My Home Assistant Journey – Del 2

Sep 6, 2022 | Smarthus


I del 1 av denne serien forklarte jeg hva som drev meg til Home Assistant, hva jeg håpet å oppnå, noen av frustrasjonene mine og mitt første forsøk på grunnleggende oppsett.

Det har gått over en måned siden jeg begynte å fikle med Home Assistant, og jeg har gjort noen fremskritt!

Går tilbake på frustrasjonene mine

Etter nesten en måneds kamp med Home Assistant for å bare montere en USB-harddisk som var koblet til Raspberry Pi som var vert for en hass.io virtuell maskin, løste jeg endelig problemet … ved å kjøpe en andre Raspberry Pi.

Det stemmer folkens, jeg ga opp og kastet penger på problemet fordi å slåss med Home Assistant bare ikke er noe jeg bryr meg om å bruke tid på lenger. Jeg rettferdiggjorde dette kjøpet med å fortelle meg selv at det er omtrent seks år siden jeg kjøpte min andre Raspberry Pi, jeg bruker den hver dag, og med to kan jeg nå ha det dobbelt så gøy! Pluss at jeg er ganske sikker på at hvis jeg hadde lykkes med å montere stasjonen, ville jeg ha valgt en kamp for å få installert pi.hole og til slutt smeltet tingen som prøver å kjøre Home Assistant, Plex, pi.hole, en NAS, og RetroPi på samme Raspberry Pi.

Den gamle 3B+ er nå en dedikert Home Assistant-server. Siden jeg ikke kommer til å kjøre noe annet på den, fortsatte jeg å være lat og installerte HA ved å bruke samme prosess som før, ganske enkelt blinkende SD-kortet med en forhåndsbygd installasjon av HA og en Docker virtuell maskin som kjører hass.io.

Den nye Raspberry Pi 4 4GB-modellen var ikke lett å finne med tanke på den nåværende brikkemangelen og forsyningskjedeproblemer, men jeg slo leiren på Canakit-nettstedet til jeg så noe inventar dukke opp og la umiddelbart inn bestillingen min. Etter å ha installert Raspbian monterte jeg LETT min 10 TB USB-harddisk. Det tok så mange timer å finne ut hvorfor stasjonen var montert som skrivebeskyttet og nektet meg å endre tillatelser*. Med stasjonsoppsettet klarte jeg raskt å gjenoppbygge nettverksdelingene mine, og installere og konfigurere Plex. Pi.hole bestemte seg for å introdusere et morsomt nytt problem. Hver gang jeg slo den på, ville VPN slå seg av og kutte den bærbare datamaskinens tilgang til internett. Jeg fant til slutt en avansert innstilling som tillot tilkoblinger fra alle nettverk, som er litt mindre sikker, men løste problemet.

Med alt dette ute av veien, hadde jeg brent rundt 24 våkne timer ved å sette opp Home Assistant og en andre Raspberry Pi som kjørte nøyaktig de samme applikasjonene som jeg tidligere hadde kjørt. Dessuten kostet det nye Raspberry Pi-settet rundt $120, så dette prosjektet hadde nå en heftig tid og dollarkostnader forbundet med. En merkbar bonus er imidlertid at Plex kjører uendelig mye raskere på en Pi 4 enn den var på en Pi 3.

*Som det viser seg, da USB-stasjonen min ble montert ble standardverdiene for dmask og fmask satt til 0022, noe som gjør at stasjonen bare kan leses for omtrent alle. Løsningen var å modifisere /etc/fstab hvor jeg satte opp den vedvarende mount og legge til umask=0000 som lar alle brukere ha lese-skrive-utføringstillatelser på stasjonen. Du kan diskutere sikkerhetsproblemene ved å gjøre dette, men jeg var frustrert og jeg bryr meg ikke. Sannsynligheten for at noen kommer inn på hjemmenettverket mitt og gjør noe ondsinnet med bildene og videoene på Raspberry Pi er ganske liten, så det er verdt risikoen.

Konfigurasjon…igjen

Med det første oppsettet mitt ute av veien, var jeg fri til å begynne å konfigurere alle enhetene og tjenestene mine. Siden jeg allerede hadde satt opp de fleste nødvendige utviklerkontoene for de mer kompliserte integrasjonene, gikk dette litt raskere enn første gang. Jeg var også i stand til å løse problemene jeg hadde med noen av de mer sære integrasjonene, som RainMachine. Jeg brukte en god del tid på å endre navn på enheter underveis, siden tjenester som Insteon oppdager alle enheter etter serienummer. Jeg ble tvunget til å gå rundt i huset og slå av og på brytere for å matche serienumrene til enhetene og deretter gi nytt navn til hver enkelt.

