My Home Assistant Journey – Del 1

Sep 11, 2022 | Smarthus


Dette har vært lenge på vei. I mange år har jeg vært frustrert over mangelen på interoperabilitet mellom mange av smarthjemenhetene mine. Jeg har prøvd alt på høyt nivå, som Echo-rutiner, IFTTT, Yonomi, osv. Selv om jeg har hatt en viss suksess med å bruke disse applikasjonene, har de alltid vært mangelfulle. Hele denne tiden har jeg visst at Home Assistant var der ute og lurte, men det føltes alltid som for mye forpliktelse for meg. Inntil nå!

Jeg kan ikke si at det var noe smarthusrelatert problem som fikk meg til å endelig ta skrittet fullt ut. Den største katalysatoren var da jeg forsøkte å oppdatere Raspberry Pi og oppdaget at jeg hadde slaktet operativsystemet så mye at det bare ikke ville oppdateres så lett lenger. Hvis jeg måtte gjenoppbygge det fra bunnen av, hvorfor ikke starte med Home Assistant OS og gå derfra?

Det som følger vil være en kronikk av mine første dager med hjemmeassistent, mine suksesser, mine kamper og notatene mine for alle som måtte ønske å hoppe ned i dette kaninhullet med meg.

Et par ting før vi setter i gang. Home Assistant er ikke for nybegynnere. Ja, det er mye, mye enklere å sette opp og jobbe med enn det var for bare noen få år siden, men selv oppsettsprosessen krever litt kunnskap om Linux, litt kunnskap om maskinvare, dypdykk i eksisterende apper og utviklerportaler, og ganske mye av tålmodighet. Jeg har jobbet i teknologifeltet i 21 år og har en omfattende bakgrunn innen både maskinvare og programvare. Jeg er mannen folk kommer til med praktisk talt alle tekniske problemer de støter på. Jeg har havnet i ganske mange frustrerende situasjoner på bare en uke med hjemmeassistent. Du har blitt advart.

Bygge en Home Assistant Server

I mange år har jeg hatt en Raspberry Pi Model 3B+ satt opp for å gjøre en rekke ting. Det er annonseblokkering på nettverksnivå som kjører pi.hole. Det er min alltid på Plex-server som kan streame alle unntatt 4k-filmer. Det er min NAS. Og den ble også koblet til TV-en min for å kjøre RetroPi, slik at jeg kunne spille massevis av klassiske spill. Dette er systemet jeg bestemte meg for å installere Home Assistant på, men jeg må starte fra bunnen av.

Jeg skal ikke gå gjennom en trinnvis prosess her. Home Assistant har omtrent den beste gjennomgangen du kommer til å finne på deres egen side, og jeg ville bare gjenskape den. For mine formål bestemte jeg meg for at fullstendig sletting av SD-kortet jeg hadde brukt i årevis med alle konfigurasjonene mine var for mye å blotte, så jeg startet fra bunnen av med et nytt 64 GB SD-kort jeg fikk for omtrent $15 på Amazon. Jeg anbefaler dette på det sterkeste hvis du ikke starter med en ny Raspberry Pi, da det gir deg muligheten til å falle tilbake til den gamle konfigurasjonen din hvis du roter til eller ikke liker Home Assistant.

Det er mange måter å sette opp en Home Assistant-server på. Av ren latskap valgte jeg den absolutt enkleste måten som er å flashe et SD-kort med et forhåndsbygget OS som kjører Home Assistant i en forhåndsbygd beholder på OS. Dette var min første feil. Selv om denne prosessen er veldig rask og superenkel, som jeg anbefaler for alle som bare ønsker å gjøre en Raspberry Pi om til en HA-server, passer den ikke best for mitt spesielle bruk.

Som nevnt ovenfor har jeg alltid brukt Pi-en min til mange ting på en gang, og hadde planlagt å fortsette med det. Det jeg siden har oppdaget er at pi.hole er uforenlig med Home Assistant OS, og å få Home Assistant til å gjenkjenne en tilkoblet USB-stasjon er en enorm frustrasjonsøvelse. Gitt de mange timene jeg har brukt på å banke hodet mot skrivebordet mitt på å prøve å løse dette problemet, hvis jeg skulle starte på nytt, ville jeg valgt å gjenoppbygge Pi-en min med Raspberry Pi OS eller Debian og installere HA ved å bruke containermetoden som er oppført i den tilknyttede opplæringen ovenfor. Jeg kan fortsatt ende opp med å gjøre dette siden det viser seg at jeg virkelig stoler på NAS-en min, og Raspberry Pi-er er restordret omtrent overalt akkurat nå, og å kjøpe en ny er for øyeblikket uaktuelt.

Når du har installert Home Assistant, går du inn i oppsettfasen. Igjen, det offisielle HA-nettstedet har en flott gjennomgang her, så jeg vil ikke gå gjennom det selv. Etter å ha 31 forskjellige integrasjoner å sette opp, brukte jeg mesteparten av tiden min i koblingsdelen. Heldigvis oppdaget HA automagisk hoveddelen av enhetene mine, og for de fleste bestod oppsettet av bare å legge inn litt påloggingsinformasjon eller pare HA til huben. Hvis du blir overveldet her eller bare ønsker å gå videre, er det veldig enkelt å komme tilbake til det etter at oppsettet er fullført.

