Når dine smarte lysbrytere slutter å virke, bygg dine egne

Apr 30, 2023 | Smarthus


Hvis du vil ha smarte lysbrytere i huset ditt, kan du kjøpe fra en av hundrevis av produsenter. [Brian Boyle] hadde utstyrt hjemmet sitt med TP Link-enheter, men etter noen års bruk fant han ut at de alle plutselig sviktet innen noen få måneder etter hverandre. Han fordømte tingenes tilstand og begynte å bygge sin egen i stedet.

[Brian]sine brytere bruker ESP32 for sin praktiske innebygde WiFi-maskinvare. Målet hans var å produsere smarte brytere som passet pent inn i standard bryterbokser i “Decor”-stil. Designet bruker to PCB. Man er tiltalt for å håndtere strømnettet. Den har et SPDT-relé for å bytte vekselstrøm, og en likestrømforsyning for å kjøre selve ESP32. Kontrollerkortet inneholder mikrokontrolleren, en Neopixel som statusindikator og et par knapper – en for å slå lysene på og av, den andre for å tilbakestille til standardinnstillinger. Det fysiske huset er 3D-printet, og ser flott ut med den lysende statusindikatoren i midten av bryteren.

[Brian]bryterne kan utløses via MQTT, et nettgrensesnitt og den fysiske knappen ombord på selve enheten. Etter å ha bygget enhetene på egen hånd, vil han være godt posisjonert til å feilsøke eventuelle brukervennlighets- eller pålitelighetsproblemer som dukker opp i fremtiden. Det er mye mer enn vi kan si om de fleste smarte enheter på markedet!
Her er kilden til saken

Hack Enkel | Hackaday

Her på Hackaday elsker vi definitivt å feire de harde hackene: de vanvittige bragdene med omvendt konstruksjon, de fysikk-trossende fantasiene eller misbruket av banebrytende teknologi. Men i dag vil jeg gjerne heve et retorisk glass til hyllest av de enkle...

Hexed Home Assistant overvåker 3D-skrivere

Du kan være barnevakt for 3D-printeren 100 % av tiden, eller du kan krysse fingrene og håpe at alt fungerer. Noen overvåker skriverne sine ved hjelp av webkameraer, men [Simit] har en mer stilig metode for å holde oversikt over seks 3D-skrivere. Ideen er å...