan beskyttes. Til syvende og sist ønsker vi at oppbevaring skal bli overflødig, så det er viktig å takle problemet ved dens rotårsak, derfor ser en CLC-undergruppe på hvordan man best kan håndtere spørsmålet om defekter.

David Frise, administrerende direktør i BESA, leder denne undergruppen og kommenterer: “Det langsiktige målet er å eliminere behovet for oppbevaring helt. For å oppnå dette trenger vi mekanismer som kan redusere og eliminere mangelfulle byggearbeider, og en anskaffelses- og leveringsmodell som anerkjenner, stimulerer og belønner arbeid av god kvalitet fra kompetente selskaper og tildeler arbeid til de som har god erfaring med kvalitet og betalingshistorikk.” .

En industrikreft

Oppbevaringsmisbruk blir taklet over hele England, Wales, Skottland og Nord-Irland. I England er saken nå tatt opp av Lord Aberdare i House of Lords. Han introduserte en endring under byggesikkerhetsforslagsprosessen, med sikte på å løfte oppbevaringsspørsmålet til diskusjon på et høyere nivå.

Lord Aberdare sa: «Første gang jeg kom over spørsmålet om oppbevaring var i 2015, og det er frustrerende at misbruket av systemet fortsetter etter anmeldelser, konsultasjoner, debatter, Carillion-kollapsen og Grenfell-katastrofen. Oppbevaring er en kreftsykdom som påvirker byggebransjen, og å fikse dette problemet vil kreve lovlig inngripen for å utrydde dårlig praksis.”

Regjeringene i Skottland og Wales har også gjennomført formelle og uformelle konsultasjoner om oppbevaring, og jobber med et svar, muligens gjennom lovgivning for deres nasjoner. I Nord-Irland har diskusjonen dreid seg om å bruke prosjektbankkontoer for å beskytte oppbevaring, og diskusjoner pågår.

På denne måten banker kampanjen for å endre bransjepraksis på flest mulig dører for å presse på for løsninger.

Finn ut mer om Actuate UK herKilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...