Det er noen forbehold jeg vil nevne her. Å integrere Nest med HA vil tilsynelatende koste $5, som jeg nekter å betale for øyeblikket. Det er det eneste selskapet jeg møtte som krevde et gebyr. Selv myQ er ikke så smålig! Noen andre populære enheter krevde at jeg satte opp utviklerkontoer og byggede ut prosjekter i disse kontoene før jeg kunne koble til, spesielt Tuya Smart Life og ecobee. Dette er ikke akkurat vanskelig, og HA har gjennomganger for å gjøre det, men det er omtrent 15 minutters arbeid, mens TP-Link Kasa-enheter bare fungerte uten anstrengelse i det hele tatt. Selv om Rainmachine har en forhåndsbygd kontakt, er det bare vanskelig for meg å koble til, og jeg har ikke sett den på nytt. Govee og Feit ser ikke ut til å ha noe forhåndsbygget, og jeg har ikke undersøkt hvordan de kobler til enhetene deres ennå.

Når du har lagt til alle enhetene dine, er oppsettdelen av reisen fullført.

Stor frustrasjon

Igjen føler jeg meg tvunget til å påpeke at jeg ikke er en nybegynner. Jeg har drevet hele serverfarmer og har erfaring med servervirtualisering på flere plattformer og med flere operativsystemer. Jeg er heller ikke den første personen som noen gang ønsker å montere en USB-harddisk til en installasjon av Home Assistant, og det er dusinvis av forslag for å få dette til å fungere. Til dags dato har ikke en eneste fungert for meg. Dessuten har alle forsøkene mine på å bare logge på vertsoperativsystemet (det vil si operativsystemet som kjører på Raspberry Pi, ikke beholderen som kjører hass.io som jeg har lett tilgang til) mislyktes, og jeg har akkurat rotet ferdig i skap for å finne en gammel skjerm og plugin-tastatur for å gjøre et siste forsøk på å montere denne eksterne harddisken.

Dette er utrolig frustrerende og noe Home Assistant trenger for å offisielt anerkjenne at folk ønsker å gjøre. Dette er bare det første periferutstyret jeg har forsøkt å konfigurere med Home Assistant. Jeg hadde planlagt å installere en zigbee-antenne også. Etter min erfaring vurderer jeg seriøst å starte fra bunnen av og manuelt legge HA i sin egen container på et system jeg konfigurerer selv. Så mye for å ta den raske og enkle løsningen.

Førsteinntrykk

Jeg er flau over å si at jeg brukte mesteparten av tiden min på å prøve å koble til den fordømte harddisken. Det var ikke før for bare noen dager siden at jeg endelig var ferdig med å legge til enhetene mine og lage automatiseringer. Og nå ser jeg hvor gøy dette kan være!

Selv om det kan være litt skremmende å lage automatiseringer til å begynne med, tok de enkle jeg satte opp med en gang minutter og har umiddelbart gjort inntrykk. Først satte jeg opp en håndfull automatiseringer som lar Hue Light Switch i stuen min styre Kasa-pærene som også er i stuen. Tenk deg å gå inn i et rom, skyve lysbryteren inn i på-posisjonen og få lysene i det rommet på. Dette blir kjempestort!

Seriøst, men dette er noe som ikke er mulig uten et tredjepartsprodukt. Siden Kasa ikke selger trådløse brytere, og Hue ikke fungerer med wifi-pærer, ble jeg bare sittende fast. Dette tok omtrent 10 minutter å bygge de mange nødvendige automatiseringene (en for hver av de fire knappene), og selv om ingen andre enn meg noen gang vil legge merke til det, er jeg glad for å ha den satt opp.

Deretter var jeg i stand til å utføre den utrolige oppgaven med å få min Broadlink Red Bean IR-blaster til å sende kommandoer I FAHRENHEIT til min kontorminisplit. Dette var tidligere umulig av en eller annen grunn, og uansett hva jeg prøvde ville Red Bean bare sende temperaturer i Celsius. Jeg kan nå få kontoret i kjelleren til å forvarme seg selv på vintermorgen, slik at jeg slipper å sitte i et 60 graders rom og vente på at det skal varmes opp.

Den siste automatiseringen jeg satte opp var faktisk helt unødvendig, men ga meg muligheten til å bruke denne fantastiske nye kraften for å beseire erkefjenden min. Chamberlain og myQ. Jeg vil ikke lenger lide å ha smarte garasjeporter som ikke integreres med noe. Takket være Home Assistant integreres de nå med ALT! Bare fordi jeg kunne, satte jeg opp en automatisering som lar meg trykke lenge på knappene på en Hue-bryter på kjøkkenet for å heve og senke en av garasjeportene. Sug på den myQ!

Fortsettelse følger…Her er kilden til saken

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...