Du kan bli litt gal med å konfigurere integrasjoner. Jeg begynte å legge til applikasjonsintegrasjoner, som Plex, og la til og med noen værintegrasjoner med planer for noen kule værrelaterte automatiseringer (mer om dette senere). Jeg fant interessante tjenester som jeg kanskje aldri bruker, for eksempel en tilkobling til Brother-laserskriveren min, men følte meg tvunget til å sette dem opp uansett.

Jeg bygde også om automatiseringene nevnt i del én. Dette var ytterligere et par timer investert for å få meg i utgangspunktet tilbake der jeg startet.

Nye frustrasjoner

En av grunnene til at jeg ønsket å begynne å bruke Home Assistant var at jeg hadde mottatt disse Sonoff Zigbee bevegelsessensorene som hevder å fungere med Alexa, men ikke gjør det. Ja, du kan bruke Zigbee-hubben innebygd i en Amazon Echo 4th Gen for å oppdage sensorene, og ja, du kan lage rutiner med dem, men i alle mine tester ville de fungert i beste fall én gang, og så ikke fungere ordentlig igjen . Om det er et problem med Echo’s Zigbee-hub, måten Amazon lar deg bygge rutiner på, eller selve Sonoff-enhetene vet jeg ikke. Men jeg er tydeligvis ikke alene om denne frustrasjonen så jeg regnet med at HA kunne komme til unnsetning. Det viser seg at det er en liten feil i den planen. Jeg trenger en Zigbee-antenne for å koble til Raspberry Pi, slik at HA kan fungere som Zigbee-hub for disse. Siden den billigste antennen jeg kan finne koster mer enn bevegelsessensorene, og jeg nå er livredd for å prøve å få HA til å gjenkjenne alt som er koblet til via USB, tror jeg at jeg bare skal gi opp og gi bort disse bevegelsessensorene. Jeg har mange andre bevegelsessensorer fra Ring Alarm som fungerer helt fint, og jeg har allerede brukt nok tid på dette.

Som nevnt tidligere, aktivert jeg et par vær-app-integrasjoner og satte opp de nødvendige utviklerprosjektene for hver. Jeg hadde sett en rekke Home Assistant-tråder der folk satte opp rutiner ved hjelp av AccuWeather eller OpenWeatherMap for å utløse automatiseringer når visse værhendelser inntraff. Disse så alle ganske enkle ut, ettersom utløserne var forhold som “skyet”, “regnfullt”, “solfylt” osv. Men til tross for alle skjermdumpene og samtalene som viser disse forholdene tilgjengelig med disse integrasjonene, er de ikke lett tilgjengelige for meg. Jeg gjorde en del research og ble bare frustrert over tråder som insisterte på at disse forholdene var tilgjengelige, men som aldri dukket opp i rullegardinlistene mine. Jeg forsøkte å bygge automatiseringen manuelt ved å bruke yaml-konfigurasjonen, men den gjenkjente heller ikke de enkle navnene på disse forholdene. Til slutt bestemte jeg meg for at energien min var bedre brukt andre steder og lot dette stå til en annen dag. En dag håper jeg at jeg kan bruke disse værforholdene til å slå lys på eller av avhengig av været. I dag er ikke den dagen.

Hva nå?

Jeg planlegger kun å bruke Home Assistant til å sette opp proaktive automatiseringer eller kryssøkosystemintegrasjoner som ikke er tilgjengelige for meg gjennom andre tjenester. Gitt det jeg lærte i starten av min smarte hjemreise, er det bortkastet innsats for meg å ha en slags enhetlig berøringsskjermgrensesnitt eller én app for å styre dem alle. Min kone, barn og gjester bryr seg ikke om å bruke dem, og ting som stemmehandlinger, bevegelseshendelser eller dedikerte knapper/brytere er mye mer naturlig og intuitivt for alle. Nå som jeg endelig har konfigurert alle enhetene og integrasjonene mine, kan jeg begynne å bli kreativ. Jeg planlegger å bruke mine fungerende Ring-bevegelsessensorer til å utløse lyshandlinger i timer der lys vanligvis ikke er på. Jeg vil også bruke ringdør- og vindussensorene mine for å aktivere/deaktivere HVAC-en min hvis for eksempel bakdøren min står åpen i mer enn fem minutter. Før eller siden vil jeg se igjen værautomatiseringer, men foreløpig er jeg sur på emnet. Da dette var et gratis prosjekt, var alt dette fint å ha. Nå som jeg er $120 og 30+ våkne timer inne i det, føler jeg at jeg må finne måter å få langsiktig verdi fra det.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...